dts
Ο κ. Γιάννης Παπαδάκης της DTS Hellas

Καταγγελία της DTS Hellas κατά του υπουργείου Τουρισμού, για διακριτική μεταχείριση ανταγωνιστικού tour operator

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε καταγγελία κατά του υπουργείου Τουρισμού και του υπουργού κ. Χάρη Θεοχάρη, προχώρησε πριν από λίγο η DTS Hellas, μέλος του μεγάλου γερμανικού tour operator Der Touristik Group, για διακριτική μεταχείριση του ανταγωνιστικού tour operator TUI.

tuiΌλα ξεκίνησαν με μία πτήση της TUI από Στοκχόλμη που ήταν προγραμματισμένη σήμερα και η οποία είχε ειδική άδεια Μάρκετινγκ, δεδομένου ότι απαγορεύονται οι πτήσεις από Σουηδία προς Ελλάδα, με βάση κυβερνητική απόφαση και notam της ΥΠΑ. Στην πτήση σύμφωνα με την άδεια επέβαιναν δημοσιογράφοι, τεχνικοί καναλιών και στελέχη της TUI.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αλλά και ρεπορτάζ σε μέσα ενημέρωσης, στην πτήση επέβαιναν και τουρίστες.

Δήλωση

Ο κ. Γιάννης Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της DTS Hellas, καταγγέλει τα εξής:

“Εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας  για το γεγονός ότι εν μέσω  locked down και επιβολής αυστηρών υγειονομικών περιορισμών, παρέχεται  ειδική άδεια, για λόγους marketing, επιλεκτικά σε έναν Tour Operator, την TUI (με χαμηλότερο  μερίδιο  στην σκανδιναβική αγορά σε σχέση με την Apollo) και μάλιστα αρχικώς με 2 πτήσεις από Σουηδία. Δεν αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο αυτές οι  “ειδικές πτήσεις”  δεν πραγματοποιούνται μετά την 15η Ιουλίου, όπως επιβάλλουν οι  υγειονομικές  περιστάσεις, ώστε να μην δημιουργείται η εντύπωση διακριτικής μεταχείρισης, της εν λόγω εταιρείας από την πλευρά του Υπουργείου Τουρισμού.

touristikΟ συγκεκριμένος  χειρισμός έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημία στην εικόνα της εταιρείας μας, η οποία φαίνεται να υποβαθμίζεται στα μάτια των πελατών της, των οποίων οι πτήσεις ακυρώθηκαν τελευταία στιγμή, λόγω της  διακοπής  των πτήσεων από Σουηδία προς Ελλάδα. Οι πελάτες αυτοί έχουν ήδη διοχετευτεί στην TUI  και ταξίδεψαν με την συγκεκριμένη πτήση προς την Ελλάδα.

Μια τέτοια άδεια αφενός δεν δικαιολογείται υπό τις  υφιστάμενες  αυστηρές  υγειονομικές συνθήκες  και αφετέρου  δεν συνάδει με τις  θεμελιώδεις αρχές ενός ευρωπαϊκού και ευνομούμενου κράτους, όπως είναι  η  αρχή της ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών και όλων των φορέων.

Το υπουργείο Τουρισμού επέλεξε να επιτρέψει τις ανωτέρω πτήσεις για λόγους  “marketing“ επιλεκτικά  στον συγκεκριμένο Tour Operator, αφήνοντας στο περιθώριο το μεγαλύτερο παίκτη Apollo- εταιρεία του ομιλου DER Touristik,- με το υψηλότερο   μερίδιο  στην σκανδιναβική αγορά με πάνω από 500.000 αφίξεις κάθε χρόνο. Το Apollo είναι ο μοναδικός tour Operator που όλα αυτά τα χρόνια, στέκεται διπλά στην Ελλάδα, με πρόγραμμα σε ολόκληρη την χώρα, από την Κάλυμνο, την Ψέριμο, την Ηπειρώτικη Ελλάδα και φυσικά όλα τους μεγάλους προορισμούς.

apolloΟ χειρισμός της υποθεσης από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη, προξένησε μεγάλο προβληματισμό και δυσαρέσκεια στην Apollo, δεδομένου ότι ήδη από χθες υπήρξαν σωρεία δημοσιεύματα στο σκανδιναβικό Τύπο, τα οποία έκαναν λόγο για ειδική συμφωνία της TUI με το Ελληνικό υπουργείο Τουρισμού, για την πραγματοποίηση των πτήσεων παρά το locked down. Εντούτοις  το Υπουργείο  Τουρισμού δεν προέβη σε καμία διάψευση των ως άνω δημοσιεύματων, επιτρέποντας την πραγματοποίηση της πρώτης πτήσης από την Σουηδία, παρά  τις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων του Apollo στην Ελλάδα”.

Tagged

1 σχόλιο στο “Καταγγελία της DTS Hellas κατά του υπουργείου Τουρισμού, για διακριτική μεταχείριση ανταγωνιστικού tour operator

  1. ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΟΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Σ…Α ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ Α ΡΕ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΔΥΑΛΥΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΌ ΑΥΤΟΣ

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *