Φωτό: Lufthansa

ΗΠΑ: Στόχος οι 90 εκατ. διεθνείς ταξιδιώτες ετησίως έως το 2027

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην προσέλκυση 90 εκατομμυρίων διεθνών επισκεπτών ετησίως έως το 2027 αποσκοπούν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στο πλαίσιο μιας πενταετούς Εθνικής Στρατηγικής για τα Ταξίδια και τον Τουρισμό.

Η στρατηγική εκπονήθηκε από το διυπηρεσιακό Συμβούλιο Τουριστικής Πολιτικής και παρουσιάστηκε από την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Gina Raimondo, τη Δευτέρα, την πρώτη ημέρα του συνεδρίου IPW στο Ορλάντο.

Μιλώντας στο συνέδριο εκ μέρους της Raimondo, ο βοηθός υπουργός Εμπορίου για τη βιομηχανία και την ανάλυση, Grant Harris, χαιρέτισε τη συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Εμπορίου, της Brand USA και της US Travel Association, καθώς προέβλεψε ότι οι διεθνείς επισκέπτες θα μπορούσαν να αποφέρουν 279 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, εάν επιτευχθεί ο στόχος.

Η στρατηγική αποσκοπεί στον εξορθολογισμό των διαδικασιών εισόδου και στην “προώθηση των Ηνωμένων Πολιτειών ως κορυφαίου ταξιδιωτικού προορισμού, συμπεριλαμβανομένης της διεύρυνσης των προσπαθειών μάρκετινγκ για την ενθάρρυνση της επίσκεψης σε υποβαθμισμένες και υποεκπροσωπούμενες κοινότητες”.

Επίσης, στοχεύει στη “διευκόλυνση ασφαλών και αποτελεσματικών ταξιδιών προς και εντός των ΗΠΑ, στη διασφάλιση ποικίλων και προσβάσιμων τουριστικών εμπειριών και στην προώθηση ανθεκτικών και βιώσιμων ταξιδιών, με στόχο τη μείωση της συμβολής του τομέα στην κλιματική αλλαγή”.

Το 2020, το Εθνικό Γραφείο Ταξιδιών και Τουρισμού του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου ανέφερε ότι η μείωση των ταξιδιών και του τουρισμού προς και εντός των ΗΠΑ ευθύνεται για τη μείωση του ΑΕΠ κατά 56%, με τα εξαγόμενα ταξίδια να μειώνονται κατά 65%, σε σχέση με τα προ-πανδημικά επίπεδα.

Από την επαναλειτουργία των συνόρων για τους διεθνείς επισκέπτες το περασμένο φθινόπωρο, οι μηνιαίες αφίξεις από το εξωτερικό αυξήθηκαν από περίπου 775.000 σε πάνω από δύο εκατομμύρια τον Απρίλιο του 2022.

Οι επίσημες προβλέψεις αναφέρουν πλήρη ανάκαμψη της αγοράς εισερχομένων ταξιδιών μέχρι το 2024 ή το 2025, αν και ο διευθύνων σύμβουλος της US Travel Association, Roger Dow, εκτίμησε ότι οι αριθμοί θα ανακάμψουν πλήρως ήδη από το επόμενο έτος.

Σε δηλώσεις της η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου, Gina Raimondo, είπε: “Ο αντίκτυπος του Covid-19 έχει επιβαρύνει τις εθνικές και τοπικές οικονομίες μας, αλλά μας έδωσε επίσης μια μοναδική ευκαιρία να διαμορφώσουμε μια πιο περιεκτική, δίκαιη, βιώσιμη και ανθεκτική βιομηχανία ταξιδιών και τουρισμού από ποτέ άλλοτε. Η νέα μας στρατηγική αξιοποιεί τα καλύτερα από όσα προσφέρουν ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ, τα οποία θα ενισχύσουν τις θέσεις εργασίας, θα ανακτήσουν τα χαμένα έσοδα και θα εμπνεύσουν αξέχαστες εμπειρίες”.

Από την πλευρά του ο βοηθός υπουργός Εμπορίου, Grant Harris επισήμανε ότι “υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για να ανέβουν και πάλι οι [εισερχόμενοι] αριθμοί”. Και πρόσθεσε ότι “πρόκειται για έναν ζωτικό τομέα με τον οποίο θέλουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να τον υποστηρίζουμε καθώς βγαίνουμε από την πανδημία”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *