ikos

IKOS: Νέο 5* ξενοδοχείο στην Κέρκυρα | Προχωρά η Grivalia στην Βούλα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Στην ανέγερση μιας νέας ξενοδοχειακής μονάδας 5*, της «IKOS ODISIA», προχωρά ο όμιλος SANI/IKOS, στην Κέρκυρα, στην θέση Ύψος, κοντά στο υφιστάμενο IKOS DASSIA.

Πρόκειται για ξενοδοχειακό συγκρότημα,  με διώροφα bungalows και πολυτελείς κατοικίες οι οποίες προβλέπεται να τοποθετηθούν κλιμακωτά σε διαφορετικά επίπεδα ακολουθώντας το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής. Περιλαμβάνεται επίσης η εγκατάσταση ανοιχτού θεάτρου με στεγασμένη θεατρική σκηνή, θεματικά εστιατόρια, γήπεδα άθλησης, δεξαμενές κολύμβησης, καθώς και ακαδημία ποδηλάτου με ειδική πίστα εκμάθησης.

Η επένδυση εγκρίθηκε χθες στο Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ), υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε και η αρχιτεκτονική μελέτη της επένδυσης της Grivalia, στην διαμόρφωση οργανωμένης τουριστικής κατασκήνωσης 5* στην ακτή Α΄ Βούλας, του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Η μελέτη αφορά στην περιοχή που βρίσκεται δίπλα στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά. Στη συγκεκριμένη έκταση υφίστατο η οργανωμένη κατασκήνωση του ΕΟΤ -με τον χώρο να έχει εγκαταλειφθεί προ 25 τουλάχιστον ετών.

Στόχος της μελέτης που εγκρίθηκε από το ΚΕΣΑ είναι η πλήρης αναδιαμόρφωση της υφιστάμενης εγκαταλελειμμένης κατασκηνωτικής υποδομής και η μετατροπή της σε μια σύγχρονη τουριστική μονάδα υψηλών προδιαγραφών που θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες και χρήσεις μέσα σε μια ενιαία περιφραγμένη και ελεγχόμενη έκταση.

Ειδικότερα, με τη μελέτη αναβιώνει η υφιστάμενη τουριστική κατασκήνωση του ΕΟΤ, με τελική κατάταξη της εγκατάστασης στην κατηγορία 5*. Στην αναδιαμόρφωση όλης της έκτασης προβλέπονται: εστιατόριο, αναψυκτήριο, παιδότοπος, χώρος διημέρευσης με βιβλιοθήκη, κατάστημα, κινηματογράφος, γυμναστήριο, κέντρο αναζωογόνησης, αθλητικά γήπεδα και ένα εκτενές δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων με ταυτόχρονη πυκνή φύτευση και υπαίθρια καθιστικά προσφέροντας έτσι μία όαση αναψυχής στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

Επενδυτικά σχέδια

Κατά τη συνεδρίαση εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν μια σειρά από σημαντικά πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα που αφορούν σε οικιστικές αναπλάσεις δήμων καθώς και σε τουριστικές επενδύσεις.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, από τη συνεδρίαση του ΚΕΣΑ:

1. Εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη με θέμα «Ανάπλαση Κέντρου Σπάρτης», καθώς και η αρχιτεκτονική μελέτη με θέμα «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων ανοικτού κέντρου εμπορίου Σπάρτης», του Δήμου Σπάρτης. Στόχος της μελέτης είναι να εξασφαλίζει:

• ένα τοπίο µε έντονη βλάστηση σε δύο κεντρικές, διασταυρούμενες λεωφόρους, την Κ. Παλαιολόγου και την Λυκούργου, για τον περίπατο και την αναψυχή των πολιτών,
• την άνεση κινήσεων στα μέτωπα των καταστημάτων,
• για την ανάπτυξη του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας,
• τη δημιουργία πεζοδρόμων σε διασύνδεση µε το υφιστάμενο δίκτυο πεζοδρόμων και πλατειών και µε επιμέρους τόπους αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και
• τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων για την κίνηση των πολιτών µε ιδιωτικά και µε δημοτικά ενοικιαζόμενα ποδήλατα, παγκάκια µε παροχή wi-fi και βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων,.
Στη μελέτη προβλέπεται -μεταξύ άλλων παρεμβάσεων- και η κατάργηση των εναέριων καλωδίων ηλεκτρισμού και η καθαίρεση των στύλων και των πυλώνων της ΔΕΗ, µε τις ανάλογες πρόνοιες υπογειοποίησης.

ksd
adv

2. Εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη με θέμα «Αναμόρφωση Κεντρικής Πλατείας Τυρνάβου» του Δήμου Τυρνάβου.
Στόχος της μελέτης είναι η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Τυρνάβου με υλικά επίστρωσης εδάφους και άλλων δομικών στοιχείων με βάση τις θερμοφυσικές τους ιδιότητες, με τη χρήση βλάστησης και υδάτινων στοιχείων, την ενοποίηση των ενοτήτων της πλατείας σε ένα μοναδικό επίπεδο, καθώς και τη δημιουργία ζώνης όδευσης με χώρους στάσης με καθιστικά. Στη μελέτη προβλέπεται επίσης η τοποθέτηση για βάσεις στάθμευσης ποδηλάτων, καθώς και σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

3. Εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη με θέμα «Ανάπλαση Πλατείας Σκάλας Δήμου Ευρώτα» του Δήμου Ευρώτα.
Στόχος της μελέτης είναι η δημιουργία ενός κοινόχρηστου χώρου που θα επικεντρώνεται στις νέες ηλικίες καθώς θα φέρει κατασκευές και όργανα για τη σωματική άσκηση αλλά και την ψυχαγωγία.

4. Εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη με θέμα «Προσθήκη καθ’ ύψος εννιαώροφου ξενοδοχείου 5*» επί της οδού Λ. Συγγρού 11& Λεοντίου & Ευρυδάμαντος του Δήμου Αθηναίων.
Στόχος της μελέτης είναι η λειτουργική ανακατασκευή κτηρίου με χρήσεις κινηματογράφου, εστιατόρια, bowling κλπ, με κατεδάφιση της υφιστάμενης ανωδομής σε ξενοδοχείο 5* και ανέγερση νέας. Το νέο προτεινόμενο κτήριο θα έχει κάλυψη 1.300,51 τ.μ., δηλαδή κατά 544,79 τ.μ. λιγότερα από το υφιστάμενο κτήριο, μεγαλύτερο ακάλυπτο χώρο με αύξηση πρασίνου και ύψος 28 μ. (με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 32 μ).

Το SANI/IKOS GROUP

Το SANI/IKOS Group είναι ένας καινοτόμος, γρήγορα αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός Όμιλος. Μέσω των εμπορικών σημάτων του, SANI RESORT & ΙΚΟS RESORTS, o Όμιλος λειτουργεί 9 μοναδικά, ιδιόκτητα resorts στη Χαλκιδική, Κέρκυρα και Κω, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων resort πολυτελείας στον κόσμο.

Ο Όμιλος αναπτύσσει τα παραπάνω εμπορικά σήματα στην Ελλάδα μέσω της LBRI, η οποία ιδρύθηκε το 2016, με έδρα το Λουξεμβούργο. Τη διοίκηση της LBRI ασκούν ως co-managing partners οι κκ. Σταύρος Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin με κύριους μετόχους τους Σταύρο και Ανδρέα Ανδρεάδη, Mathieu Guillemin, Oaktree Capital Management LP, Goldman Sachs Asset Management, Hermes GPE και επενδυτικά κεφάλαια. Στόχος του ομίλου SANI/IKOS GROUP μέσω της LBRI, είναι η επέκταση της Ikos Resorts σε υψηλού προφίλ τοποθεσίες στην Ελλάδα, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία και τηρώντας τις δεσμεύσεις του ομίλου για ξενοδοχειακές μονάδες που χαρακτηρίζονται από σεβασμό στο περιβάλλον, κατανάλωση τοπικών προϊόντων και δημιουργία μεγάλου αριθμού θέσεων απασχόλησης, καθώς συνεχίζει να ηγείται της κατηγορίας του.

Παράλληλα, ο Όμιλος υλοποιεί ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα ανάπτυξης του εμπορικού σήματος IKOS στην Ιβηρική Χερσόνησο, με το νέο IKOS ANDALUSIA, το δέκατο ιδιόκτητο ξενοδοχειακό συγκρότημα και το πρώτο εκτός ελληνικών συνόρων για τον Όμιλο, το οποίο θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2021 στην Marbella/ Estepona της Ισπανίας. Ο Όμιλος αναπτύσσει στο εξωτερικό το εμπορικό σήμα IKOS RESORTS, μέσω franchise της LBRI με την εταιρεία Ιkos International SCA, η οποία ιδρύθηκε το 2018. Τη διοίκηση της Ikos International SCA ασκούν ως co-managing partners οι κκ Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, με κύριους μετόχους τους κκ. Ανδρέα Ανδρεάδη, Mathieu Guillemin και Goldman Sachs Asset Management, Oaktree Capital Management LP και Hermes GPE.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *