Ο πρόεδρος της ACTTA Μιχάλης Βλατάκης

Ήρθε η ώρα, αλλά οι μονομερείς ανακοινώσεις με ημερομηνίες έναρξης του Τουρισμού δεν φτάνουν…

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Του Μιχάλη Βλατάκη
Οι μονομερείς ανακοινώσεις, με ορισμούς ημερομηνιών έναρξης της τουριστικής περιόδου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Υπουργείου Τουρισμού, ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ.

Η Επανεκκίνηση θα γίνει όταν υπάρχουν κρατήσεις.

Το “Πράσινο πιστοποιητικό” που σωστά πρότεινε ο Πρωθυπουργός της χώρας, εάν λάβουμε υπόψη την γνωστή βραδύτητα της ΕΕ,  θα αργήσει, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Crete gkitsakisΟι Αεροπορικές Εταιρείες και οι Τour Operators, αδημονούν να ξεκινήσουν, με την αβεβαιότητα  όμως που επικρατεί και το κυριότερο με την έλλειψη ενδιαφέροντος και την επιφυλακτικότητα των ταξιδιωτών, δεν το τολμούν.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι προηγείται η Υγεία και η Ασφάλεια, όμως και τα όρια αντοχής της οικονομίας είναι συγκεκριμένα.

Διακίνηση με ασφάλεια φωνάζουν όλοι, η οποία ωστόσο ως βροντοφωνάζουν οι ειδικοί, εξασφαλίζεται μόνο με test, άποψη την οποία και υιοθετούν οι κυβερνώντες.

Με  PCR τεστ μέχρι 72 ώρες, ή για άλλες χώρες μέχρι 48 ώρες πριν το ταξίδι.

Δυστυχώς, το κόστος τεράστιο, η διαδικασία πολύπλοκη και πολυήμερη, απόλυτα μη συμβατή για ταξίδια, όμως, το πιο σημαντικό, μη ασφαλής τελικά. Και τούτο διότι όλα τα κρούσματα που ανακοινώνονται τις τελευταίες εβδομάδες ως θετικά στις πύλες εισόδου, είναι ατυχείς ταξιδιώτες που αν και έκαναν το test 72 ώρες πριν το ταξίδι για να έχουν  έγκαιρα το αποτέλεσμα, στο διάστημα  ωστόσο των 3 ημερών,ο ιός που ‘’δούλευε’’ στον οργανισμό τους, εκδηλώθηκε την ημέρα της άφιξης τους και ανιχνεύθηκε σε  ταχεία  δοκιμασία αντιγόνων, κοινώς rapid test,  στο αεροδρόμιο (ήταν η εξήγηση που λάβαμε από τα χείλη των ειδικών).

Εάν όμως, είχαν κάνει το  rapid test  την ίδια ημέρα μερικές ώρες πριν το ταξίδι, θα ήταν ευκολότερο, γρηγορότερο, πολύ φτηνότερο και το σημαντικότερο, δεν θα έμπαιναν στην ταλαιπωρία  να περάσουν 14 ημέρες σε καραντίνα , αντί να κάνουν διακοπές.

Τι γίνεται όμως στην επιστροφή τους;

Με τα σημερινά δεδομένα, οι χώρες από  όπου αντλούμε τους Τουρίστες μας, ζητούν να υποβληθούν σε PCR τεστ όταν επιστρέφουν.

Κανένας μα κανένας τουριστικός προορισμός στην χώρα δεν διαθέτει αυτή την δυνατότητα, κατά την διάρκεια της σαιζόν, να εκτελέσει τόσα πολλά test, ενώ παράλληλα δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε το υπέρογκο οικονομικό κόστος  που θα επιβαρύνει τον ταξιδιώτη.

Όλοι οι Τour Operators ενημερώνουν ότι εάν ισχύσει τελικώς αυτό, θα υπάρξει τεράστια  μείωση της Τουριστικής κίνησης και του Τουρισμού.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ταχεία δοκιμασία αντιγόνων  (rapid test) αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (η παρακάτω σημείωση είναι από την επίσημη σελίδα της ΕΕ)

Ποια test Covid 19 είναι αποδεκτά;

rapid test

Ήρθε η ώρα …. παράλληλα με το πράσινο πιστοποιητικό,η χώρα μας να βγει μπροστά, ώστε σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες Τουριστικές χώρες, να αντικατασταθεί, όπου αυτό ζητείται, το PCR  με το RAPID  test σε όλες τις χώρες της ΕΕ, αλλά και μέσω διακρατικών συμφωνιών και στις Τρίτες χώρες που συνεργαζόμαστε.

Ήρθε η ώρα…  να καταλάβουμε όλοι, ότι εάν η χώρα μας δεν επανέλθει στην “Πράσινη Ζώνη”, να μην περιμένουμε Τουρίστες.

ksd PRIMAGEL Τουρισμού
adv
Tagged

1 σχόλιο στο “Ήρθε η ώρα, αλλά οι μονομερείς ανακοινώσεις με ημερομηνίες έναρξης του Τουρισμού δεν φτάνουν…

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ , ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ FORUM ΕΙΧΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΕΙ ΜΑΖΙ ΖΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΑΣ.
    ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΝΤΛΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΣΟΥΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ.
    Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
    ΜΕ ΡΑΝΤΖΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ 75 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗ.
    ΟΛΑ Τ ΑΛΛΑ , ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ , ΤΕΣΤΣ , ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΑΝ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΑΣΙΝΙΣΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *