Ιδρύεται Οργανισμός τουριστικής προβολής και προσέλκυσης πτήσεων στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τη σύσταση ενός υπερτοπικού Οργανισμού με στόχο την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου (Διεθνώς “VOL”), αποφάσισαν 19 φορείς της κεντρικής Ελλάδας, Επιμελητήρια και Ενώσεις Ξενοδόχων, κατά την πρώτη επίσημη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροί τους την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν τα Επιμελητήρια της Βοιωτίας, της Εύβοιας, της Ευρυτανίας, της Καρδίτσας, της Λάρισας, της Μαγνησίας, της Πιερίας, των Τρικάλων, της Φθιώτιδας, της Φωκίδας και οι Πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων των αντίστοιχων περιοχών.
Συμφωνήθηκε από όλους τους παριστάμενους η ανάγκη σύστασης του Οργανισμού, προκειμένου η μοναδική πύλη εισόδου της Κεντρικής Ελλάδας, να αποτελέσει τον κύριο μοχλό για την τουριστική, αλλά και οικονομική ανάπτυξή της.
Για τον σκοπό αυτό παρουσιάστηκαν οι άξονες δράσης του υπό ίδρυση Οργανισμού και διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες το σχέδιο του Καταστατικού, προκειμένου να γίνει η αναγκαία επεξεργασία του, πριν από την τελική υπογραφή του καθώς και το marketing plan.
Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι φορείς «Η κοινή διαπίστωση ότι ο τουρισμός μας αφορά όλους ήταν το βασικό κριτήριο για την υλοποίηση της ενέργειας αυτής».
Οι στόχοι που έθεσαν οι φορείς για τον νέο Οργανισμό είναι οι ακόλουθοι:
• Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
• Αύξηση των αφίξεων
• Αύξηση της τουριστικής δαπάνης
• Διάχυση του τουρισμού στο χώρο
• Αύξηση της τουριστικής ικανοποίησης
«Λόγω της υπερτοπικότητάς του ο Οργανισμός σε καμία περίπτωση δεν θα ακυρώνει τις επιμέρους ενέργειες που σχεδιάζονται από τους υπόλοιπους φορείς. Ο σκοπός του θα είναι η ενοποίηση κάποιων δράσεων, η μη διασπορά κεφαλαίων που αφορούν στην ίδια δράση και ο συντονισμός δράσεων με κοινό αποτέλεσμα. Βασική του όμως λειτουργία θα είναι η προσέλκυση πτήσεων ή η μεγαλύτερη διάρκεια των υφισταμένων αναλύοντας την παρούσα κατάσταση, δημιουργώντας ελκυστικά πακέτα, διερευνώντας τις αεροπορικές εταιρείες καθώς επίσης και η ανάλυση των ανταγωνιστικών περιοχών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Τέλος, αποφασίσθηκε το πρώτο Δ.Σ. του υπό σύσταση Οργανισμού εντός μηνός από σήμερα να απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος, σε ανοικτή παρουσίαση, τόσο του Καταστατικού όσο και του Business Plan σε όλους όσους εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό. Τόσο σε αυτούς που έχουν ήδη εκδηλώσει εγγράφως το ενδιαφέρον τους, Συνομοσπονδίες, Εμπορικοί Σύλλογοι, Ενώσεις Εστίασης, Συνομοσπονδίες Ενοικιαζομένων Δωματίων, τους οποίους ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση τους, καθώς επίσης και στις Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενότητες, Δήμους και Ενώσεις αυτών, Οργανισμούς ή Επιτροπές Τουριστικής Προβολής και Προώθησης, Συνομοσπονδίες Ενοικιαζομένων Δωματίων, Συλλόγους Ενοικιαζομένων Δωματίων, Επαγγελματικούς Συλλόγους, Συνομοσπονδίες Επαγγελματιών, Συνεταιρισμούς, Γυναικείους Συνεταιρισμούς, Τουριστικούς και Αναπτυξιακούς Συλλόγους διαφόρων περιοχών, Συνεταιρισμούς ή Ενώσεις Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, Συνδέσμους ΤΑΞΙ καθώς και σε μεμονωμένους επιχειρηματίες του τουρισμού και όχι μόνο, ώστε να παράσχουν την ενεργό συμμετοχή τους, αφού γνωρίσουν και εκ του σύνεγγυς τη νέα προσπάθεια, τον σχεδιασμό του και ακολούθως να καταστούν ενεργά μέλη του.
«Σε αυτή την προσπάθεια δεν «περισσεύει» κανείς, αντιθέτως θα δοκιμαστεί εμπράκτως η δυνατότητα σύμπραξης του επιχειρηματικού κόσμου της Κεντρικής Ελλάδας, με τους θεσμικούς Φορείς και σε τελική ανάλυση με το ίδιο το Κράτος.
Η δύναμη αυτής της προσπάθειας θα είναι η μεγάλη συμμετοχή όλων και η κατά πολλά παρεξηγημένη έννοια της συνέργειας. Σε αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχουν μπροστάρηδες. Υπάρχει ο επιχειρηματικός κόσμος της Κεντρικής Ελλάδας ο οποίος καλείται να δημιουργήσει ένα μοναδικό προορισμό αντιπροσωπευτικό του τουρισμού στην Ελλάδα που δεν του λείπει τίποτα. Από μας εξαρτάται να πετύχουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *