jet2

Jet2: Αισιοδοξία για το Καλοκαίρι του 2022 |Ετήσιες απώλειες £ 373,8 εκατομμυρίων

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ετήσιες απώλειες ύψους £ 373,8 εκατομμυρίων ανέφερε η Jet2, έναντι κερδών ύψους σχεδόν 265 εκατομμυρίων λιρών, που αφορούν στο διάστημα πριν από την πανδημία, στη σημερινή ανακοίνωση για τα προκαταρκτικά, οικονομικά της αποτελέσματα, του έτους που έληξε στις 31 Μαρτίου 2021.

Ο όμιλος έχει συνολικό χρηματικό υπόλοιπο ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων λιρών, μετά την επεξεργασία επιστροφών χρημάτων σε πελάτες, άνω των 1,4 δισεκατομμυρίων λιρών, από την έναρξη της πανδημίας.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος του Ηνωμένου Βασιλείου αύξησε περαιτέρω τη ρευστότητά του, καθώς είχε πρόσβαση σε πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών, μέσω της επιτυχούς διάθεσης μετοχών και τραπεζικής υποστήριξης, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του Covid.

Απελευθερώνοντας αποτελέσματα για τους 12 μήνες έως τις 31 Μαρτίου, η εταιρία δήλωσε ότι, οι εκτεταμένοι διεθνείς, ταξιδιωτικοί περιορισμοί οδήγησαν σε καθήλωση των αεροσκαφών της για 29 εβδομάδες, ενώ στη συνέχεια, όταν επιτράπηκε, λειτούργησε ένα σημαντικά μειωμένο πρόγραμμα πτήσεων. Κατά συνέπεια, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η Jet2, για τα οικονομικά της αποτελέσματα, το πρόγραμμα πτήσεων επικεντρώθηκε σε εκείνες τις διαδρομές όπου θα μπορούσε να επιτύχει θετική οικονομική συνεισφορά.

Όσον αφορά τον αριθμό των επιβατών της μειώθηκε κατά 91% σε ετήσια βάση, από 14,62 εκατομμύρια το 2020, σε 1,32 εκατομμύρια εφέτος, ενώ ο αριθμός πακέτων διακοπών της Jet2holidays, μειώθηκε κατά 90%.

Σύμφωνα με την εταιρία, “οι ευκαιρίες θα αυξηθούν αποκλειστικά για οικονομικά ισχυρούς, ανθεκτικούς και αξιόπιστους φορείς”. Ενώ, όσον αφορά τις κρατήσεις για πακέτα διακοπών, παρουσιάζουν ένα “πολύ υψηλότερο μείγμα” επί του συνόλου, γεγονός εξαιρετικά ενθαρρυντικό.

ksd PRIMAGEL
adv

Στην ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, η εταιρία τονίζει: “Είμαστε πεπεισμένοι πως μόλις επιστρέψει η κανονικότητα, οι πελάτες μας θα απολαύσουν την υπέροχη εμπειρία των διακοπών της Jet2 και ότι η Jet2.com και η Jet2holidays θα συνεχίσουν να έχουν ένα αναπτυξιακό μέλλον, εξασφαλίζοντας τις διακοπές εκατομμυρίων παραθεριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο ετησίως, προς τη Μεσόγειο και την Ευρώπη”.

Η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών το “κλειδί” στην ανάπτυξη

Μιλώντας σχετικά ο πρόεδρος της Jet2, Philip Meeson, δήλωσε: “Αν και η επιτυχημένη διάθεση εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο και η δυναμική στην Ευρώπη είναι ενθαρρυντικές, οι πρώτοι τρεις μήνες του νέου οικονομικού έτους έχουν σημειώσει μικρή αλλαγή στις σημαντικές προκλήσεις, που αντιμετωπίζει η βιομηχανία των ταξιδιών αναψυχής. Η έκθεση της κυβέρνησης Global Travel Task Force, στις αρχές Απριλίου, ήταν απογοητευτική, καθώς δεν διέθετε λεπτομερή στοιχεία και εις βάθος χρονοδιάγραμμα, ενώ το επόμενο σύστημα φωτεινών σηματοδοτών χρησίμευσε μόνο για να προκαλέσει σύγχυση, παρά να διευκρινίσει στους καταναλωτές τι ισχύει και τι όχι όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Ωστόσο, η πρόσφατη ανακοίνωση μιας διευρυμένης ‘πράσινης’ λίστας και η πιθανή χαλάρωση των περιορισμών για όσους έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου, ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν σε ‘πορτοκαλί’ προορισμούς, χωρίς να πρέπει να υπόκεινται σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους, ήταν ένα ευπρόσδεκτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αποδεικνύοντας ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να ανοίξει ξανά τα διεθνή ταξίδια”.

“Η απόδοση του ομίλου για το οικονομικό έτος έως τον Μάρτιο του 2022 εξαρτάται σημαντικά από το επίπεδο των πτήσεων, για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, και τις απόδοσης κατά το δεύτερο εξάμηνο, περίοδο για την οποία δεν έχουμε ακόμη ξεκάθαρη εικόνα”, πρόσθεσε ο Meeson.

“Χωρίς να μας δημιουργεί έκπληξη, δεδομένης της συνεχιζόμενης βραχυπρόθεσμης αβεβαιότητας, οι πελάτες κάνουν κράτηση πολύ πιο κοντά στην αναχώρηση, για το καλοκαίρι του ’21 και, παρόλο που οι κρατήσεις μέχρι σήμερα για τον χειμώνα του 2021-22 είναι ικανοποιητικές, τελευταία δείχνουν να έχουν επιβραδυνθεί, δεδομένης της τρέχουσας κερδοσκοπίας γύρω από τα διεθνή ταξίδια”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Jet2, οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του ’22, είναι ενθαρρυντικές και με την πρόοδο του εμβολιασμού, υπάρχει αισιοδοξία ότι, το επόμενο καλοκαίρι θα είναι σημαντικά βελτιωμένες, τόσο σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2020, όσο και με το φετινό.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *