Ισχυρό Καλοκαίρι για τον Τουρισμό προβλέπει ο O’ Leary | Ποιές είναι οι νέες πτήσεις από Βρετανία και για Ελλάδα

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο επικεφαλής της Ryanair, Michael O’ Leary, προβλέπει «ισχυρή ανάκαμψη» στον τομέα του Τουρισμού το Καλοκαίρι στην Ευρώπη και απέρριψε αυτό που περιέγραψε ως «πανικό», για το πότε θα ξεκινήσουν ξανά τα διεθνή ταξίδια.

Ο O’ Leary αναγνώρισε ότι η ημερομηνία επανεκκίνησης που έχει δώσει η βρετανική κυβέρνηση για τις 17 Μαΐου, «μπορεί να μετακινηθεί», αλλά επέμεινε ότι «Θα υπάρξει ένα ισχυρό Καλοκαίρι 2021 στην αγορά διακοπών».

Είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ σίγουροι ότι οι οικογένειες θα ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο στις παραλίες της Ευρώπης αυτό το καλοκαίρι».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ryanair υποστήριξε: «Βλέπω πολύ λίγες πιθανότητες περιορισμών. Είναι σαφές ότι η επανεκκίνηση του Τουρισμού, θα μπορούσε να είναι πιο αργή από αυτήν που σχεδιάζουμε αυτήν τη στιγμή. Όμως όλοι σε όλη την Ευρώπη προετοιμάζονται για τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζει να αναπτύσσει το θεαματικά επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού της και αναμένουμε σημαντική μείωση των ταξιδιωτικών περιορισμών – στην πραγματικότητα, κατάργηση των ταξιδιωτικών περιορισμών μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ηπειρωτικής Ευρώπης».

Και συνέχισε ο κ. O’ Leary: «Το τρέχον σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον είναι ότι δεν θα υπάρξει επανεκκίνηση των ταξιδιών πριν από τις 17 Μαΐου. Αυτή η ημερομηνία μπορεί να μετακινηθεί. Εάν γίνει θα τροποιήσουμε ανάλογα το πρόγραμμά μας”.

Ωστόσο, επέμεινε: «Τώρα είναι η ώρα για αισιοδοξία που υποστηρίζεται από τα πραγματικά δεδομένα που προέρχονται από τα εξαιρετικά επιτυχημένα προγράμματα εμβολιασμού και όχι από ανεπαρκώς ενημερωμένες ειδήσεις που τροφοδοτούνται από τον 24ωρο κύκλο ειδήσεων. Όλοι φοβούνται τα διεθνή ταξίδια. Αλλά είναι μόνο Μάρτιος. Δεν θα υπάρξουν ταξίδια το Πάσχα, αλλά οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν κράτηση με σιγουριά για τις σχολικές – καλοκαιρινές διακοπές και εάν υπάρξει αλλαγή, οι άνθρωποι μπορούν να αναβάλουν για λίγο τα σχέδιά τους. Υπάρχει ένα είδος υστερίας αυτή τη στιγμή. Θυμηθείτε ότι υπήρξε τεράστια πτώση στα ποσοστά περιπτώσεων Covid-19 το περασμένο Καλοκαίρι, ακόμη και πριν υπάρξει εμβόλιο.  Γνωρίζουμε ότι περίπου το 50% του ενήλικου πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου θα εμβολιαστεί έως τα τέλη Μαρτίου. Προβλέπουμε πολύ λίγους περιορισμούς στις ευρωπαϊκές πτήσεις, από το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Πιστεύουμε ότι η κατάσταση θα αλλάξει πολύ γρήγορα. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι πολύ πρόθυμες να καλωσορίσουν τους επισκέπτες του ΗΒ. Μόλις εμβολιαστούν οι πληθυσμοί, οι κυβερνήσεις θα επιτρέψουν την επανέναρξη των ταξιδιών”.

ksd PRIMAGEL  Leary
adv

Ωστόσο, ο O’ Leary είπε: «Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα διατηρήσει τους περιορισμούς καραντίνας της κόκκινης λίστας για τους προορισμούς μεγάλων αποστάσεων».

Η Ryanair σκοπεύει να λειτουργήσει το 80% της προγραμματισμένης χωρητικότητας κατά το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Ο O’ Leary απέρριψε την πρόταση ότι ένα τυποποιημένο διαβατήριο εμβολιασμού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτό το Καλοκαίρι, λέγοντας: «Είμαι επιφυλακτικός όταν μιλάω για ψηφιακές κάρτες υγείας. Το καλύτερο που θα διαχειριστούμε αυτό το Καλοκαίρι θα είναι να επιτρέπουμε στους χρήστες να ανεβάζουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή τα αποτελέσματα των δοκιμών τους στην σχετική εφαρμογή μας. Οι κυβερνήσεις δεν είναι πιθανό να παρουσιάσουν ψηφιακό δελτίο υγείας αυτό το Καλοκαίρι. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει διεθνής συμφωνία ακόμη και για το πώς θα είναι ένα ψηφιακό δελτίο υγείας. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει λόγος πιστοποίησης όταν το 80% του πληθυσμού εμβολιάζεται”.

Αύξηση προγράμματος στη Βρετανία

Ο O’Leary μίλησε στην παρουσίαση της Ryanair για το πρόγραμμα του ΗΒ για αυτό το Καλοκαίρι, όπου ο αερομεταφορέας επιστρέφει στο αεροδρόμιο του Μπέλφαστ μετά από ένα διάλειμμα 11 ετών. Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να εκτελεί περισσότερες από 2.300 πτήσεις την εβδομάδα σε 480 δρομολόγια από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ryanair αυξάνει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα από το Ηνωμένο Βασίλειο με 26 νέα δρομολόγια.

Οι 26 νέες πτήσεις καλύπτουν 11 αεροδρόμια αναχώρησης, με το μεγαλύτερο μέρος της επέκτασης να επικεντρώνεται στο Μπέλφαστ, το οποίο αποκτά οκτώ επιπλέον δρομολόγια προς Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία.

Το εκτεταμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μενόρκα, Ίμπιζα, Φάρο και Κανάριοι Νήσοι, καθώς και πόλεις όπως η Βαρκελώνη, η Λισαβόνα, η Νάπολη, η Ρώμη και η Βενετία.

Οι ναύλοι ξεκινούν από 19,99 £  για ταξίδια έως τα τέλη Οκτωβρίου σε μια προσφορά που πραγματοποιείται έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *