©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία οι τρεις κορυφαίες αγορές από πλευράς ζήτησης για την Αθήνα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία αποτελούν τις τρεις πρώτες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στην Αθήνα το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του Tourix Analytics.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, τον Νοέμβριο του 2021 παρατηρείται αυξημένος όγκος διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στην ελληνική πρωτεύουσα, με τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο και το Ισραήλ να είναι οι χώρες από όπου προέρχονται οι περισσότερες αναζητήσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ διατηρούν τα “ηνία” από πλευράς ζήτησης, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το μερίδιο αναζητήσεων ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες, σε σχέση με το 2020. Το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθεί στη δεύτερη θέση, η Κύπρος, με ελάχιστη διαφορά από το Ισραήλ, βρίσκεται στην τρίτη θέση και το Ισραήλ έπεται στην τέταρτη θέση. Το Top 5 ολοκληρώνεται με τη Γαλλία και ακολουθούν η Ιταλία, η Γερμανία, ο Καναδάς και η Ολλανδία.

Όπως διαπιστώνεται, για τον Νοέμβριο του 2021 οι αναζητήσεις από όλες τις χώρες, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2020, είναι αυξημένες. Την πιο έντονη αύξηση αναζητήσεων συγκριτικά παρουσιάζουν η Κύπρος και το Ισραήλ, σε ποσοστό 534% και 518%, αντίστοιχα. Όσον αφορά τις υπόλοιπες αγορές, αύξηση 125% καταγράφηκε από τις ΗΠΑ, 137% από την Ιταλία, 79% από τη Γαλλία, 104% από τη Γερμανία, 95% από την Ολλανδία, 83% από τον Καναδά και 61% από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον Νοέμβριο του 2021 ο όγκος των αναζητήσεων είναι μειωμένος και για τις εννέα χώρες παρακολούθησης, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, με τη μεγαλύτερη μείωση να παρουσιάζουν η Γερμανία και η Γαλλία. Πιο αναλυτικά, τον Νοέμβριο του 2021, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021, μείωση των αναζητήσεων καταγράφηκε από την Κύπρο κατά 20%, από τις ΗΠΑ κατά 13%, από τη Γερμανία 33%, από την Ιταλία 14%, από τη Γαλλία 32%, από την Ολλανδία 26%, από το Ηνωμένο Βασίλειο 27%, από τον Καναδά 13%, ενώ δεν παρατηρήθηκε σημαντική μεταβολή από το Ισραήλ.

Συνολικά για το 2021 παρατηρείται αύξηση των αναζητήσεων, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, για επτά από τις εννέα χώρες παρακολούθησης, με πιο δυναμική αυτή από τις ΗΠΑ -με τις αναζητήσεις να “εκτοξεύονται” κατά τους καλοκαιρινούς μήνες- το Ισραήλ και την Κύπρο. Το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς, από την άλλη, παρουσιάζουν μείωση.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *