notopoulou

Κ. Νοτοπούλου: “Απροετοίμαστος” ο κ. Θεοχάρης στο BBC και γενικώς…

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Επίθεση στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία σε δηλώσεις της χαρακτηρίζει τον υπουργό Τουρισμού “Απροετοίμαστος στο BBC και γενικώς…”.

Η δήλωση της κας. Νοτοπούλου έχει ως εξής:

“Προ των ευθυνών του – με φόντο τη «ρεαλιστική» κατάσταση αναφορικά με τη φετινή βρετανική τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα- έφερε δημοσιογράφος του BBC τον “απροετοίμαστο” Υπουργό Τουρισμού, κ.Θεοχάρη σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, αποδομώντας πλήρως το αφήγημα της κυβέρνησης για success story, στον τομέα του τουρισμού καθώς δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις στα ουσιαστικά -και ακόμη ανοιχτά- ζητήματα.

ksd PRIMAGEL
adv

Είναι λυπηρή και προσβλητική για τους ανθρώπους του κλάδου που δίνουν αγώνα καθημερινά για την υπεράσπιση του Ελληνικού τουρισμού, η εικόνα αυτή του κ. Θεοχάρη.

Κυρίως όμως, είναι εξόχως προβληματική για την εθνική οικονομία και τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Ειδικά σε μια περίοδο που θα έπρεπε η Ελλάδα να μπορεί να πείθει για την ετοιμότητα της για το καλό του τουρισμού μας.

Με το «άνοιγμα» να είναι προ των πυλών, έστω και τώρα ας σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τον τουρισμό με προκλητική προχειρότητα και να εργαστούν εντατικά για να σωθεί ο ελληνικός τουρισμός!

Η ευθύνη στο εξής είναι αποκλειστικά δική τους”.

«Το ζήσε το μύθο σου» στην Ελλάδα θάφτηκε στα μυθεύματα του κ. Θεοχάρη.

Σφοδρή κριτική στον υπουργό Τουρισμού άσκησε όμως η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας και στο ΚΟΚΚΙΝΟ.

Σχολιάζοντας την συνέντευξη του κ. Θεοχάρη στο BBC η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε πως αυτή η εμφάνιση του Υπουργού Τουρισμού αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον Ελληνικό τουρισμό, καθώς ο κ.Θεοχάρης απέτυχε να πείσει τόσο για την ετοιμότητα της κυβέρνησης της ΝΔ να ανοίξει τον τουρισμό όσο και για την γενικότερη εικόνα.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι μια από τις βασικότερες «αγορές» μας είπε η Κ. Νοτοπούλου και δεν μπορεί ο Υπουργός Τουρισμού να πηγαίνει «απροετοίμαστος» Στάλθηκε σε «ειδική αποστολή» για να αλλάξει η αντιμετώπιση της βρετανικής κυβέρνησης αλλά πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος, σχολίασε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ο ίδιος ο υπουργός Τουρισμού υπονομεύει ακόμη μια φορά τουριστικούς προορισμούς, υπογράμμισε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μετά την κατηγοριοποίηση των νησιών πέρσι σε Α, Β και Γ κατηγορίας, φέτος ο κ. Θεοχάρης υποβαθμίζει ηπειρωτικούς προορισμούς αλλά και άλλα νησιά δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος τους κατατάσσοντάς τους σε covid free και μη.

Για παράδειγμα, η Θάσος είναι covid free όχι όμως και οι παραλίες της Καβάλας, η Σαμοθράκη είναι ασφαλής αλλά η Αλεξανδρούπολη όχι, η Λευκάδα και η Κέρκυρα είναι covid free όχι όμως και η Πάργα» τόνισε συμπληρώνοντας πως πολλοί ξεχνάνε ότι πολλοί προορισμοί δε συνδέονται απευθείας με το εξωτερικό αλλά μέσω λιμανιών και αεροδρομίων. Άρα δε διασφαλίζεις τίποτα στον υποψήφιο τουρίστα».

Στην πιο κρίσιμη στιγμή για τον ελληνικό τουρισμό, την ώρα που οι άνθρωποι του κλάδου δίνουν καθημερινή μάχη για να σωθεί, ο κ. Θεοχάρης παίζει με τον ελληνικό Τουρισμό, παίζει με το ΑΕΠ της χώρας και εν τέλει με την ελπίδα για ανάκαμψη τόνισε.

Η Τομεάρχης Τουρισμού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των Ξεναγών που πλήττονται εδώ και 15 μήνες εξαιτίας της κυβερνητικής αναλγησίας και έχουν μείνει αβοήθητοι. «Από τα πιο πολύτιμα κομμάτια του τουρισμού είναι οι ξεναγοί, που είναι χωρίς εισόδημα εδώ 15 μήνες» είπε. «Και αν ισχύσουν τα περσινά πρωτόκολλα θα είναι ευθεία επίθεση σε ένα από τα πιο πολύτιμα κομμάτια του τουρισμού» συμπλήρωσε καθώς όπως τονίζουν και οι ίδιοι οι Ξεναγοί, τα περσινά πρωτόκολλα ήταν η ταφόπλακα του περιηγητικού τουρισμού.

Σχετικά με το «σχέδιο» της κυβέρνησης για το πρόγραμμα εμβολιασμού των κατοίκων των νησιών, η Κατερίνα Νοτοπούλου σχολίασε πως έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος καθώς βρισκόμαστε μόλις δυο ημέρες πριν το άνοιγμα του τουρισμού και από την ημέρα εμβολιασμού των κατοίκων απαιτείται και ένα χρονικό διάστημα για να αποκτήσουν ανοσία.

Επιπλέον, ανέδειξε το ζήτημα που έχει προκύψει με όσους έχουν εμβολιαστεί με την Α’ δόση του εμβολίου στον τόπο κατοικίας τους όμως εργάζονται στον τουρισμό και έχουν φύγει για σεζόν και δεν υπάρχει σαφής πρόβλεψη για το που θα λάβουν τη Β΄δόση.

Η Τομεάρχης Τουρισμού, σχολίασε ακόμη πως δεν υπάρχουν πρωτόκολλα για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και για μια σειρά από τουριστικές δραστηριότητες καθώς και ότι το κυβερνητικό αφήγημα σχετικά με την πρόοδο του εμβολιασμού καταρρέει από τα στοιχεία. Η Ελλάδα όπως τόνισε βρίσκεται στην 2η θέση από το τέλος σε εμβολιασμούς ανά παραλαβή εμβολίων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *