notopoulou

Κ. ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: “Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον κλάδο του Τουρισμού είναι να τον εγκαταλείψει αβοήθητο”

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της απέναντι στον Τουρισμό εξαπέλυσε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη του τομέα Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου, τονίζοντας ότι “Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον κλάδο του τουρισμού είναι να τον εγκαταλείψει αβοήθητο”.

Σύμφωνα με την βουλευτή, “Την ώρα που ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Μπρετόν δεσμεύεται πως το 20% του προγράμματος Ανάκαμψης της ΕΕ από την πανδημία θα κατευθυνθεί στην στήριξη του τουρισμού,  ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει καν την πρόθεσή της να στηρίξει τον κλάδο. Επέλεξε μάλιστα να πράξει το εντελώς αντίθετο.

Να διαβεβαιώσει πως δεν έχει ούτε το σχέδιο ούτε τη βούληση να σώσει τον ελληνικό τουρισμό.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι και μικρομεσαίες επιχειρήσεις βγάζουν κραυγή αγωνίας, ο Υπουργός Τουρισμού περιορίζεται στο να κάνει δωράκι την προβολή της χώρας στην Marketing Greece, υποβαθμίζοντας τον ΕΟΤ. Ακολούθησαν οι δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΤΕ, σε απόλυτη ταύτιση με την κυβερνητική πολιτική, που όχι μόνο δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα του τουρισμού, αλλά αποκαλύπτουν το σχέδιο: να μείνει ο ελληνικός τουρισμός ανυπεράσπιστος, να μείνει αβοήθητος από το κράτος, να γίνει η κρίση ευκαιρία για συγκεκριμένα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Παραθέτουμε τις δηλώσεις τριών υπέρμαχων του Νεοφιλελευθερισμού προκειμένου να βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματα μας.

  1. Ρέτσος Γιάννης, Πρόεδρος ΣΕΤΕ : «Το παραδοσιακό όμως κράτος «πατερούλης», έτσι όπως το ζήσαμε δεκαετίες, δεν υφίσταται πλέον. Αποδομήθηκε βίαια τη δεκαετία των μνημονίων».
  2. Κώστας Λούλης, Γενικός γραμματέας Τουρισμού: «Πρέπει όλοι να καταλάβουν, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, πως δεν είναι το κράτος μια ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώσει τους πάντες.
  3. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου της Γερμανίας: «δεν είναι με απόλυτο τρόπο ορθός ο ισχυρισμός ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ζωής…».

Ας μας απαντήσουν  τουλάχιστον ποιος δίνει γραμμή σε ποιον, γιατί κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι τη δίνει ο ΓΓ Τουρισμού στο ΣΕΤΕ και στον Σόιμπλε.

Ο ελληνικός τουρισμός είναι η δύναμη της οικονομίας μας. Απαιτούνται γενναία μέτρα στήριξης του κλάδου, για να μη βυθιστεί η χώρα ξανά σε ύφεση, για να αποτελέσει ξανά μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας”.

Συνεχίζονται οι τηλεδιασκέψεις

Στο μεταξύ τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους φορέων του Τουρισμού Πέλλας και Ημαθίας είχε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, ο Χρήστος Γιαννούλης Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρώην βουλευτής Ιωάννης  Σηφάκης , στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας και Πέλλας, οι πρόεδροι και εκπρόσωποι Ενώσεων και  φορέων τουρισμού, εναλλακτικού τουρισμού και τουριστικής εκπαίδευσης των δύο νομών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της περιοχής και οι εργαζόμενοι αλλά και πως διαμορφώνεται το τοπίο στα θέματα του Τουρισμού την επόμενη μέρα.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την αγωνία  τους  για την επόμενη ημέρα της πανδημίας, δεδομένου ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να μην καταφέρουν να λειτουργήσουν μετά την άρση των περιορισμών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν τη σημασία που έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ελληνική οικονομία, ως ραχοκοκαλιά της, και αναφέρθηκαν στα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξή τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι», το οποίο δημιουργήθηκε μετά από διαβούλευση με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της χώρας

«Η σημερινή τηλεδιάσκεψη γίνεται μετά τις αποκαλύψεις των προθέσεων του ΓΓ του Υπουργείου Τουρισμού  μην κάνει τίποτα και του ΣΕΤΕ να μη διεκδικήσει τίποτα. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τα αιτήματα σας, όπως όφειλε να κάνει η κυβέρνηση αλλά μάταια. Είμαστε εδώ για να βρούμε μαζί τη λύση για τον ελληνικό τουρισμό που χρειάζεται σχέδιο, όραμα ειδικά σε προορισμούς  με προοπτική όπως η Ημαθία και η Πέλλα» ανέφερε η Τομεάρχης Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε εποικοδομητική από τους συμμετέχοντες και αποφασίστηκε η συνέχιση των επαφών, για την προώθηση των αιτημάτων των πληγέντων επιχειρηματιών και εργαζομένων.

Ο ελληνικός τουρισμός δεν είναι η Marketing Greece, αλλά επιχειρηματίες και εργαζόμενοι όπως εσείς στην Πιερία   

Τηλεδιάσκεψη και με εκπροσώπους φορέων του Τουρισμού της Πιερίας είχε σήμερα η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ , συνεχίζοντας τις επαφές με εκπροσώπους του Τουριστικού κλάδου που πλήττονται βάναυσα από τις συνέπειες του κορονοϊού.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε η Βουλευτής Πιερίας Μπέτυ Σκούφα και η συντονίστρια ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων τουριστικού κλάδου εξέφρασαν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα και συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις.

Η Τομεάρχης Τουρισμού αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση, να μειωθούν οι συνέπειές της και να καταφέρουν να μείνουν όρθιοι εργαζόμενοι και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 «Ειδικά για την Πιερία , λόγω της θέσης της , ένα μεγάλο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού σε συνδυασμό με ένεση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  αλλά και η στόχευση στα Βαλκάνια – φυσικά με την προϋπόθεση υγειονομικού πρωτοκόλλου και μαζικών τεστ- μπορούν να σώσουν την περιοχή. Το θέμα είναι, αν οι άνθρωποι  του τουρισμού θα διεκδικήσουν σθεναρά την κάλυψη των αναγκών τους και αν η κυβέρνηση θα στηρίξει τον τουρισμό αντί να βυθίζει την ελληνική οικονομία. Ο ελληνικός τουρισμός δεν είναι η Marketing Greece, αλλά επιχειρηματίες και εργαζόμενοι όπως εσείς στην Πιερία» ανέφερε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *