Καθαριότητα, δημόσια υγεία, κυκλοφοριακό και πάρκινγκ, μείζονα προβλήματα στην πόλη της Ρόδου | Λύσεις ζητούν οι ξενοδόχοι

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Στο πλαίσιο της σειράς των τοπικών συναντήσεων των μελών ανά περιοχή που ξεκίνησε η Ενωση Ξενοδόχων Ρόδου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6/6 στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία της Ένωσης συνάντηση με εκπροσώπους των ξενοδοχείων της πόλεως Ρόδου. Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιάννης Παπαβασιλείου και ο υπευθυνος της τοπικής επιτροπής πόλεως Ρόδου κ. Παντελής Κώσταρίδης, υποδέχτηκαν στην Ένωση ξενοδόχους από όλα τα σημεία της πόλης με σκοπό την καταγραφή των κύριων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, άμεσων και μακροπρόθεσμων, τα οποία επηρεάζουν την εικόνα της πόλης και την λειτουργία τους.

Έγιναν τοποθετήσεις όλων των παρευρισκομένων, με εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και καταγράφηκε μια σειρά προβλημάτων τα οποία η ΕΞΡ ανέλαβε να προωθήσει στους αρμόδιους φορείς Δήμο, Περιφέρεια, Υπουργεία κ.α. για περαιτέρω διερεύνηση και εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων.

Τα κύρια θέματα που τέθηκαν είναι:

• Καθαριότητα και εμφάνιση των κάδων που δεν συνάδει με την εικόνα της της πόλης. Απαιτείται άμεση διευθέτηση του θέματος και μακροχρόνιος σύγχρονος σχεδιασμός, όπως σε αντίστοιχους προορισμούς του εξωτερικού.
• Κυκλοφοριακό & πάρκινγκ. Προτάθηκαν τα εξής που μπορούν να βελτιώσουν άμεσα την κατάσταση:
• Έλεγχος θέσεων που καταλαμβάνουν τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα
• Καθιέρωση ωραρίου τροφοδοσίας έως τις 9 το πρωί
• Μεταφορά επισκεπτών στα ξενοδοχεία με μικρότερα πούλμαν για να αποφεύγεται κυκλοφοριακή συμφόρηση
• Ηχορύπανση στις ώρες κοινής ησυχίας και μέχρι αργά το βράδυ με αποτέλεσμα την δυσαρέσκεια των επισκεπτών. Στην περιοχή γύρω από Ακταίον και την Ορφανίδου. Ειδικά για την Ορφανίδου τονίστηκε ότι υπάρχουν πλέον σύγχρονες τεχνικές λύσεις που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην βελτίωση της κατάστασης.
• Άμεση ανάγκη απολύμανσης / μυοκτονίας στο κέντρο της πόλης περιοχή Νιοχώρι καθώς η κατάσταση αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και δυσφημεί την εικόνα της πόλης
• η ανάγκη πεζοδρόμησης του κέντρου της πόλης παράλληλα αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και του θέματος πάρκινγκ
• Η ανάγκη πεζοδρόμησης του κέντρου παράλληλα με μακροχρόνιο σχεδιασμό κυκλοφοριακού και πάρκινγκ
• Ο εξωραϊσμός και η αξιοποίηση των δημοσίων κτιρίων και δημοσίων χώρων στο κέντρο της πόλης,
• Η αξιοποίηση του παλιό νοσοκομείου ώστε να σταματήσει η τωρινή κατάσταση , με τους χρήστες ουσιών και την εγκατάλειψη
• Ενημέρωση για την προγραμματικής σύμβασης της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, και εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνει
• Καλύτερη αστυνόμευση με ενίσχυση των δυνάμεων της αστυνομίας και επανίδρυση δημοτικής αστυνομίας

Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου δεσμεύεται να θέσει τα παραπάνω θέματα στο Δήμο Ρόδου και τους αρμόδιους φορείς για άμεση αντιμετώπιση και είναι διαθέσιμη να συμβάλει όποιο τρόπο μπορεί.

Αναφορά έγινε επίσης στο χειμερινό τουρισμό και τις ανάγκες που αυτός δημιουργεί για την πόλη και συμφωνήθηκε το θέμα αυτό να συζητηθεί εκτενέστερα σε μία επόμενη συνάντηση.

Τέλος επισημάνθηκε απ’ όλους η ανάγκη ενός μακροχρονίου πλάνου για την πόλη και την λειτουργία της, με συντονισμένες ενέργειες και συνεννόηση όλων των φορέων.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιάννης Παπαβασιλείου, « χρειαζόμαστε ένα όραμα για την Πόλη που να το υπηρετούν και το να το υποστηρίζουν όλοι με συνέπεια, ξενοδοχεία, επιχειρηματίες & φορείς, ώστε να προσφέρει η Ρόδος στον επισκέπτη της πόλης μία συνολικά ποιοτική εμπειρία, που αρμόζει στην ιστορία, τον πολιτισμό και την εικόνα της ως κορυφαίος προορισμός στην Μεσογείου και ναυαρχίδα του Ελληνικού τουρισμού».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *