deriziotis

Είμαι υποψήφιος και ζητώ την στήριξή σας

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Είναι μία από τις ελάχιστες φορές, που θα “χρησιμοποιήσω” την αγαπημένη σας ενημερωτική ιστοσελίδα, money-tourism.gr, για προσωπικό μου λόγο.

Αποφάσισα να συμμετάσχω ξανά στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Εµπορικού & Βιοµηχανικού Επιµελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), και θέλω να σας ενημερώσω, ζητώντας την βοήθεια και την στήριξή σας.

derΣυμμετείχα για πρώτη φορά στις προηγούμενες εκλογές με την παρότρυνση του αείμνηστου και πολύ αγαπημένου μου Στέλιου Σταυρίδη και με την βοήθειά σας, αν και πρωτοεμφανιζόμενος, όχι μόνο εξελέγην, αλλά ήμουν και 8ος σε 30 υποψηφιότητες.

Είμαι λοιπόν  Υποψήφιος στον τοµέα των ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, για το Διοικητικό Συµβούλιο του Εµπορικού & Βιοµηχανικού Επιµελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), µε τον συνδυασµό
«ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του Κων/νου Μίχαλου, που είναι και ο μοναδικός υποψήφιος συνδυασμός.

2, 3 και 4 Δεκεµβρίου είναι οι εκλογές και η συμμετοχή πρέπει να είναι μαζική, γιατί συµµετοχή, σηµαίνει δύναµη.

Άλλωστε για την ανάπτυξη, οικονοµική & κοινωνική, χρειαζόµαστε όλοι…

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Φίλες και Φίλοι,

Στη σηµερινή δύσκολη συγκυρία για τη χώρα µας, αλλά και στην εποχή της οικονοµικής παγκοσµιοποίησης, που έχει αλλάξει άρδην όσα γνωρίζαµε µέχρι σήµερα, το «εµείς» πρέπει να προπορεύεται του «εγώ», σε µια προσπάθεια ανάδειξης του κοινωνικού ρόλου της επιχείρησης, και της συµβολής της στην απασχόληση, στην ανάπτυξη, στην κοινωνική ευηµερία.

Συµµετείχα για πρώτη φορά στις προηγούµενες εκλογές του ΕΒΕΑ και µε τιµήσατε µε την ψήφο σας.

Δραστηριοποιήθηκα έντονα στα επιµελητηριακά δρώµενα, παρεµβαίνοντας στις εξελίξεις, σε σηµαντικά θέµατα που απασχολούν την Ελληνική επιχείρηση. Πρότεινα την µείωση των συνδροµών των επιχειρήσεων στα Επιµελητήρια και την ανάπτυξη υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, µε προστιθέµενη αξία.

Αποφάσισα να ζητήσω ξανά την ψήφο σας, την οποία θα τιµήσω µε την παρουσία, την πίεση και τις προσπάθειές µου, για ένα καλύτερο αύριο, για όλους, και κυρίως για τα παιδιά µας.

«Οι άνθρωποι ποτέ δεν λένε τόσα ψέµατα, όσα µετά το κυνήγι, στη διάρκεια του πολέµου και πριν τις εκλογές», έλεγε ο Γερµανός καγκελάριος Όττο Φον Μπίσµαρκ.
Για το πρώτο απέχω (σ.σ. δεν κυνηγώ), όσο για το δεύτερο ευτυχώς δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο και ελπίζω να µην το ζήσει κανένας. Αποφάσισα όµως να ασχοληθώ ξανά µε το τρίτο.

Συµβουλεύτηκα κάποιους φίλους µου, οι οποίοι µου έκαναν τρεις ερωτήσεις:

Γιατί θέλεις να «κατέβεις»;

(σ.σ. οι ευγενείς, οι υπόλοιποι µου είπαν µε νόηµα, «πας γυρεύοντας»;)

Και απάντησα: Γιατί είναι ένας επιχειρηµατικός θεσµός, του οποίου η σηµασία αλλά και η παρουσία βαίνουν βελτιούµενες και στην Ευρώπη τα Επιµελητήρια διαδραµατίζουν σηµαντικό ρόλο. Πολλώ δε µάλλον στην Ελλάδα που η επιχειρηµατικότητα είναι υπό διωγµό και έχουµε πολλά να διεκδικήσουµε, όλοι µαζί, χωρίς διαχωριστικές γραµµές.

Και τι θα προσφέρεις;

Και απάντησα: Ό,τι µπορώ… Όταν υπάρχει διάθεση προσφοράς και συνεργασίας, τα πράγµατα προχωράνε. «Το κάρο θέλει πολλά χέρια να βγει από τη λάσπη». Οι γνώσεις µου σε συγκεκριµένους τοµείς της Οικονοµίας, του Τουρισµού, αλλά και η δηµοσιογραφική µου εµπειρία όλα αυτά τα χρόνια, µπορούν να προσθέσουν ένα λιθαράκι.

Και τι θα κερδίσεις;

Και απάντησα: Όλες οι ενέργειές µας δεν µπορούν να έχουν ως άξονα το κέρδος, και κυρίως το προσωπικό κέρδος. Η διεκδίκηση θεµάτων των επιχειρήσεων, η αλλαγή της εικόνας στην Κοινωνία, αλλά και η αλλαγή των ίδιων των επιχειρήσεων, µέσω ενεργειών και δράσεων του Επιµελητηρίου, είναι σηµαντικές ενέργειες, που αν ευοδωθούν θα κερδίσουµε όλοι µας.

Σας ευχαριστώ

Κωνσταντίνος Δεριζιώτης”

deriziotis

deriziotis

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κωνσταντίνος Δεριζιώτης γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι παντρεµένος και έχει ένα γιο. Είναι πτυχιούχος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε., ενώ παράλληλα µε τις σπουδές του, το 1986, ξεκίνησε να εργάζεται ως διορθωτής αρχικά και ως δηµοσιογράφος, για βιοποριστικούς λόγους.

Εργάστηκε σε µεγάλα µέσα ενηµέρωσης, ως οικονοµικός και κοινοβουλευτικός συντάκτης (ΕΞΠΡΕΣ, ΚΕΡΔΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΕΡΤ, MEGA, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ, κ.ά.), καθώς και ως σύµβουλος Τύπου (Ε.Ο.Τ., Χρηµατιστήριο Παραγώγων, κ.ά.).

Το 1991 τιµήθηκε µε το πανευρωπαϊκό βραβείο δηµοσιογραφίας (Media Awards) του European Foundation for Quality Management, βραβείο που δεν έχει απονεµηθεί έκτοτε ξανά σε Έλληνα.

Το 1995 ίδρυσε την KSD Business Solution, που ξεκίνησε εκδίδοντας το µηνιαίο περιοδικό «ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» και έκτοτε µε συνεχείς επενδύσεις και επεκτάσεις, έχει διευρύνει την δραστηριότητά της στους τοµείς της Διαφήµισης, των Γραφικών Τεχνών, του Δηµιουργικού, της Επικοινωνίας και των Εκδηλώσεων.

Λόγω καταγωγής έχει ενεργή δραστηριότητα στον ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι πρόεδρος της οµάδας Καλαθοσφαίρισης του Συλλόγου, που αγωνίζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία, ενώ είναι µέλος του Συνδέσµου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, της  Ένωσης Δηµοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), καθώς και των διεθνών δηµοσιογραφικών ενώσεων FAEP και FIPP.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *