©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η IWG πρόσθεσε 867 νέες τοποθεσίες μέσα στο 2023, καθώς ιδιοκτήτες ακινήτων και επενδυτές αξιοποιούν την ζήτηση για υβριδική εργασία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

• Ο παγκόσμιος πάροχος χώρων εργασίας IWG, με brands όπως η Regus και τα Spaces, πρόσθεσε 867 νέες τοποθεσίες παγκοσμίως το 2023 καθώς η ζήτηση για υβριδική εργασία αυξάνεται
• Η τάση των επιχειρήσεων να κινούνται προς υβριδικές λύσεις εργασίας κερδίζει δυναμική, με την IWG να διπλασιάζει τον αριθμό νέων τοποθεσιών το 2023 σε σύγκριση με το 2022
• Αυτή η ανάπτυξη τροφοδοτείται από την αυξανόμενη ζήτηση για ευέλικτους χώρους εργασίας και την αυξανόμενη υιοθέτηση του μοντέλου γραφείου “hub-and-spoke”
Η IWG, ο κορυφαίος πάροχος λύσεων υβριδικής εργασίας στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε 867 νέες τοποθεσίες στο δίκτυό της κατά τη διάρκεια του 2023, διπλασιάζοντας σχεδόν τον αριθμό των νέων τοποθεσιών σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ένα συντριπτικό 95% αυτών των τοποθεσιών παρέχονται μέσω συμφωνιών διαχείρισης εταιρικών σχέσεων, εκπληρώνοντας την στρατηγική χαμηλού κόστους κεφαλαίου της IWG. Προς το τέλος του 2023, η IWG δήλωσε τα υψηλότερα έσοδα που είχε ποτέ στην 30ετή πορεία της, με τα έσοδα του ομίλου να αυξάνονται το τρίτο τρίμηνο κατά 8% στις 830 εκατομμύρια λίρες.

Η ταχεία ανάπτυξη σε νέες τοποθεσίες καθοδηγείται από ιδιοκτήτες ακινήτων και συνεργάτες που επιδιώκουν να επωφεληθούν από την ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για υβριδική εργασία. Πολλοί από αυτούς τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους παραδοσιακά ακίνητα επιλέγουν να συνεργαστούν με την IWG για να επωφεληθούν από τις διάφορες επιλογές που του δίνονται, μέσω των brands του Ομίλου, Regus, Spaces, HQ και Signature.

Η IWG διαθέτει 4.000 τοποθεσίες σε περισσότερες από 120 χώρες, αλλά οι δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη είναι εκθετικές με την εκτίμηση για 1,2 δισεκατομμύριο εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και μια αγορά εργασίας με δυνατότητα άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (1,57 τρις εκατομμύρια λίρες). Η IWG συνεργάζεται με ιδιοκτήτες και επενδυτές για να μετατρέψει συμβατικούς χώρους σε δυναμικά περιβάλλοντα εργασίας για τους εργαζομένους, ενώ παράγει ουσιαστικές και βιώσιμες ροές εσόδων για τους συνεργάτες της.

Η αυξανόμενη ζήτηση από ιδιοκτήτες ακινήτων και επενδυτές καθοδηγείται από δύο βασικές τάσεις στα ακίνητα. Πρώτον, οι εταιρείες επανεκτιμούν τα χαρτοφυλάκια ακινήτων τους και μειώνουν το μέγεθος των γραφείων τους στα κέντρα των πόλεων, αντικαθιστώντας τις μακροχρόνιες, περιοριστικές και ακριβές μισθώσεις με ευέλικτους χώρους, με εταιρείες όπως η IWG. Δεύτερον, αποκτούν ευέλικτους χώρους εργασίας στα προάστια, πιο κοντά στα σημεία όπου ζουν και θέλουν να είναι οι άνθρωποι τους, ως μέρος του ολοένα και πιο δημοφιλούς μοντέλου γραφείου “hub-and-spoke”, όπου οι εργαζόμενοι μοιράζουν το χρόνο τους μεταξύ σπιτιού, τοπικών γραφείων και το κέντρο της πόλης.

Η επιθυμία των εργαζομένων να αποφύγουν τις μακροχρόνιες και δαπανηρές καθημερινές μετακινήσεις είχε επίσης σημαντικό αντίκτυπο, με πολλούς να στοχεύουν στη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και στη μείωση των περιττών δαπανών. Σύμφωνα με την έρευνα της IWG, μόνο 1 στους 5 εργαζόμενους θα μετακινούνταν περισσότερο από 30 λεπτά καθημερινά, ενώ το 60% εκφράζει την επιθυμία για χώρο εργασίας σε απόσταση 15 λεπτών από το σπίτι του. Μια μελέτη σε 2.000 εργαζόμενους που αξιοποιούν το υβριδικό μοντέλο εργασίας έδειξε επίσης ότι οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν μέση αύξηση κατά 4,7 εβδομαδιαίες ώρες άσκησης, 71 ώρες ύπνου ετησίως και βελτίωση στη διατροφή τους.

Η IWG παρέχει μια σειρά λύσεων χώρου εργασίας για ιδιότητες όλων των ειδών, μεγεθών και προδιαγραφών και προσαρμόζει τις προσφορές της για να ανταποκριθεί στις διαφορετικές απαιτήσεις των πελατών της, είτε πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο σε ένα επιχειρηματικό πάρκο έξω από την πόλη, ένα συγκρότημα γραφείων σε μια αριστοκρατική τοποθεσία στο κέντρο της πόλης ή μια πρώην μονάδα λιανικής πώλησης σε ένα πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο.

Οι συνεργάτες της IWG απολαμβάνουν πρόσβαση σε όλη την τεχνογνωσία της εταιρείας, υποστήριξη στον σχεδιασμό και στην προσαρμογή των χώρων, καθώς και δυνατότητες πωλήσεων και μάρκετινγκ, ενώ μέσω της πλατφόρμας έχουν τη δυνατότητα, με μια ετήσια επένδυση περίπου 50 εκατομμυρίων λιρών, να μεγιστοποιήσουν την απόδοση των ακινήτων τους, αξιοποιώντας την ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για υβριδική εργασία. Τα ακίνητα των συνεργατών της IWG μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως σε διάστημα μόλις 10 εβδομάδων, ενώ τους παρέχεται συνεχόμενο μηνιαίο εισόδημα, χωρίς τον πονοκέφαλο των συνεχόμενων ανανεώσεων, των κενών περιόδων ή της υπερβολικής εξάρτησης από μεμονωμένες μισθώσεις.

Ο τομέας των ευέλικτων χώρων εργασίας προβλέπεται να αυξηθεί κατά 600% έως το 2030 ενώ το Indeed (κορυφαίος ιστότοπος θέσεων εργασίας στον κόσμο) ανέφερε μια αύξηση 6.531% στις αναζητήσεις για «υβριδική» εργασία. Καθώς οι επιχειρήσεις αγκαλιάζουν την υβριδική εργασία μακροπρόθεσμα, οι λύσεις της IWG γίνονται στρατηγικό πλεονέκτημα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που επιδιώκουν να επωφεληθούν από αυτήν την τάση.

Ο Mark Dixon, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της IWG,δήλωσε: «Στην IWG, επιταχύναμε τη στρατηγική μας για την αύξηση του κεφαλαίου, που μας επέτρεψε μας να κεφαλαιοποιήσουμε τις σχέσεις μας με επενδυτές ακινήτων που επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους συνεργαζόμενοι μαζί μας. Στην πραγματικότητα, υπογράψαμε διπλάσιες συμφωνίες το 2023 από ό,τι κάναμε το προηγούμενο έτος και συνεχίζουμε. Η μεγάλη παραίτηση από την κλασική μίσθωση μεταμορφώνει το τοπίο των εμπορικών ακινήτων, με αυξανόμενους αριθμούς επιχειρήσεων να επιλέγουν παρόχους ευέλικτων χώρων εργασίας όπως η IWG αντί για μακροχρόνιες συμβατικές μισθώσεις γραφείων. Το δίκτυο IWG αναπτύσσεται γρήγορα για να ανταποκριθεί στη σημαντική ζήτηση για υψηλής ποιότητας ευέλικτους χώρους εργασίας κοντά στα σπίτια των ανθρώπων, καθώς η υβριδική εργασία συνεχίζει να είναι ο προτιμιτέος τρόπος εργασίας για τους εργαζόμενους».

Ο Thomas Sinclair, Chief Development Officer του Ομίλου IWG, αναφέρει: «Κάνουμε σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση του στόχου μας να έχουμε ένα κέντρο της IWG σε κοντινή απόσταση από κάθε πόλη, χωριό και προάστιο στις βασικές αγορές μας, ενώ ταυτόχρονα παρέχουμε μια μοναδική δια βίου ευκαιρία για ιδιοκτήτες ακινήτων και επενδυτές να μετατρέψουν τα κτίριά τους σε ευέλικτους χώρους εργασίας. Αυτό το ορόσημο μιλά για την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι συνεργάτες μας στην IWG και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το δίκτυό μας περαιτέρω στην καρδιά των κοινοτήτων, ανταποκρινόμενοι στην αυξανόμενη ζήτηση από δισεκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο».

Η IWG PLC

Η IWG είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στις υβριδικές λύσεις εργασίας και τα brands χώρων εργασίας. Δημιουργούμε προσωπική, οικονομική και στρατηγική αξία για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Από μερικές από τις πιο συναρπαστικές εταιρείες και γνωστούς οργανισμούς στον πλανήτη, μέχρι ιδιώτες και την επόμενη γενιά ηγετών του κλάδου. Όλα αξιοποιούν τη δύναμη της υβριδικής πλατφόρμας εργασίας της IWG για να αυξήσουν την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητά τους, την ευελιξία και την εγγύτητα στην αγορά.

Η ασυναγώνιστη κάλυψη δικτύου της IWG περιλαμβάνει περίπου 4.000 τοποθεσίες σε περισσότερες από 120 χώρες και το 83% των εταιρειών του Fortune 500 συγκαταλέγονται στην αυξανόμενη πελατειακή μας βάση. Μέσω των brands μας, συμπεριλαμβανομένων των Regus, Spaces, HQ και Signature, βοηθάμε εκατομμύρια ανθρώπους και τις επιχειρήσεις τους να εργαστούν πιο παραγωγικά. Το κάνουμε παρέχοντας την κορυφαία υβριδική πλατφόρμα εργασίας στον κόσμο με επαγγελματικούς, εμπνευσμένους και συνεργατικούς χώρους εργασίας και ψηφιακές υπηρεσίες, όλες διαθέσιμες μέσω της εφαρμογής IWG.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *