Ιταλική πόλη επιβάλει ενδυματολογικό κώδικα στους τουρίστες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Έναν νέο ενδυματολογικό κώδικα, που απαγορεύει στους ταξιδιώτες να κυκλοφορούν με μαγιό στις κεντρικές περιοχές της πόλης, θέσπισε ο δήμαρχος του Σορέντο, στην Ιταλία, προβλέποντας, μάλιστα, “τσουχτερά” πρόστιμα για τους παραβάτες.

Ο Massimo Coppola, επικαλούμενος τον προβληματισμό του για την “ποιότητα ζωής” στην πόλη, ανακοίνωσε πρόστιμα που κυμαίνονται από 25 έως 500 ευρώ για όσους είναι απρεπώς ενδεδυμένοι, σε μια ανάρτηση στο Facebook, στην οποία αναφέρει: “Τέρμα πια με τις απρεπείς συμπεριφορές. Γι’ αυτό υπέγραψα το διάταγμα, που απαγορεύει στους ανθρώπους να κυκλοφορούν με γυμνό στήθος καθώς και με μαγιό”.

Οι επισκέπτες συρρέουν στην πόλη, η οποία βρίσκεται νότια της Νάπολης, στη δυτική ακτή της Ιταλίας, αλλά ο Coppola έχει βαρεθεί με την γύμνια που επιδεικνύουν ορισμένοι.

“Αυτού του είδους οι συμπεριφορές μπορούν να θεωρηθούν αιτία ανησυχίας και δυσφορίας, τόσο για τους κατοίκους του Σορέντο, όσο και για τους τουρίστες”, έγραψε. “Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να προστατεύσουμε και να βελτιώσουμε την αξιοπρεπή διαβίωση, την ποιότητα ζωής και την αισθητική στο κέντρο της πόλης και τους δημόσιους χώρους”, πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Το Σορέντο, βρίσκεται στη χερσόνησο Σορεντίνα, κοντά στην ακτή του Αμάλφι και περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, από το 1997.

Η δημοτικότητα της χερσονήσου μεταξύ των παραθεριστών είναι τέτοια που οι τοπικές αρχές έθεσαν νέους κανόνες για τη μείωση της τουριστικής κίνησης κατά μήκος της ακτής, η οποία έχει γίνει προορισμός για οδικά ταξίδια.

Από τις 15 Ιουνίου, ένα σύστημα εναλλακτικών πινακίδων κυκλοφορίας σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διάσημο τμήμα των 22 μιλίων μεταξύ Vietri sul Mare και Positano μόνο κάθε δεύτερη ημέρα, κατά τις ώρες αιχμής στην υψηλή τουριστική περίοδο.

Έτσι, τα οχήματα με πινακίδες που λήγουν σε μονό αριθμό μπορούν να χρησιμοποιούν τον δρόμο τις μονές ημερομηνίες, ενώ εκείνα με πινακίδες που τελειώνουν σε ζυγό αριθμό μπορούν να τον χρησιμοποιούν τις ζυγές ημερομηνίες.

Οι κανόνες αυτοί ισχύουν μεταξύ 10 π.μ. και 6 μ.μ. για ολόκληρο τον Αύγουστο, καθώς και τα Σαββατοκύριακα, από τις 15 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον τίθενται σε εφαρμογή την Μεγάλη Εβδομάδα και τις ημερομηνίες από τις 24 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *