ksd copyright
© money tourism copyright photo

Κατάπτυστο δημοσίευμα της γερμανικής Nordwest, κατηγορεί τους Έλληνες για ψευδή στοιχεία για τον κορωνοϊό για να προσελκύσουν τουρίστες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα ασχολείται άρθρο στην εφημερίδα Nordwest. Το άρθρο αναφέρεται στον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από τον Covid 19, ωστόσο θεωρεί πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται «ένας πολύ σκληρός υπολογισμός. Σ’ αυτόν όμως ελλοχεύουν και οι κίνδυνοι – μεταξύ άλλων και για τουρίστες που προσελκύονται με ανέντιμο τρόπο».

Το κείμενο αυτό, έχει γραφτεί από τον Έλληνα δημοσιογράφο Φέρυ Μπατζόγλου, ενώ απορία δημιουργεί και η αναπαραγωγή ενός τέτοιου κειμένου από την DW, έστω κι αν είναι στο πλαίσιο της αποδελτίωσης του καθημερινού Τύπου…

Το άρθρο κάνει λόγο για «εξωραϊσμένη πραγματικότητα» και αναφέρει: «Οι αριθμοί έχουν πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα. Ο λόγος: μέχρι τις 26 Απριλίου, ακριβώς 60 ημέρες μετά το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, είχαν διενεργηθεί 64.608 εργαστηριακά τεστ. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1.000 τεστ την ημέρα. Είναι γελοία χαμηλό. Ακόμη είναι άγνωστο πόσα τεστ έγιναν περισσότερες φορές σε έναν άνθρωπο. Η Ελλάδα στον τομέα του κορωνοϊού δεν έχει δυνατότητες για τεστ. Ο Μητσοτάκης, ο Τσιόδρας και οι υπόλοιποι ενεργούν με το σκεπτικό «χωρίς τεστ δεν υπάρχουν και κρούσματα».

Αγωνία για τον τουρισμό

Το άρθρο επισημαίνει πως ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις χώρες που κάνουν πολλά τεστ και επισημαίνει πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται η προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών: «Πραγματικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει την Ελλάδα σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό για ξένους τουρίστες. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δεν παύει να διαλαλεί πως ‘η Ελλάδα θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος της κρίσης στη φετινή τουριστική χρονιά’».

Και η εφημερίδα καταλήγει: «Συμπέρασμα: καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό όσο η Ελλάδα. Εάν δεν έρχονταν οι τουρίστες, οι οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα θα ήταν καταστροφικές. Μόλις η Ελλάδα είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Αυτό για την Ελλάδα, τη βασίλισσα του χρέους στην Ευρώπη, είναι ένα σκληρό χτύπημα. Με τον ελληνικό μύθο για θριάμβους ενάντια στον κορωνοϊό θέλουν τώρα οι εξυπνάκηδες στην Αθήνα να σώσουν προφανώς ό,τι ακόμα σώζεται. Εάν κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο απέναντι στους τουρίστες, λίγο φαίνεται να τους νoιάζει».

ΠΗΓΗ: www.dw.com, Μαρία Ρηγούτσου

Tagged

22 σχόλια στο “Κατάπτυστο δημοσίευμα της γερμανικής Nordwest, κατηγορεί τους Έλληνες για ψευδή στοιχεία για τον κορωνοϊό για να προσελκύσουν τουρίστες

 1. Μήπως θα πρέπει να ασχοληθεί και ο εισαγγελέας για τον Έλληνα δημοσιογράφο που έγραψε αυτό το δυσφημιστικό και προσβλητικό άρθρο για την Ελλάδα με σκοπό να καταστρέψει τον Ελληνικό τουρισμό.
  Είδε μήπως σκηνές Ιταλίας ή Ισπανίας ή Αγγλίας αυτός ο κύριος σε Ελληνικά Νοσοκομεία και δεν το πήραμε χαμπάρι.
  Μήπως συμβάλλοντας στην καταστροφή του Ελληνικού τουρισμού προσδοκά κομματικά οφέλη; ή μήπως εξαργυρώνει ξένα vouchers.
  Αμάν πια.

  1. Αν είχαμε κράτος θα έπρεπε να γίνει…χθες, αλλά δυστυχώς είμαστε σαν λαός πέρα βρέχει.

 2. Μια μήνυση από ξενοδόχους για δυσφήμιση και διαφυγόντα κέρδη και αποζημίωση θα τον έβαζαν στην θέση του τον πληρωμένο συκοφαντη. Αλλά στην Ελλάδα του δεν βαριεσε, αστους να λένε κλπ πληρώνουμε την απραξία μας όταν άλλοι πληρώνονται για να μας δυσφημουν!

 3. Άν κρίνω από το όνομα του δήθεν δημοσιογράφου…μόνο Έλληνας δεν είναι…
  ( Τουρκόσπορος του κερατά)

 4. Το άρθρο βασίζεται σε λάθος συλλογισμούς:
  Η Γαλλία έχει 7100 τεστ/Εκατομμύριο κατοικους ενώ η Ελλάδα 7200 τεστ/Εκατομμύριο κατ. !!!!!
  περίπου ίσος αριθμός και για τις δύο χώρες
  Αποτέλεσμα:
  Η Γαλλία έχει 369 θανάτους/Εκατομμύριο ενώ η Ελλάδα 13 θανάτους/Εκατομμύριο
  Η Γαλλία έχει 2500 κρούσματα/Εκατομμύριο ενώ η Ελλάδα 249/Εκατομμύριο

  Γιατί δεν αναρωτήθηκε ο συγγραφέας του άρθρου για τη Γαλλία ; Η Ελλάδα πήρε μέτρα έγκαιρα και σωστά και ο Έλληνας στάθηκε στο υψος των περιστάσεων σε αυτή τη κρίσιμη περίσταση.
  Συμπέρασμα:
  Το άρθρο είναι είτε ηλίθιο είτε κακόβουλο. Αναρωτιέμαι γιατί και η Deutschse Welle το αναπαρήγαγε ως έγκριτος Ειδησεογραφικός Οργανισμός

 5. Εμένα τα νούμερα της Γερμανία μου φαίνονται παράξενα. Η Αγγλία με τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων έχεις τους πενταπλασιους νεκρούς. Παράξενο.
  Από την άλλη αν πιάσουμε σαν χώρα και κάνουμε 200.000 τεστ σε μικρές ηλικίες θα έχουμε ακόμα πιο χαμηλό δείκτη θνησιμότητας και θα μοιάζουμε στα νούμερα της Γερμανίας.

 6. Κυριε Ματσο,
  Υβριστικό το τουρκόσπορος, δεν βοηθάτε στην αντιμετώπιση μιας ξενόφερτης επίθεσης που δέχεται η Ελλάδα με το άρθρο του συγκεκριμένου ελληνόφωνου.
  Εγώ πάντως αναρωτιέμαι τι σημαίνει Φερρυ και όχι το επώνυμο σε -ογλου, που το εχουν πολλοί διάσημοι Ελληνες με καταγωγή εξ Ανατολών.
  Σίγουρα δεν είναι Ελληνας ο τύπος, από το μένος που βγάζει κατά των Ελλήνων όπως φαίνεται καθαρά από το άρθρο του και την οπτική του.
  Μάλιστα είναι στρατηγικό το πλήγμα και πολύ επιλεγμένη η στιγμή που εξαπολύεται, λόγω της κρισιμότητας του τουριστικού κλαδου στη συνολική απόδοση της οικονομίας μας.
  Από Εφιάλτες καλά τα πάμε, αλλά ο συγκεκριμένος είναι σίγουρα λαγός ξένων ανθελληνικών συμφερόντων.

 7. Ποιος θα ασχοληθεί να το διαψευσει;Ποιος θα μυνησει τον κύριο αυτον;Από την πρώτη στιγμή που το διάβασα σκέφτηκα πως κάποια γειτονική χώρα έβαλε το χέρι της.Το επώνυμο τυχαιο;Πρέπει να βουλωνουμε τέτοια στόματα κι όχι να τα αντιμετωπίζουμε με μια σιωπηλή ανωτερότητα.Το δίκιο μας το ξέρουμε εμείς καλά.Οι άλλοι ομως;Ο τουρισμός μας βάλλεται ξεκάθαρα.

 8. Το ΞΕΕ και ο ΣΕΤΕ πρέπει να ασχοληθούν άμεσα με αγωγές και εξώδικα στον προδότη που σκοπό έχει να βλάψει τη χώρα του.

 9. Αυτούς τους εφιάλτες πρέπει η κυβέρνηση να τους απαγόρευση την είσοδο στην πανέμορφη χώρα μας persona non grata πρέπει να είναι κάτσε λοιπόν στην μαυρίλα σου φίλε και προσπάθησε να εξιλεωθείς τον ουρανό μας και τον αέρα μας δεν τον πουλάμε αν είσαι Έλληνας θα το καταλάβεις.

 10. Λυπάμαι ειλικρινά, που ως Έλληνας όχι μόνο δεν υποστηρίζει την χώρα του, αλλά την σπιλώνει και με ανυπόστατες κακοήθειες. Επίσης όσον αφορά τον αριθμό των τεστ που γίνονται, θα ήθελα να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία που ως κάτοικος Γερμανίας και έχοντας τα συμπτώματα του κορονοϊού, ο οικογενειακός γιατρός δεν με έστελνε να κάνω το τεστ, και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με διαβεβαίωνε ότι ήταν κρύωμα. Με προσωπικές ενέργειες υποβλήθηκα σε τεστ μαζί με την σύζυγο μου (είχε μόνο έλλειψη όσφρησης) και είμασταν και οι δύο θετικοί. Η διαδικασία για να βγεις από την καραντίνα είναι να στείλεις email ότι δεν έχεις πλέον συμπτώματα και υπολογίζουν 14 ημέρες από την έναρξη της ασθένειας, ούτε ξανά τεστ που να είναι αρνητικό ούτε τίποτα. Η υπηρεσία που διενεργεί τα τεστ μας είπε πως πολλοί οικογενειακοί ιατροί δεν κατευθύνουν τους ασθενείς στην διενέργεια τεστ (αυτό έγινε και σε πολλούς γνωστούς μας, αλλά μόνο συνταγογραφούν αβέρτα αναρρωτικές άδειες. Επομένως είναι πραγματική και αξιόπιστη η καταμέτρηση των κρουσμάτων στην Γερμανία; Τόσο δεν αντέχει να παραδεχθεί ότι η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα ακόμη και τώρα που όλοι οι Έλληνες κυκλοφορούν ελεύθερα έξω και όχι κλεισμένοι στα σπίτια τους;

 11. Τουρκοσπορος πρέπει να είναι.. σε -ογλου το επίθετο κάτι δεν μου κολλάει… Πρέπει να μηνυθεί άμεσα!!

 12. Φυσικά και είναι κακόβουλα και υβριστικά τα όσα γράφει, φυσικά και πρέπει να απαντηθούν από την Πολιτεία, ουδεμία έκπληξη για την αναδημοσίευση από την DW αλλά και μεγάλη αλήθεια οτι η οικονομία μας εξαρτάται πολύ από τον τουρισμό και αυτό πρέπει κάποια στιγμή να το δούμε σοβαρά και να δώσουμε προτεραιότητα στην παραγωγή και όχι μόνο στην παροχή υπηρεσιών

 13. ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΣΥΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΜΕ ΝΟΣ ΟΠΡΑΚΤΩΡΑΣ ΑΛΛΑΣΤΗ. ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *