Unsplash
Photo by Florian Hahn on Unsplash

ΗΠΑ: Πιέσεις της ταξιδιωτικής βιομηχανίας για άρση της υποχρέωσης διενέργειας Covid τεστ

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Εντείνει την πίεση προς την κυβέρνηση Biden η αμερικανική τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία να θέσει τέλος στην απαίτηση προσκόμισης αρνητικού αποτελέσματος τεστ Covid-19 για την είσοδο στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι το μέτρο αυτό αποθαρρύνει τους επισκέπτες και βλάπτει τον τουριστικό τομέα της χώρας.

Οι πιέσεις προς τον Λευκό Οίκο έρχονται μετά την άρση παρόμοιων απαιτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ελλάδα και άλλες χώρες, καθώς οι περιορισμοί για την πανδημία χαλαρώνουν σε όλο τον κόσμο.

Στις ΗΠΑ, οι υγειονομικές αρχές εξακολουθούν να απαιτούν από τους ταξιδιώτες που πετούν στη χώρα να προσκομίσουν αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης ανίχνευσης Covid-19, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού ή την υπηκοότητά τους. Επίσης, μπορούν να προσκομίσουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από τον Covid.

“Η απαίτηση εξετάσεων πριν από την αναχώρηση για τις ΗΠΑ δημιουργεί αβεβαιότητα στους ταξιδιώτες, ένα ακόμη εμπόδιο που μπορεί να τους οδηγήσει στην επιλογή ενός προορισμού με λιγότερα μέτρα”, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Marriott, Tony Capuano, σε δήλωσή του στο CNBC. Και προειδοποίησε πως οι ΗΠΑ θα χάσουν ευκαιρίες αν δεν εξαλειφθούν αυτά τα περιττά εμπόδια.

Σχεδόν 40 δήμαρχοι στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων από το Σαν Φρανσίσκο και το Μαϊάμι, έστειλαν επίσης επιστολή αυτή την εβδομάδα στον Dr. Ashish Jha, συντονιστή του Λευκού Οίκου για τον Covid-19, καλώντας τον να άρει το συγκεκριμένο μέτρο. Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι αμερικανικές πόλεις εξακολουθούν να αγωνίζονται να ανακτήσουν τους διεθνείς επισκέπτες.

Στελέχη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας συναντήθηκαν επίσης με τον Jha, την περασμένη εβδομάδα, αλλά είπαν ότι δεν έλαβαν χρονοδιάγραμμα για το πότε μπορεί να λήξει το μέτρο.

“Δεν είναι σε θέση να αναφέρουν πότε θα αρθεί το μέτρο του ελέγχου πριν από την αναχώρηση της πτήσης”, δήλωσε στο CNBC μετά τη συνάντηση η Tori Barnes, πρόεδρος της U.S. Travel Association.

“Ο έλεγχος πριν από την αναχώρηση εμποδίζει τους διεθνείς ταξιδιώτες να κάνουν κρατήσεις για ένα ταξίδι στις ΗΠΑ”, είπε ο Jon Bortz, διευθύνων σύμβουλος της Pebblebrook Hotel Trust, η οποία κατέχει 54 ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα.

Από την πλευρά του ο Glenn Fogel, διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου διαδικτυακού ταξιδιωτικού οργανισμού στον κόσμο, της Booking Holdings, σε δήλωσή του είπε ότι το μέτρο ωθεί τους ανθρώπους να επισκέπτονται άλλες χώρες. Σε άλλες περιπτώσεις, σημείωσε ότι οι άνθρωποι απλώς βρίσκουν τρόπους να παρακάμψουν το μέτρο. “Βλέπουμε  περιπτώσεις ανθρώπων που απλώς αποφεύγουν τον περιορισμό πετώντας στον Καναδά ή το Μεξικό και περνώντας τα σύνορα με το αυτοκίνητο”, ανέφερε ο Fogel στη δήλωσή του.

Σε σημείωμά του προς τους επενδυτές την Τετάρτη, ο αναλυτής της Morgan Stanley, Jamie Rollo, έγραψε ότι η απαίτηση για έλεγχο είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη για τους ταξιδιώτες κρουαζιέρας, οι οποίοι ανησυχούν μήπως εγκλωβιστούν σε ένα πλοίο, αφού παρουσιάσουν θετικό αποτέλεσμα εξέτασης Covid-19.

Ο Keith Barr, διευθύνων σύμβουλος τoυ ομίλου InterContinental Hotels, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απαίτηση της χώρας για εξέταση Covid-19 στην εκπομπή “Closing Bell” του CNBC, την Τρίτη,  τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν συμβαδίζει με τον υπόλοιπο κόσμο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *