Αεροσκάφος της Jet2 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου | ©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Jet2 ανεβάζει τις ετήσιες προβλέψεις για τα κέρδη της εν μέσω “ενθαρρυντικών” πρώιμων κρατήσεων

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

Η Jet2 αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις για τα κέρδη της λόγω των αυξημένων κρατήσεων και τιμών, ενώ προειδοποίησε για τις πιθανές επιπτώσεις στις μελλοντικές καταναλωτικές δαπάνες. Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένει ότι τα κέρδη του ομίλου για το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο θα διαμορφωθούν μεταξύ 510 και 525 εκατομμυρίων λιρών έναντι 480 και 520 εκατομμυρίων λιρών στην προηγούμενη πρόβλεψη.

Οι μελλοντικές κρατήσεις για το χειμώνα 2023-24 είχαν “καλές επιδόσεις” σε σχέση με την αύξηση της χωρητικότητας κατά 20,5%, με τα επίπεδα επιβατών να έχουν αυξηθεί κατά 17% και τη μέση τιμή τόσο για τις πτήσεις όσο και για τις οργανωμένες διακοπές να χαρακτηρίζεται ως “ισχυρή”.

Το μείγμα των πελατών οργανωμένων διακοπών με υψηλότερο περιθώριο κέρδους ανά επιβάτη είναι “ελαφρώς ανώτερο” από τον περασμένο χειμώνα, περίπου στο 60%, “γεγονός που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο δεδομένης της αναζωπύρωσης των διακοπών πόλης κατά την περίοδο αυτή”, δήλωσε η εταιρεία.

Η αυξημένη καθοδήγηση για τα κέρδη σε μια εμπορική ενημέρωση ήρθε στο πλαίσιο των κρατήσεων για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2024 “που εμφανίζουν παρόμοιες τάσεις με τους τελευταίους μήνες”, καθώς και το όφελος μιας επιπλέον ημέρας πτήσης τον Φεβρουάριο και ενός νωρίτερου Πάσχα.

Η χωρητικότητα για το καλοκαίρι του 2024 είναι 12,5% υψηλότερη από πέρυσι, στα 17,2 εκατομμύρια θέσεις, με τις μελλοντικές κρατήσεις να είναι “ενθαρρυντικές”, με μέση πληρότητα 1,5 ποσοστιαία μονάδα πάνω από το περασμένο καλοκαίρι στο ίδιο στάδιο.

Οι πελάτες οργανωμένων διακοπών είναι αυξημένοι κατά 17%, με το μείγμα των συνολικών αναχωρούντων επιβατών να είναι περίπου 77% και να είναι σύμφωνο με το καλοκαίρι του 2023 στο ίδιο σημείο του κύκλου κρατήσεων, δήλωσε η Jet2.

Ωστόσο, η εταιρεία πρόσθεσε: “Ενώ η τιμολόγηση για το καλοκαίρι του 2024 και στα δύο προϊόντα μας για ταξίδια αναψυχής παρουσιάζει επί του παρόντος αύξηση σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, παραμένουμε ενήμεροι για το τρέχον μακροοικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον και για το πώς αυτά θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις μελλοντικές καταναλωτικές δαπάνες.

“Η δυναμική των κρατήσεων είναι θετική, με τις διακοπές που κερδίσαμε με κόπο να παραμένουν προτεραιότητα για τους πελάτες μας, αν και όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο όμιλος συνεχίζει να βλέπει αυξήσεις στο κόστος εισροών, μεταξύ άλλων από τη διαμονή σε ξενοδοχεία και τις αλλαγές στο σύστημα εμπορίας εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της ΕΕ, καθώς και τις προγραμματισμένες επενδύσεις για την ενίσχυση των τεχνολογικών μας συστημάτων και των πολύ αξιόλογων συναδέλφων μας”.

Οι προκρατήσεις για την 11η βάση των αερομεταφορέων στο Ηνωμένο Βασίλειο στο αεροδρόμιο John Lennon του Λίβερπουλ, όπου οι πτήσεις ξεκινούν στις 28 Μαρτίου, “ήταν ευχάριστες, ενισχύοντας την άποψή μας για την ουσιαστική ευκαιρία στο Λίβερπουλ, το Merseyside και την ευρύτερη περιοχή”.

Πέντε νέα αεροσκάφη Airbus A321neo προστέθηκαν στο στόλο σύμφωνα με το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα παράδοσης, ενώ άλλα έξι αναμένεται να φθάσουν πριν από το τέλος του επόμενου οικονομικού έτους.

“Αυτά τα αεροσκάφη αποδεικνύουν ήδη τη στρατηγική τους αξία για τον όμιλο όσον αφορά την οικονομία λειτουργίας, τη μείωση των εκπομπών και την εμπειρία των πελατών”, δήλωσε η Jet2.

“Όπως πάντα, έχουμε επενδύσει αρκετά πριν από την καλοκαιρινή περίοδο για να διασφαλίσουμε ότι διαθέτουμε επαρκείς, πλήρως εκπαιδευμένους πόρους για να λειτουργούμε με τα συνήθη υψηλά πρότυπα εξυπηρέτησης των πελατών μας.

“Το νέο μας κέντρο λιανικής πώλησης είναι πλέον πλήρως λειτουργικό και οι πελάτες μας βλέπουν απτά οφέλη από την πολύ βελτιωμένη διαθεσιμότητα των προϊόντων επί του πλοίου”.

Ο όμιλος αναμένεται να παράσχει περαιτέρω ενημέρωση τον Απρίλιο και να ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου στις 11 Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένων πληρέστερων προοπτικών για την “τόσο σημαντική” εμπορική περίοδο του καλοκαιριού 2024.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2 Steve Heapy δήλωσε: “Είμαστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο με τον οποίο τελειώνει το οικονομικό έτος 2024 και μας ενθαρρύνουν οι πρώτες κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2024.

“Ενώ αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές απαιτήσεις για τα εισοδήματα που διαθέτουν οι καταναλωτές, πιστεύουμε ότι οι πελάτες μας εκτιμούν το χρόνο που περνούν μακριά από το βροχερό νησί μας και θέλουν να τους φροντίζουμε σωστά καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών τους. “Παραμένουμε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν μαζί μας στα ηλιόλουστα μέρη της Μεσογείου, στα Κανάρια Νησιά και στις ευρωπαϊκές πόλεις αναψυχής”.

jet2

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *