Ισπανικός Τουρισμός: Καμπάνια για την προώθηση των βιώσιμων ταξιδιών

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Εκστρατεία για την ανάδειξη των βιώσιμων μορφών ταξιδιού στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά ξεκίνησε το Ισπανικού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ παράλληλα τονίζει τη σημασία της εξερεύνησης των πιο ήσυχων περιοχών της χώρας.

Η καμπάνια #SlowTravelSpain έχει σαν στόχο να παρουσιάσει δραστηριότητες και ταξίδια με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, ώστε να εμπνεύσει τους επισκέπτες να απομακρυνθούν από μη βιώσιμες ταξιδιωτικές πρακτικές και να απολαύσουν μια πιο “αυθεντική εμπειρία” της χώρας.

Σε δηλώσεις του εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού της Ισπανίας, είπε πως ένα ταξίδι κατά μήκος του καλά συνδεδεμένου δικτύου τρένων, θα μπορούσε να αποτελεί μια βιώσιμη αλλά και ανταποδοτική επιλογή, που δίνει την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να απολαύσει το καταπράσινο τοπίο και να ανακαλύψει μέρη της χώρας που δεν προσεγγίζονται με αεροπλάνο.

Εναλλακτικά, όπως είπε, ο ταξιδιώτης θα μπορεί να συμμετέχει σε υπεύθυνες δραστηριότητες, από ποδηλασία στα βουνά της Σιέρα Νεβάδα μέχρι πεζοπορία σε ένα εθνικό πάρκο.

Τους επόμενους μήνες, τα κοινωνικά δίκτυα του Ισπανικού Οργανισμού Τουρισμού θα παρουσιάσουν διάφορες μορφές “αργού ταξιδιού” στις περιφέρειες της χώρας, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τα λιγότερο γνωστά σημεία της Ισπανίας.

Ο Οργανισμός ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν το hashtag #ShowTravelSpain και να δημοσιεύουν τις εμπειρίες τους από “αργά ταξίδια” στο Facebook και το Twitter, ενώ θα υπάρχουν βραβεία για τις “πιο εντυπωσιακές” συμμετοχές.

Στα τέλη Μαΐου, η ισπανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την πολυαναμενόμενη χαλάρωση των κανόνων εισόδου για τον Covid-19, επιτρέποντας την είσοδο στη χώρα σε μη εμβολιασμένους ενήλικες ταξιδιώτες, εφόσον παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης ανίχνευσης του ιού. Αυτό σημαίνει ότι, οι ταξιδιώτες που δεν έχουν κάνει εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορούν πλέον να ταξιδέψουν στην Ισπανία επιδεικνύοντας αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR ή αντιγόνου κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Έτσι, από τις 21 Μαΐου, όλοι οι διεθνείς επισκέπτες που εισέρχονται στην Ισπανία πρέπει να προσκομίσουν ένα από τα ακόλουθα πιστοποιητικά:

-Εμβολιασμού που πληροί τις απαιτήσεις της κυβέρνησης.
-Αρνητικής εξέτασης (PCR ή ανάλογο).
-Ανάρρωσης τουλάχιστον 11 ημερών μετά τη θετική εξέταση στον ιό.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *