Ο διευθυντής του ΕΟΤ Ρωσίας κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου / money tourism photo

Κανένας κίνδυνος για τους Ρώσους στην Αθήνα από τις πυρκαγιές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών στα περίχωρα της Αττικής, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους Ρώσους τουρίστες, που παραθερίζουν στην Αθήνα.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου, διευθυντή του γραφείου του ΕΟΤ στη Ρωσία, ο οποίος επεσήμανε πως οι τακτικές πτήσεις προς την πρωτεύουσα της χώρας διεξάγονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και οι τουριστικές δραστηριότητες διεξάγονται χωρίς διακοπές.

Τις προηγούμενες ημέρες πυρκαγιές έπληξαν το προάστια της Αθήνας. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 79, ενώ περισσότεροι από 180 τραυματίες νοσηλεύονται. Εκατοντάδες κατοίκων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τουλάχιστον 700 άτομα απομακρύνθηκαν από τις παραλίες, αλλά και 640 παιδιά από παιδικές κατασκηνώσεις. Οι περιοχές της δυτικής και ανατολικής Αττικής κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όπως αναφέρθηκε από την «Τουριστική Ενημέρωση», δεν υπάρχουν Ρώσοι μεταξύ των θυμάτων.

money tourism photo
money tourism photo

Κρίνοντας από τα σχόλια που κυριαρχούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η φοβερή τραγωδία επηρέασε την τουριστική αγορά της Ρωσίας και πολλοί είναι οι τουρίστες που φοβούνται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Ωστόσο, είναι πολύ λίγες οι ακυρώσεις των ήδη πληρωμένων πακέτων διακοπών. «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάζουμε συμπεράσματα, είναι πολύ μικρό το διάστημα που έχει περάσει. Ωστόσο, δεν υπάρχουν μαζικές ακυρώσεις», σχολίασε ο Alexander Razzhivin, διευθυντής λιανικής πώλησης του RossTour. «Αναμένουμε αφίξεις σε άλλες περιοχές της χώρας μέσα στο επόμενο διάστημα, δεν υπάρχουν ακυρώσεις», όπως ανέφερε ο επικεφαλής της TEZ TOUR στην Ελλάδα, Δημήτρης Χαριτίδης.

Είναι λογικό εν μέσω αυτής της κατάστασης πολλοί πελάτες ταξιδιωτικών γραφείων να διστάζουν να λάβουν την τελική απόφαση για το ταξίδι τους. «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν, ουσιαστικά, κρατήσεις για την Ελλάδα. Ωστόσο, δεν έχουν υπάρξει και ακυρώσεις των ήδη πληρωμένων πακέτων», όπως επιβεβαιώνει η Elina Zeveleva, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ερευνών.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *