travel_agency

Η ITB Berlin «εξετάζει» το μέλλον των ταξιδιών

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο υπερτουρισμός, η κλιματική καταστροφή, τα μεταβαλλόμενα συστήματα μεταφορών και η μετατόπιση των απαιτήσεων των πελατών θα είναι τα βασικά θέματα της έκθεσης του ITB του Βερολίνου από τις 6 έως τις 9 Μαρτίου 2019.

Η παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία παρουσιάζει εκ νέου ένα εξαιρετικό πρόγραμμα. Περισσότεροι από 400 κορυφαίοι ομιλητές που εκπροσωπούν τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις και την πολιτική θα λάβουν μέρος σε συζητήσεις σε συνολικά 200 εκδηλώσεις.

Κινητικότητα: Μια νέα εποχή

Τα συστήματα μεταφοράς αποτελούν ουσιαστικό μέρος της τουριστικής βιομηχανίας. Μπορούν όμως τα σημερινά συστήματα να ανήκουν και στο μέλλον; Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, μία ημέρα από τις Ημέρες Προορισμού της ITB, οι μετακινούμενοι από τον κόσμο των καινοτόμων μεταφορών θα εξετάσουν αυτό το θέμα στο πλαίσιο του προγράμματος «Future Ground Mobility Panel».

Ο κ. Wolfram Auer, Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Doppelmayr Seilbahnen GmbH, ο Stephan Pfeiffer, επικεφαλής στρατηγικών εταιρικών σχέσεων και δημοσίων υποθέσεων, ioki (Deutsche Bahn) και ο κ. Christoph Weigler, γενικός διευθυντής της Uber Germany, θα συζητήσουν τις σημαντικές αλλαγές που σημειώνονται στις μεταφορές.

Η «μελλοντική κινητικότητα εδάφους» θα αποτελέσει επίσης βασικό θέμα. Οι υπουργοί τουρισμού από κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς όπως : Αίγυπτος, Κόστα Ρίκα,  Κένυα, Ναμίμπια , αλλά και από τη χώρα μας θα μιλήσουν για τα κυριότερα προβλήματα μεταφοράς που επηρεάζουν όλο και περισσότερο τις χώρες και τους τρόπους βελτίωσης της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Μετατόπιση των απαιτήσεων των πελατών από την αγορά πολυτελείας

Οι πελάτες ενδιαφέρονται λιγότερο για τον πλούτο των υλικών και περισσότερο για άλλου είδους αξίες. Σήμερα, ο χώρος, ο χρόνος, η απομόνωση και η αυτο-έκφραση είναι σημαντικά για τους σύγχρονους ταξιδιώτες, καθώς και η εμπειρία αντί της περιπέτειας.

Στις 7 Μαρτίου 2019 στην Ημέρα Μάρκετινγκ στο νέο πολυτελές πάνελ ITB μαζί με εκλεκτούτς ομιλητές θα συζητηθούν, πώς οι μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών επηρεάζουν τις ξενοδοχειακές και τουριστικές υπηρεσίες και το σχήμα που θα λάβουν τα πολυτελή προϊόντα στο μέλλον.

Στις 7 Μαρτίου 2019 στο ITB Hospitality Tech Forum θα συζητηθεί επίσης η μεταβολή των απαιτήσεων των πελατών.

Στη διάλεξη με τίτλο «Πέρα από τα αντισυμβατικά: Να συμβαδίζει με τη σκηνή της επόμενης πόρτας», ο Adam Harris, διευθύνων σύμβουλος της Cloudbeds, θα μιλήσει για το πως αλλάζει η αγορά. Όλο και περισσότεροι τουρίστες θα προσελκύονται από ασυνήθιστες μορφές καταλύματος και όχι από πολυτελή ξενοδοχεία.

Η ανανέωση της τέχνης του ταξιδιού αποτελεί το αντικείμενο μιας ομιλίας που θα διεξαγάγει η Ilija Trojanow. Στις 8 Μαρτίου 2019, η δεύτερη ημέρα από τις Ημέρες Προορισμού της ITB, ο διάσημος και βραβευμένος συγγραφέας απαντά στις ερωτήσεις: «Τι ψάχνουμε όταν ταξιδεύουμε σε άλλες χώρες;», «Πόσα νέα πράγματα θέλουμε να ανακαλύψουμε;» «Πόσα θέλουμε να αλλάξουμε;»

Αποτελέσματα της αποκλειστικής Έκθεσης Overtourism από την Travelzoo και την ITB Berlin

Όπως και κάθε χρόνο, τα αποτελέσματα της έρευνας αγοράς που πραγματοποίησαν οι Travelzoo και ITB Berlin θα παρουσιαστούν στο World’s Leading Travel Trade Show. Ο υπερτουρισμός θα είναι από τα βασικά θέματα. Η έκθεση εξέτασε ποιες τουριστικές ομάδες και εθνικότητες σκέφτηκαν ότι οι υπερπληθυσμιακοί προορισμοί έδωσαν μια ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση, τι θα κάνουν για να αποφευχθεί το πρόβλημα και τι μέτρα ανέμενουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι προορισμοί να ακολουθήσουν.

Ο Sharry Sun, παγκόσμιος επικεφαλής της μάρκας Travelzoo, θα παρουσιάσει την αποκλειστική έκθεσή του στη συνεδρίαση Deep Dive Session 1 στο City Cube Club στις 6 Μαρτίου 2019 στις 1 μ.μ.

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου, την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 ένα συνέδριο της ITB του Βερολίνου για την ισότητα των φύλων στον τουρισμό στο Palais am Funkturm, στο οποίο θα παρουσιαστεί και η δεύτερη παγκόσμια έκθεση για τις γυναίκες στον τουρισμό από την UNWTO. Έπειτα θα υπάρξει παρουσίαση του Βραβείου «Γιορτάζοντας τα Βραβεία της» από το Διεθνές Ινστιτούτο Ειρήνης στον Τουρισμό, το οποίο τιμά τα εξαιρετικά επιτεύγματα των γυναικών.

Στις 7 Μαρτίου στην Ημέρα του Τουρισμού για την Αειφόρο Ανάπτυξη της ITB, η Rita Schwarzelühr-Sutter, μέλος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής και κοινοβουλευτικού υπογράφου στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Ασφάλειας Αντιδραστήρων, θα μιλήσει για το «Γερμανικά εξερχόμενα ταξίδια και τις επιπτώσεις.

Στις 8 Μαρτίου, θα υπάρξει συζήτηση υπό τον τίτλο« Ένα παλιρροιακό κύμα πλαστικής – ρύπανσης από τον ωκεανό και τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών ».

Νέα: Σύμβαση ITB του Βερολίνου στο CityCube

Στο μέλλον, η Σύμβαση ITB του Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί στο CityCube, το χώρο πολλαπλών χρήσεων για συνέδρια και εκθέσεις. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερος χώρος για εκδηλώσεις, βελτιωμένη πρόσβαση και καλύτερες συγκοινωνιακές συνδέσεις. Οι επισκέπτες του CityCube θα βρίσκονται δίπλα στις εκθεσιακές αίθουσες και σε μικρή απόσταση από τις δημόσιες συγκοινωνίες (S-Bahn) ελαφρών σιδηροδρόμων στο Messe Süd.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *