Κ. Νοτοπούλου: Ακούει κανείς τους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης;

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Ακούει κανείς τους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης ερωτά σε δήλωσή της η βουλευτής Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία σημειώνει: “Στο 10-15% κατρακύλησε η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης τον  Ιανουάριο του 2022 επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι οι υπερφίαλες δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού για πληρότητα  έως και 100% στις γιορτές, είναι εκτός πραγματικότητας για την πλειοψηφία των προορισμών”.

Και συνεχίζει: “Οι ακυρώσεις συνεδρίων και ιδιαίτερα οι αναβολές εκθέσεων, όπως της Agrotica, της Detrop κ.α., που αποτελούν βασική πηγή εσόδων των ξενοδοχείων της πόλης, επιδεινώνουν την οικονομική τους κατάσταση και εντείνουν το πρόβλημα της ρευστότητας, θέτοντας υπό αβεβαιότητα εκατοντάδες εργαζόμενους.

Όλα αυτά, μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά αφού σύμφωνα με την ΕΞΘ οι επιδόσεις των ξενοδοχείων της πόλης κατά το 2021 ήταν πολύ χειρότερες σε σχέση με την εικόνα που συνολικά παρουσίασαν τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία της χώρας.

Χαρακτηριστικό της δυσμενούς κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία, ότι η πτώση του τζίρου αγγίζει το 35%, σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών & Προβλέψεων.

Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να ακούσει την κραυγή αγωνίας του κόσμου του τουρισμού της Θεσσαλονίκης και να απαντήσει άμεσα με στοχευμένα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας και της προστασίας της εργασίας”.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *