Η Ιταλία ανοίγει τον δρόμο για την πώληση της ITA

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η κυβέρνηση της Ιταλίας ενέκρινε διάταγμα για την πώληση μειοψηφικού πακέτου μετοχών του διαδόχου της Alitalia, με την Lufthansa να λαμβάνει το πράσινο φως.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, συμφώνησε στην πώληση μειοψηφικού πακέτου μετοχών της ιταλικής αεροπορικής εταιρίας ITA Airways, όπως πρώτο αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters, με τη Lufthansa να θεωρείται το φαβορί. Σύμφωνα, όμως, με τα δημοσιεύματα, ένα σχέδιο του διατάγματος που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, προέβλεπε ότι μια άλλη αεροπορική εταιρία θα κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της ITA στο τέλος της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης, κάτι που αρνήθηκαν να σχολιάσουν η Lufthansa και η ITA. Ωστόσο, ο επικεφαλής της ITA, Fabio Lazzerini, είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι οι συνομιλίες με τη γερμανική αεροπορική εταιρία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Carsten Spohr, εξέφρασε τις απόψεις του στη γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, λέγοντας ότι, δεν είναι μυστικό ότι η Ιταλία είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές για τη Lufthansa, η οποία, ήδη, μεταφέρει περισσότερους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ στην Ιταλία από ό,τι στη Γερμανία. “Η Ιταλία είναι οικονομικά ισχυρή κι ελκυστικός προορισμός διακοπών. Μια εξαγορά θα άνοιγε νέες προοπτικές στις αερομεταφορές όχι μόνο για τη Lufthansa, αλλά και για την ITA και την Ιταλία”, είπε ο κ. Spohr.

Από τις αρχές του έτους, η κυβέρνηση της Ρώμης προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει τη διάδοχο εταιρία της Alitalia που έχει αναδιαρθρωθεί και συρρικνωθεί. Η Lufthansa ήθελε αρχικά να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών μαζί με τον ελβετικό ναυτιλιακό όμιλο MSC. Ωστόσο, η ιταλική κυβέρνηση θέλησε στη συνέχεια να αφήσει τον αμερικανικό χρηματοοικονομικό επενδυτή Certares να επιχειρήσει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ιταλικής, αεροπορικής εταιρίας, αλλά αυτό απέτυχε.

Η MSC αποσύρθηκε από την κούρσα υποβολής προσφορών. Ενώ, από την πλευρά της η Lufthansa έχει επανειλημμένα εκφράσει το ενδιαφέρον της για μια θυγατρική εταιρία στην πιο σημαντική ευρωπαϊκή αγορά του εξωτερικού.

Tagged

1 σχόλιο στο “Η Ιταλία ανοίγει τον δρόμο για την πώληση της ITA

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *