© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ην. Βασίλειο: Η μεταβολή και η αστάθεια θα είναι η νέα κανονικότητα για τον τομέα της φιλοξενίας | Άγνωστες οι αντιδράσεις με πληθωρισμό 10%

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η ανάκαμψη στον τομέα της φιλοξενίας στο Ην. Βασίλειο ήταν σε μεγάλο βαθμό προκαθορισμένη κατά τη διάρκεια της πανδημίας και όχι προϊόν νέων κρατήσεων, δημιουργώντας ασαφείς έως και δυσχερείς προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους, προειδοποιεί η διευθύνουσα σύμβουλος της UK Hospitality, Kate Nicholls.

Η ίδια προϊδεάζει τους εμπλεκόμενους στον κλάδο, λέγοντας: “Οι επόμενοι 18 μήνες θα είναι εξίσου δύσκολοι όπως ήταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα πράγματα δεν πρόκειται να καταλαγιάσουν. Η μεταβολή και η αστάθεια θα είναι η νέα κανονικότητα για τον τομέα της φιλοξενίας”.

Η κα. Nicholls δήλωσε σε πρόσφατο συμπόσιο της Τουριστικής Ένωσης Σκωτίας, στο Εδιμβούργο: “Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα αντιδράσουν οι καταναλωτές στον πληθωρισμό του 10%. Πρέπει να πάμε 40 χρόνια πίσω για να θυμηθούμε έναν τέτοιο πληθωριστικό κύκλο. Η ζήτηση είναι ισχυρή, όπως και η προθυμία και η εμπιστοσύνη απέναντι στα ταξίδια. [Αλλά] βλέπουμε ένα “παράθυρο” κρατήσεων δύο έως τριών μηνών για τους διεθνείς επισκέπτες, όταν στο παρελθόν ήταν 12-15 μήνες και αυτό θα παραμείνει λόγω του κόστους ζωής”.

Η ίδια σημείωσε: “Ο όγκος των ταξιδιών παραμένει πεισματικά κάτω από το 2019. Ο Απρίλιος παρείχε την πρώτη ξεκάθαρη εικόνα των συναλλαγών, αλλά η ανάκαμψη, κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, είναι ασαφής”.

Σε προηγούμενη έκθεσή της η UK Hospitality είχε διαπιστώσει ότι στο σύνολό τους οι περιφέρειες του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτός από μία, απασχολούν περισσότερους από 650.000 εργαζόμενους στον τομέα της φιλοξενίας και λαμβάνουν πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια λίρες σε τουριστικές δαπάνες από τους επισκέπτες. Την ίδια στιγμή, ο εγχώριος τουρισμός αναδιανέμει 25 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως από τις αστικές στις αγροτικές και παραθαλάσσιες οικονομίες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μορφή μη κυβερνητικής αναδιανομής πλούτου στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθιστώντας τη φιλοξενία και τον τουρισμό βασικούς οικονομικούς μοχλούς ανάπτυξης σε κάθε περιοχή της χώρας.

“Ο κλάδος της φιλοξενίας και του τουρισμού έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού από οποιαδήποτε άλλη οικονομική δραστηριότητα. Ωστόσο, με τη σωστή υποστήριξη, μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ευημερίας των ανθρώπων, οι οποίοι χρειάστηκε να ζήσουν υπό κοινωνικούς περιορισμούς τα τελευταία δύο χρόνια, είπε η διευθύνουσα σύμβουλος της UK Hospitality.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *