Ημερίδα: «Επίκαιρα ζητήματα στην Υγιεινή και Ασφάλεια των ξενοδοχειακών μονάδων και των επιχειρήσεων τροφίμων»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ
«Επίκαιρα ζητήματα στην Υγιεινή και Ασφάλεια των ξενοδοχειακών μονάδων και των επιχειρήσεων τροφίμων», ήταν ο τίτλος διαδικτυακής ημερίδας που διεξήχθη με επιτυχία.

Ομιλήτρια ήταν η Δρ Παρηγορίδη Ιωάννα-Ευπραξία , επιστημονική ερευνήτρια και διδάσκουσα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Μητρώα Ε.Φ.Ε.Τ., Αντιπρόεδρος του Satellite Rotary Club of Athinai Notos «East» και την διοργάνωση έκαναν οι: Rotary Club Athinai Notos, R.C. Thessaloniki, R.C. Rhodes, R.C. Kos, R.C. Anatoliki Larissa, R.C. Iraklio Nikos Kazantzakis, R.C. Corfu Kapodistrias, R.C. Santorini-Oia, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας-page, και τις Ενώσεις Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Κω, Νομού Λαρίσης, Ηρακλείου Κρήτης, Σαντορίνης
Στην ημερίδα τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων πρόεδροι τοπικών ενώσεων ξενοδόχων, μεταξύ των οποίων οι Ντίνα Σβύνου και Νίκος Χαλκιαδάκης.
Η Ιωάννα-Ευπραξία Παρηγορίδη είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διδάσκει στο τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών μαθήματα που αφορούν την Διασφάλιση ποιότητας και τη Τεχνολογία τροφίμων ενώ παράλληλα εκπονεί Μεταδιδακτορική έρευνα στην Υγιεινή και την Ασφάλεια των Τροφίμων στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη και εφαρμογή σύγχρονων αναλυτικών μεθοδολογιών & τεχνικών στην Ανάλυση Τροφίμων και γενικότερα στην Χημεία Τροφίμων. Ερευνητικά επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μεθόδων ποιοτικού και ποσοτικού προσδιορισμού επικίνδυνων για την υγειά χημικών ενώσεων που βρίσκονται σε ανακυκλωμένα υλικά συσκευασίας τροφίμων και τον προσδιορισμό του ποσοστού μετανάστευσης τους στα τρόφιμα. Ερευνητικά έχει επίσης ασχοληθεί και με τον λογικό σχεδιασμό, τη σύνθεση και τον έλεγχο πιθανής δράσης ουσιών με εν δυνάμει φαρμακευτική δράση.
Από το 2014 είναι εγκεκριμένη εκπαιδεύτρια στα μητρώα του Ε.Φ.Ε.Τ. για τις Επιχειρήσεις Τροφίμων και τις Ελεγκτικές Αρχές της Χώρας και από το 2017 είναι Επικεφαλής Επιθεωρήτρια συστημάτων ISO 9001 & 22000.
Δραστηριοποιείται επίσης και στο κομμάτι της Ανάπτυξης Συστημάτων Διαχείρισης και Ασφάλειας των τροφίμων σε επιχειρήσεις επεξεργασίας, παραγωγής, διάθεσης και διακίνησης των τροφίμων καθώς και την ανάπτυξη Υγειονομικών Πρωτοκόλλων σε Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
Έχει συνεργαστεί με επιμελητήρια, δήμους, σωματεία για την ενημέρωση των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε υγειονομικά ζητήματα. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καθοδηγεί και βοηθά τελειόφοιτους φοιτητές σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και διδάσκει στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων. Είναι ιδρυτική Αντιπρόεδρος του Satellite Rotary Club of Athinai-Notos East από τον Ιούνιο του 2021 και γεννήθηκε στη Κέρκυρα.
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *