notopoulou

Κ. ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τηλεδιάσκεψη με Φορείς Τουρισμού Μεσσηνίας και Αργολίδας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης και η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου είχαν  την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους Φορέων του Τουριστικού Κλάδου του Ν. Μεσσηνίας και του νομού Αργολίδας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας,  οι Κ. Ανδριανόπουλος, πρ. Πρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Καλαμάτας, Α.Ζαγάκος, Πρόεδρος Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας, Δ. Καραλής, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Ευ.Ξυγκώρος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Θ. Μαθιός, Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας, Β. Τριγκιλίδας, πρ. Πρόεδρος &  νυν Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Τουρισμού του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας – πρ. Ταμίας & νυν Μέλος της Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις στον κλάδο του τουρισμού, για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν να χαθούν και σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν το 70% του κλάδου και αντιμετωπίζουν σοβαρό θέμα βιωσιμότητας.

Όπως τόνισαν, κλειστές επιχειρήσεις δεν σημαίνει επιχειρήσεις χωρίς έξοδα, το αντίθετο.

Σε ότι αφορά στην επόμενη μέρα εξέφρασαν επιφυλάξεις για τα πρωτόκολλα λειτουργίας και πως αυτά θα μπορέσουν να εφαρμοστούν άμεσα όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Επιπλέον εξέφρασαν αγωνία και ανησυχία για τους εποχικά εργαζόμενους που δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα για επίδομα ανεργίας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ζήτησαν να υπάρξει μέριμνα για αυτούς.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν την ανάγκη στοχευμένων πολιτικών στήριξης για να κρατηθούν όρθιες οι επιχειρήσεις με ένα μεγάλο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού από το Κράτος, για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, με έμφαση σε προγράμματα νεολαίας, ειδικά σε ηλικίες μέχρι 30 ετών, όπως επίσης και την αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΤ και την αναμόρφωση της στρατηγικής προβολής της χώρας.

Υπήρξε συμφωνία όλων των συμμετεχόντων στην αναγκαιότητα μιας γενναίας, εμπροσθοβαρούς πολιτικής και μέτρων στήριξης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

Καθώς μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο το πώς θα διαμορφωθεί η επόμενη ημέρα, η Πολιτεία οφείλει να λάβει άμεσα και ουσιαστικά οριζόντια μέτρα οικονομικής ενίσχυσης και ανακούφισης επιχειρήσεων και εργαζομένων στον Τουρισμό.

Και με Αργολίδα

Τηλε διάσκεψη με εκπροσώπους φορέων Τουρισμού της Αργολίδας είχε χθες Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας με θέμα τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στον τουριστικό κλάδο και τα μέτρα προστασίας για επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Φ.Δαμούλος, Πρόεδρος επιμελητηρίου Αργολίδας, Κ. Μιχόπουλος, Εκπρόσωπος ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων Ναυπλίου, Μ.Μπίμπα, Πρόεδρος ξενοδοχοϋπαλλήλων Ερμιονίδας και Ν.Μπικάκης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ναυπλιέων και εκπρόσωπος συλλόγου επαγγελματιών Τολού.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την αγωνία τους για τις νέες συνθήκες όπως αυτές διαμορφώνονται για την επόμενη μέρα στον Τουρισμό που πλήττεται βάναυσα εξαιτίας των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις και κατατέθηκαν προτάσεις εκ μέρους των φορέων για την βιωσιμότητα του κλάδου την επόμενη μέρα.

Εξέφρασαν φόβο ότι οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν στον τουρισμό γενικότερα, θα είναι χιλιάδες.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφού άκουσαν προσεχτικά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων παρέθεσαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την έγκαιρη και οσο το δυνατό αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.
Στάθηκαν ιδιαίτερα στις προτάσεις που αφορούν την ενίσχυση της ρευστότητας των τουριστικών επιχειρήσεων με (άτοκο) κεφάλαιο κίνησης, με την εγγύηση του δημοσίου αλλά και άτοκα δάνεια, εκπτώσεις επί των επιτοκίων και ειδικά επενδυτικά προγράμματα,  την αναβολή αποπληρωμής των δανείων και οφειλών προς το Δημόσιο, τη  στοχευμένη κατανομή πόρων στον ευρύτερο κλάδο του τουρισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της σχεδίασης και εξειδίκευσης του νέου ΕΣΠΑ.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *