Η Ιταλία εκτιμά αύξηση των αφίξεων κατά 4% για το 2019

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο επιχειρηματικός σύλλογος του Federtourismo δήλωσε ότι η τουριστική βιομηχανία της Ιταλίας ήταν σε καλή κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Έρευνας για τις Καινοτομίες και τις Υπηρεσίες Ανάπτυξης (IRiSS), η οποία αποτελεί τμήμα του Εθνικού Κέντρου Ερευνών (CNR) με βάση την κατάσταση του τουρισμού.

Eιδικότερα, για πρώτη φορά το 2017 οι διεθνείς επισκέπτες στην Ιταλία ξεπέρασαν τους εσωτερικούς τουρίστες σημειώνοντας αφίξεις στα 211 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό σε σύγκριση με τους  210 εκατομμύρια εγχώριους επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), οι διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν κατά 5,4% κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του 2018 μετά την προσθήκη και του 6,8% του 2017.

Ο διευθυντής του IRiSS Alfonso Morvillo δήλωσε ότι εκτιμά ότι οι αφίξεις θα αυξηθούν κατά 4% το 2019.

Ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδοχείων Confindustria Alberghi, Giorgio Palmucci, δήλωσε ότι η Ιταλία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες σε παγκόσμιο επίπεδο ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Τα τοπία της χώρας, η τέχνη, το κρασί, το φαγητό και το brand Made-in-Italy είναι τα κύρια αξιοθέατα, που λατρεύουν οι επισκέπτες.

Από την άποψη της φιλοξενίας/διαμονής υπήρξε επίσης μια θετική καταγραφή, αφού καταγράφηκαν 425 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία  το 2018 σπάζοντας το ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με το ISTAT εθνικό ινστιτούτο στατιστικών.

Ακόμη, σύμφωνα με την έκθεση CNR-IRiSS, οι επισκέπτες παρέμειναν κατά μέσο όρο για 3,6 ημέρες το 2018, έναντι 2,95 ημερών το προηγούμενο έτος

Το 2017 οι δαπάνες για τον τουρισμό έφθασαν τα 108,8 δισ. Ευρώ (122 δισ. Δολάρια ΗΠΑ).Το 2017 ο τομέας του τουρισμού συνέβαλε το 13% στο ιταλικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) το 2017. Οι συνολικές τουριστικές δαπάνες το 2018 περιορίστηκαν μόνο σε πέντε από τις 20 περιφέρειες της Ιταλίας που βρίσκονται στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *