Ισχυρή η ζήτηση για Ελλάδα και Δυτική Μεσόγειο στη γερμανική αγορά

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ισχυρή παραμένει η ζήτηση για την Ελλάδα και την περιοχή της Δυτικής Μεσογείου στη γερμανική αγορά, ενώ την ίδια στιγμή comeback φαίνεται να κάνουν οι προορισμοί σε χώρες που πλήττονται από την κρίση. Μοναδική παραφωνία η Τουρκία, η οποία καταγράφει πτώση 21% στις κρατήσεις των τελευταίων τριών μηνών.

To Μαρόκο και η Αίγυπτος οδεύουν προς μια ανάκαμψη, ενώ η Τουρκία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια πολυαναμενόμενη επιστροφή στη ζωτική αγορά της Γερμανίας, σύμφωνα με το Holiday Monitor 2017.

Συνολικά, οι 19 από τους 20 σημαντικότερους προορισμούς διακοπών δείχνουν καλή έως πολύ καλή αύξηση μέχρι τώρα για το καλοκαίρι του 2017, όπως έδειξε η ανάλυση της ηλεκτρονικής πύλης πωλήσεων Holidaycheck για τις κρατήσεις των τριών τελευταίων μηνών.

Το Μαρόκο παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση, με κρατήσεις μέχρι και 162%, ενώ οι κρατήσεις για την Αίγυπτο έχουν διπλασιαστεί σε σύγκριση με το αδύναμο προηγούμενο έτος (όπου υπήρχε μια πτώση 36%), χάρη στις χαμηλές τιμές. Η Τυνησία επίσης ανακάμπτει με άνοδο 47%, μετά την περσινή πτώση του 55%. Την ίδια στιγμή, η Ισπανία εμφανίζει περιορισμένη άνοδο 2%, έπειτα από την πολύ ισχυρή ανάπτυξη του προηγούμενου έτους.

Η Τουρκία είναι η μόνη χαμένη στην κατάταξη, με μια πτώση 21% στις κρατήσεις των τελευταίων τριών μηνών. Όμως, η CEO της Holidaycheck, Anja Keckeisen, παραμένει αισιόδοξη. «Παρά την αρχική απόδοση, η τάση των κρατήσεων από τα μέσα Ιανουαρίου υπήρξε θετική και στη συνέχεια από τις αρχές του Φεβρουαρίου μπορούμε να δούμε μια σαφή αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, η τάση των πωλήσεων της Τουρκίας εξαρτάται πολύ από το θέμα της ασφάλειας και έτσι είναι δύσκολο να προβλεφθεί».

Σε γενικές γραμμές, ένας στους τρεις Γερμανούς επηρεάζεται από την πολιτική και την ασφάλεια ώστε να επιλέξει έναν προορισμό για τις διακοπές του, σύμφωνα με μία έρευνα που διενεργήθηκε σε δείγμα 2.000 καταναλωτών.

Αυξημένος ο αριθμός επιβατών στα γερμανικά αεροδρόμια

Η συνολική ζήτηση ταξιδιών φαίνεται επίσης και από τα νέα στοιχεία για τον αριθμό των επιβατών που πετούν από τα γερμανικά αεροδρόμια.

Πέρυσι, ο αριθμός των επιβατών που πέταξαν από γερμανικά αεροδρόμια αυξήθηκε κατά 3,4% σε 112 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό γραφείο στατιστικής. Υπήρξε σημαντική αύξηση στην Ισπανία (10%) και στην Ελλάδα (11%), αλλά ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε κατά 17% στην Τουρκία, κατά 28% στην Τυνησία και κατά 33% στην Αίγυπτο.

Το 2017 φαίνεται να ξεκίνησε καλά, με αύξηση 7% στους επιβάτες τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα τελευταία μηνιαία στοιχεία από τη γερμανική ένωση αεροδρομίων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *