booking

Καταγγελίες για δεκάδες απολύσεις στην TTEC, για λογαριασμό της Booking.com

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η καταγγελία έρχεται από την TTEC, και πιο συγκεκριμένα από το γαλλόφωνο και ισπανόφωνο τμήμα που εξυπηρετεί τηλεφωνικά την Booking.com.

Όπως αναφέρει το radicalit.gr η συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία, η οποία στεγάζεται στον Κεραμεικό, αφού πρώτα δεν τήρησε κανένα απολύτως μέτρο προστασίας, στοιβάζοντας τους εργαζόμενους σε αποστάσεις μόλις 30 εκατοστών χωρίς μάσκες και γάντια, εφάρμοσε καθυστερημένα καθεστώς τηλεργασίας την περασμένη Τρίτη μόνο και μόνο για να ανακοινώσει δυό μέρες αργότερα μέσω Skype την απόλυση και των 27 εργαζομένων του τμήματος επικαλούμενη απώλειες κερδών. “Τα κέρδη δικά μας, η ζημιά δική σας”, με άλλα λόγια.

Το ΔΣ του Σ.Ε.ΤΗ.Π. επικοινώνησε τηλεφωνικά με την διοίκηση της εταιρείας και απαίτησε την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων σε άλλα τμήματα. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να δώσει τον ακριβή αριθμό των απολύσεων και ήταν αμετακίνητος απέναντι στο αίτημά μας. Οι εργαζόμενοι καλούνται σήμερα, Δευτέρα 30/3, να υπογράψουν τα έγγραφα της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας τους. Στεκόμαστε στο πλευρό τους! Κανείς και καμία δεν πρόκειται να υπογράψει την άδικη απόλυση τους εν μέσω πανδημίας. Οι προσπάθειες μας να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά ως Radical I.T. με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για να καταγγείλουμε και επίσημα τις ομαδικές απολύσεις, βρήκε τείχος στα κατεβασμένα τηλέφωνα της υπηρεσίας.

Tο κείμενο – καταγγελία των εργαζόμενων:

Καταγγέλλουμε την άδικη απόλυση 27 εργαζόμενων στην εταιρεία TTEC

H τρέχουσα παγκόσμια κρίση που προκλήθηκε από την εξάπλωση του Covid-19 έχει επηρεάσει τα αναμενόμενα κέρδη στον τουριστικό τομέα αλλά και των κορυφαίων εταιρειών τους – όπως η Booking.com. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Booking.com διέκοψε απότομα και χωρίς καμία προειδοποίηση τις συμβάσεις συναδέλφων από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης, και της Ελλάδας που εργάζονταν καθημερινά για να καταστήσουν την επιχείρηση ανταγωνιστική στην αγορά.

Θέλουμε να καταγγείλουμε την βίαιη και νομικά αμφισβητήσιμη απόλυση των 27 εργαζομενων, στην η οποία προχώρησε η TTEC Ελλάδας. Η TTEC είναι μια αμερικάνικη εταιρεία που απασχολεί πολλούς υπαλλήλους διαφορετικών εθνικοτήτων στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, με ταχεία ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Όλο αυτό το διάστημα και εν μέσω αυτής της υγειονομικής κρίσης έχουμε αναγκαστεί να εργαζόμαστε, συνωστισμένοι σε ένα περιβάλλον χωρίς μέτρα προστασίας, καθώς οι εταιρείες αυτές επικεντρώνονται αποκλειστικά στην επίτευξη των οικονομικών τους στόχων. Τα κυβερνητικά μέτρα που έχουν θεσπιστεί από τις Υγειονομικές Αρχές είναι σαφή και θέτουν τις απολύσεις παράνομες. Επιπρόσθετα, θέλουμε να καταγγείλουμε την προσπάθεια της TTEC να απολύει συναδέλφους μας, οι οποίοι ανέφεραν θετικά συμπτώματα του covid-19 είτε εντάσσονταν σε ευπαθείς ομάδες και υπακούοντας στα κυβερνητικά μέτρα παρέμειναν σε απομόνωση.

Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι οι υποσχέσεις της εταιρείας δεν ήταν αυτές. Μας διαβεβαίωσαν ότι λειτουργούν καλύτερα σε σχέση με άλλους οργανισμούς, σε πολλούς τομείς. Τους πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή. Η συμπεριφορά μας ήταν άριστη, η επίδοσή μας ήταν το ίδιο καλή σε όσα μας ζητήθηκαν. Το αποτέλεσμα; Να μείνουμε «στο δρόμο» με την πρώτη δυσκολία. Αντι να λάβουμε στήριξη, νιώσαμε την αδιαφορία. Η απόλυτη ειρωνεία, το γεγονός ότι η άδικη απόλυση μας έρχεται δύο μέρες μετά την έναρξη της τηλεργασίας μας.

Ως εκ τούτου, ζητούμε από κάθε άτομο να μας στηρίξει σε αυτήν την πρόκληση καθώς καταγγέλλουμε την άδικη απόλυση προκειμένου να
γίνει:
– Άμεση επαναπρόσληψη των 27 εργαζόμενων μας στην εταιρεία TTEC Greece.
– Ένωση όλων των επαγγελματιών σε τόσο δύσκολες στιγμές, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση από κοινού, κανείς δεν θα μείνει μόνος του.
– Βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα τηλεφωνικά κέντρα και λήψη μέτρων προστασίας.
– Ένταξη των τηλεφωνικών κέντρων στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από αυτή την κρίση.

ΠΗΓΗ: www.topontiki.gr

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *