Jet2: Αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις της για κερδοφορία

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε 385 εκατομμύρια λίρες αναμένονται τα ετήσια κέρδη της Jet2 για το έτος που ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου 2023, με την εταιρία να αναβαθμίζει την πρόβλεψή της λόγω της αύξησης των κρατήσεων και των υψηλότερων τιμών.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος του Ηνωμένου Βασιλείου περιέγραψε τις μελλοντικές κρατήσεις για το καλοκαίρι ως “ενθαρρυντικές”, με τη χωρητικότητα να ανέρχεται σε 15,2 εκατομμύρια θέσεις, αυξημένη κατά 6,6%, σε σχέση με πέρυσι.

Οι κρατήσεις για τον χειμώνα 2022-23 συνέχισαν να ενισχύονται κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου 2022, αλλά και του Ιανουαρίου 2023.

“Κατά συνέπεια, οι μέσοι συντελεστές πληρότητας είναι τώρα ελαφρώς υψηλότεροι από τους συντελεστές πληρότητας του χειμώνα 2018-19, την ίδια περίοδο, -έναντι 24% αύξησης της χωρητικότητας θέσεων- με την τιμολόγηση και τα περιθώρια κέρδους να είναι σημαντικά υψηλότερα”, ανέφερε η Jet2 σε μια εμπορική ενημέρωση.

Το μείγμα των πελατών οργανωμένων διακοπών διατηρήθηκε σταθερό σε ποσοστό περίπου 60% του συνόλου για τη σεζόν, 16 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από τον χειμώνα 2018-19.

“Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους θετικούς δείκτες, το διοικητικό συμβούλιο της Jet2 αναμένει τώρα να υπερβεί τις τρέχουσες μέσες προσδοκίες της αγοράς και να αναφέρει κέρδη του ομίλου πριν από την αναπροσαρμογή των συναλλαγματικών ισοτιμιών και τη φορολογία για το έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου 2023 μεταξύ 370 και 385 εκατομμυρίων λιρών”, πρόσθεσε η εταιρία.

Το μείγμα των πελατών οργανωμένων διακοπών αντιπροσωπεύει περίπου το 77% των συνολικών κρατήσεων για το φετινό καλοκαίρι και είναι κατά μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερο από το καλοκαίρι του 2022.

Σύμφωνα με την Jet2, οι μέσοι συντελεστές πληρότητας για το καλοκαίρι του 2023 είναι επί του παρόντος κατά μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότεροι από πέρυσι στο ίδιο σημείο, “με τις τιμές να είναι ισχυρές και τα περιθώρια κέρδους ενθαρρυντικά, καθώς η προθυμία των πελατών να κάνουν τις πολυτιμότερες και αναμενόμενες διακοπές τους παραμένει υψηλή”.

“Αν και ο όμιλος αντιμετωπίζει πιέσεις στο κόστος εισροών, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων, του άνθρακα, του ενισχυμένου δολαρίου ΗΠΑ και των μισθολογικών αυξήσεων, καθώς και επενδύσεις για να διασφαλίσουμε ότι οι συνάδελφοί μας μπορούν να ευημερούν και να έχουν έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής, γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι τα περιθώρια κέρδους δέχονται κάποια πίεση, παραμένουμε βέβαιοι ότι με την πελατοκεντρική μας προσέγγιση και το σωστό προϊόν για αυτούς τους πιο δύσκολους καιρούς, οι πελάτες μας θα συνεχίσουν να επιθυμούν να ταξιδεύουν μαζί μας από το βροχερό νησί μας στα ηλιόλουστα μέρη της Μεσογείου, τα Κανάρια Νησιά και τις ευρωπαϊκές πόλεις αναψυχής”, πρόσθεσε η Jet2.

Μια επικαιροποιημένη εμπορική ενημέρωση αναμένεται στα μέσα Απριλίου, ακολουθούμενη από τα αποτελέσματα για τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο, στις 6 Ιουλίου. Θα περιλαμβάνει μια πληρέστερη προοπτική για την τόσο σημαντική εμπορική περίοδο του καλοκαιριού 2023.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *