sander crombach Unsplash
Sander Crombach Unsplash

Ισραήλ: Έφθασαν οι πρώτοι τουρίστες στην Αθήνα | Νέες πτήσεις της Wizz Air για Κέρκυρα και Ζάκυνθο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην Αθήνα έφθασε το πρωί της Παρασκευής , μία από τις πρώτες πτήσεις με Ισραηλινούς τουρίστες, μετά την notam της ΥΠΑ στις 25 Μαρτίου, με την οποία επιτράπηκε η είσοδος στην χώρα για όλους τους εμβολιασμένους πολίτες του Ισραήλ, χωρίς 7ήμερη καραντίνα.

Η κάμερα του ΟΡΕΝ βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου προσγειώθηκαν οι πρώτοι τουρίστες από το Τελ Αβίβ. Στα χέρια τους κρατούσαν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που τους διασφαλίζει την ελευθερία κίνησης, χωρίς καραντίνα.

«Εδώ γράφει το όνομα, εδώ τον αριθμό ταυτότητας, εδώ αναγράφεται η ημερομηνία επικύρωσης και τώρα έχει ισχύ για 6 μήνες», δήλωσε στο OPEN ένας τουρίστας, δείχνοντας το πιστοποιητικό του.

Νέες πτήσεις

Στο μεταξύ η Wizz Air, ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει δύο νέα δρομολόγια από το Τελ Αβίβ προς τα ελληνικά νησιά της Κέρκυρας και της Ζακύνθου από τον Ιούνιο.

Τα δύο νέα δρομολόγια προστίθενται στα τέσσερα που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η Wizz Air για Ρόδο, Κρήτη, Μύκονο και Σαντορίνη.

Η πτήση προς την Κέρκυρα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 12 Ιουνίου και η πτήση της Ζακύνθου θα ξεκινήσει στις 13 Ιουνίου, με ναύλους που ξεκινούν από NIS 199.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια στον ιστότοπο της Wizz Air ή στην εφαρμογή Wizz για κινητά.

ksd PRIMAGEL  Ισραήλ
adv

Η Wizz Air επεκτείνει επίσης πτήσεις προς Ελλάδα και Κροατία και από άλλες αφετηρίες, όπως η Πολωνία, η Σόφια, το Βελιγράδι και η Λιθουανία, μεταξύ άλλων.

“Εμείς στην Wizz Air σήμερα προσθέτουμε περισσότερους καλοκαιρινούς προορισμούς στο δίκτυο γραμμών μας στο Ισραήλ, έτσι ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν ήσυχα τις καλοκαιρινές διακοπές τους στα διάφορα ελληνικά νησιά”, δήλωσε η Paulina Gosk, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της Wizz Air.

Χωρίς καραντίνα

H αεροπορική οδηγία της ΥΠΑ που ισχύει έως την Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί και αναμένεται να παραταθεί, προβλέπει ότι η είσοδος στην Ελλάδα των επιβατών από το Ισραήλ, (μόνιμοι κάτοικοι), επιτρέπεται και στην περίπτωση ολοκλήρωσης του εμβολιασμού για κορονοϊό COVID-19 και προσκόμισης από αυτούς πιστοποιητικού εμβολιασμού, στην αγγλική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) Της παρόδου δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους,

β) Της αρνητικής διάγνωσής τους κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID- 19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Ειδικότερα το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων και να επιδεικνύεται στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

Οι αφιχθέντες μόνιμοι κάτοικοι από το Ισραήλ που θα έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού απαλλάσσονται από τον υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό 7 ημερών που ισχύει για όλους τους υπόλοιπους αφιχθέντες από το εξωτερικό αλλά και για τους αφιχθέντες από το Ισραήλ που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την ΥΠΑ, για όλους τους επιβάτες πτήσεων από το εξωτερικό εκτός από την 7ημερη καραντίνα ισχύει και η αεροπορική οδηγία που προβλέπει δειγματοληπτικό εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο κατά την άφιξη με βάση το PLF, ειδικά για τους επιβάτες από Ην. Βασίλειο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προβλέπεται υποχρεωτικό τεστ κατά την άφιξη σε ελληνικό αεροδρόμιο.

Επιπρόσθετα για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο ισχύει ότι προκειμένου να βγουν από την καραντίνα θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο.

Επίσης ισχύει και η notam που προβλέπει ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό PCR τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους.

Tagged

1 σχόλιο στο “Ισραήλ: Έφθασαν οι πρώτοι τουρίστες στην Αθήνα | Νέες πτήσεις της Wizz Air για Κέρκυρα και Ζάκυνθο

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *