Καίριος ο ρόλος του Τουρισμού στην πορτογαλική οικονομία

ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο τομέας των ταξιδίων και του τουρισμού της Πορτογαλίας συνεισέφερε 1 στα πέντε ευρώ σε όλες τις θέσεις εργασίας στην πορτογαλική οικονομία το 2018.

Η τεράστια σημασία του τουρισμού

Αυτό το γεγονός, υπογραμμίζει τη σημασία του τουριστικού τομέα στη συνολική οικονομία. Η WTTC προβλέπει ότι το 2019 ο πορτογαλικός τομέας ταξιδιών και τουρισμού θα αυξηθεί κατά 5,3%, το διπλάσιο, δηαδή, του ευρωπαϊκού μέσου όρου του 2,5%.

Η ετήσια επισκόπηση της WTTC δείχνει ότι ο πορτογαλικός τομέας αυξήθηκε κατά 8,1% και έδωσε 38,4 ευρώ (45,5 δισ. δολ.) στην πορτογαλική οικονομία. Αυτό αντιπροσωπεύει το 19,1% της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.

Ο πορτογαλικός τομέας απασχολούσε 1.05 εκατομμύρια άτομα, το οποίο αποτελεί περίπου το 21,8% όλων των θέσεων εργασίας. Προσέλκυσε ένα 85% ταξιδιωτών, που αναζητούν ταξίδια αναψυχής και ένα 15% ταξιδιωτών, που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους. Αυτό το επίπεδο ανάπτυξης είναι το υψηλότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι σημαντικά υψηλότερο από το μέσο όρο της ΕΕ κατά 3,1%.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *