Ηγέτιδα χώρα στις τουριστικές διανυκτερεύσεις η Ισπανία

ΜΕΛΕΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Mε 454 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, αυξημένες κατά 7,8%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η Ισπανία, το 2016, ήταν η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που κατέγραψε τις πιο πολλές ξενοδοχειακές διανυκτερεύσεις, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα, βρίσκεται στην τετράδα με τις χώρες, με τα υψηλότερα ποσοστά τουριστικών διανυκτερεύσεων μη μόνιμων κατοίκων στην Ε.Ε..

Είναι, μάλιστα, η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Ισπανία κατέχει την πρώτη θέση στις διανυκτερεύσεις, μπροστά από τη Γαλλία (395 εκατ. διανυκτερεύσεις), την Ιταλία (395 εκατ. διανυκτερεύσεις) και τη Γερμανία (390 εκατ. διανυκτερεύσεις).

Σε απόλυτους αριθμούς, η Ισπανία, ήταν επίσης ο ηγέτης στις διανυκτερεύσεις από αλλοδαπούς, με 294 εκατομμύρια, που ισοδυναμεί με το 22% του συνόλου των διανυκτερεύσεων από μη μόνιμους κατοίκους.

Και στα 28 κράτη – μέλη της Ε.Ε., οι συνολικές, ξενοδοχειακές διανυκτερεύσεις έφθασαν σε 2.850.000.000 το 2016, αυξημένες κατά 2%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αυτό οφείλεται κυρίως στον αριθμό των διανυκτερεύσεων των μη μόνιμων κατοίκων, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 3,6%, έναντι αύξησης 0,6% από μόνιμους κατοίκους. Το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί σε όλα σχεδόν τα κράτη – μέλη, για τα οποία η Eurostat έχει διαθέσιμα στοιχεία. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στη Βουλγαρία (17,9%) και τη Σλοβακία (16%).

Αντίθετα, οι πιο σημαντικές μειώσεις, σε σύγκριση με το 2015, καταγράφηκαν στη Γαλλία, κατά 4,6% και στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά 4,5%, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων και της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντίστοιχα.

Τα υψηλότερα ποσοστά διανυκτερεύσεων μη μόνιμων κατοίκων αναφέρθηκαν στα νησιά της Μεσογείου -Μάλτα (96%) και Κύπρο (95%)-, με επόμενη την Κροατία (93%) και τέταρτη την Ελλάδα (79%), ενώ τα χαμηλότερα σημειώθηκαν στη Ρουμανία (19%) και τη Γερμανία (20%).

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *