kavala
Φωτό: Δήμος Καβάλας

Καλοκαίρι 2020 – Καβάλα «Χρώματα – Αρώματα – Μουσικές»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ 23 Ιουνίου 2020 σε έναν φιλόξενο χώρο στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη, η δημοσιογραφική παρουσίαση του Τουριστικού αποθέματος του προορισμού «Καβάλα – Η γαλάζια πόλη», σημαντικό μέρος του οποίου αποτελούν και πολιτιστικές δράσεις όπως αυτή του Φεστιβάλ Φιλίππων και Cosmopolis 2020.

kavalaΤην εκδήλωση προλόγισε, καλωσορίζοντας θερμά τους προσκεκλημένους, ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θόδωρος Μουριάδης και στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Δημωφέλεια  κ. Παναγιώτης Αγγελίδης, παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού και ειδικά για φέτος μετά τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία.

Επίσης ανακοίνωσε το πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης του Δήμου Καβάλας όπου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Καβάλας  προσφέρονται 45 πακέτα 4ρων διανυκτερεύσεων έκαστο για να πραγματοποιήσουν δωρεάν τις φετινές καλοκαιρινές τους διακοπές οι ακούραστοι προστάτες της δημόσιας υγείας, οι νοσηλευτές και οι ιατροί των νοσοκομείων αναφοράς της χώρας μας για τον κορονοϊό.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η κα. Μαριάνθη Καπαράκη, υπεύθυνη του ταξιδιωτικού γραφείου TOP KINISIS HELLAS στην Αθήνα, η οποία παρουσίασε το καινοτόμο τουριστικό πρόγραμμα που προέκυψε μετά από την συνεργασία του γραφείου της με τον Δήμο Καβάλας και τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Καβάλας. Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στην ευνοϊκή πολιτική εξόφλησης, ήτοι εξόφλησης σε 6 άτοκες μηνιαίες δόσεις, για όποιον επιλέξει οποιοδήποτε ταξιδιωτικό προϊόν από αυτά που προσφέρονται εντός του Δήμου Καβάλας, καθώς και στις δωρεάν παροχές που προσφέρονται από τον Δήμο Καβάλας όπως π.χ. δωρεάν είσοδοι στο Φρούριο και στο Μουσείο Καπνού και δωρεάν καθημερινές πηλοθεραπείες στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε Έλληνες όσο και σε Κύπριους πολίτες καθώς το TOP KINISIS είναι ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός της Κύπρου.

Τον γύρο των παρουσιάσεων έκλεισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Άλκης Ζοπόγλου, ο οποίος παρουσίασε την ιδέα, τη δομή και το πρόγραμμα του φετινού ανανεωμένου Φεστιβάλ Cosmopolis2020.

kavala
Φωτό: Δήμος Καβάλας

Την παρουσίαση της Καβάλας, τίμησαν με την παρουσία τους ένας μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων από έγκριτα Μέσα τόσο του ηλεκτρονικού όσο και του έντυπου τύπου.

H εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος του σημαντικού και στοχευμένου προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου Καβάλας, όπως αυτό αναμορφώθηκε ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις και το νέο περιβάλλον που δημιούργησε η υγειονομική κρίση των τελευταίων μηνών και οι επιπτώσεις της στη φετινή τουριστική περίοδο.

Σχετικά με τη Δημωφέλεια

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας – «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» λειτουργεί από το 2003. Οι σημαντικοί τομείς δραστηριότητας της  είναι οι εξής: η ολοκληρωμένη ανάπτυξη της περιοχής, ο σχεδιασμός και η διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων και φεστιβάλ, η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού,  η τουριστική προβολή και οι διεθνείς σχέσεις, η διαχείριση του αστικού περιβάλλοντος και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η υλοποίηση εκπαιδευτικών, αναπτυξιακών και ερευνητικών προγραμμάτων, η αξιοποίηση ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων,  η εκμίσθωση και διαχείριση ακινήτων. Επιπλέον, διαχειρίζεται το Φρούριο Καβάλα, το  Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών, το Μουσείο Καπνού, τη Δημοτική Καπναποθήκη, το Πολιτιστικό Κέντρο, τη Δημοτική Σχολή Χορού, το  Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρίες και τη Δημοτική Αγορά Καβάλας.

Σχετικά με τo Cosmopolis: Είναι μια γιορτή της μουσικής, των τεχνών, της γνωριμίας, του αλληλοσεβασμού και της συμμετοχικότητας, με ένα κοινό όραμα να φέρει τον κόσμο πιο κοντά, προάγοντας την βασική αρχή της ανθρώπινης μοναδικότητας. Διαρκεί από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο δίνοντας ταυτόχρονα χώρο σε όλα τα είδη μουσικής, παράλληλα όμως και σε άλλες δημιουργικές τέχνες. Κατά την διάρκεια της παρουσίας του μέχρι τώρα, έχει φιλοξενήσει πολύ σημαντικούς, γνωστούς αλλά και νέους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής και της διεθνούς σκηνής.

Σχετικά με την TOP KINISIS HELLAS: Ιδρύθηκε το 1987, το TOP KINISIS είναι ένα από τους μεγαλύτερους Τουριστικούς Οργανισμούς στην Κύπρο και την Ελλάδα. Ένας Δημόσιος Οργανισμός, εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου από το 2001, TOP KINISIS, έχει ένα αξιοσημείωτο υπόβαθρο επιτυχημένων εξαγορών, συγχωνεύσεων, βραβείων και διαπιστεύσεων και παρέχει ένα πλήρες φάσμα ταξιδιωτικών και τουριστικών υπηρεσιών τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Η TOP KINISIS HELLAS ιδρύθηκε  ως υποκατάστημα στην Ελλάδα το 2007.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *