Αεροσκάφος της Jet2 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου | ©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Jet2 προειδοποιεί για καθυστερήσεις πτήσεων στην Ισπανία

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τον “κώδωνα του κινδύνου” για καθυστερήσεις στις πτήσεις προς δημοφιλείς ισπανικούς προορισμούς κρούει η Jet2, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στις 6 Φεβρουαρίου.

Η εταιρία προειδοποιεί ότι οι πτήσεις που εκτελούνται προς το Αλικάντε, τη Φουερτεβεντούρα και το Λανζαρότε (Arrecife) ενδέχεται να έχουν καθυστέρηση.

Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της η εταιρία εταιρία αναφέρει: “Θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Ισπανία. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που επηρεαστείτε, να είστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε στο ελάχιστο την όποια αναστάτωση. Παρακαλούμε να φτάσετε στο αεροδρόμιο τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την ώρα αναχώρησής σας. Το check-in κλείνει 40 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης μιας πτήσης. Για επικαιροποιημένες πληροφορίες, παρακαλείστε να ελέγχετε ξανά αυτή την ιστοσελίδα, καθώς και τις οθόνες αναχώρησης και να ακούτε τυχόν ανακοινώσεις”.

“Θα σας στείλουμε στον προορισμό σας το συντομότερο δυνατό”, καταλήγει η ανακοίνωση της Jet2.

Μόλις πρόσφατα, η εταιρία αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα ετήσια κέρδη της τη χρονιά που ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου 2023 σε 385 εκατομμύρια λίρες.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος του Ηνωμένου Βασιλείου περιέγραψε τις μελλοντικές κρατήσεις για το καλοκαίρι ως “ενθαρρυντικές”, με τη χωρητικότητα να ανέρχεται σε 15,2 εκατομμύρια θέσεις, αυξημένη κατά 6,6%, σε σχέση με πέρυσι. Ενώ, οι κρατήσεις για τον χειμώνα 2022-23 συνέχισαν να ενισχύονται κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου 2022, αλλά και του Ιανουαρίου 2023.

“Κατά συνέπεια, οι μέσοι συντελεστές πληρότητας είναι τώρα ελαφρώς υψηλότεροι από τους συντελεστές πληρότητας του χειμώνα 2018-19, την ίδια περίοδο, -έναντι 24% αύξησης της χωρητικότητας θέσεων- με την τιμολόγηση και τα περιθώρια κέρδους να είναι σημαντικά υψηλότερα”, ανέφερε η Jet2 σε ενημέρωσή της.

Επίσης, ο όμιλος Jet2 ανακοίνωσε αύξηση μισθού 9% στο ανθρώπινο δυναμικό του, από τον Απρίλιο, που προστίθενται στην αύξηση κατά 8% και στο “ευχαριστήριο” μπόνους των 1.000 λιρών, που χορήγησε το 2022. Παράλληλα, αυξάνει τους όρους του προγράμματος συμμετοχής στα κέρδη της εταιρίας για το τρέχον οικονομικό έτος, που σημαίνει ότι οι επιλέξιμοι υπάλληλοι θα λαμβάνουν πλέον μερίδιο 6% των κερδών, αντί για 5% που ίσχυε.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *