777

Καθήλωση αεροσκαφών Β777 μετά την φωτιά στον κινητήρα | VIDEO

VIDEO ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Μετά την περιπέτεια αεροσκάφους Boeing 777 της United Airlines, που ο κινητήρας του πήρε φωτιά και κομμάτια του έπεσαν στο έδαφος κατά την διάρκεια πτήσης από το Ντένβερ στην Χονολουλού, η κατασκευάστρια εταιρία επιβεβαίωσε ότι 128 αεροσκάφη B-777 έχουν καθηλωθεί προσωρινά μετά την σημαντική αυτή βλάβη.

Τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν τον ίδιο κινητήρα Pratt & Whitney έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας εν αναμονή επιθεωρήσεων.

Η κατασκευάστρια εταιρία πρότεινε σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν τις πτήσεις όσων αεροσκαφών χρησιμοποιούν ίδιο τύπο κινητήρα PW4000, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το συμβάν.

Ο κινητήρας της United υπέστη καταστροφική βλάβη και διαλύθηκε πάνω από ένα προάστιο του Ντένβερ, με τα συντρίμμια να πέφτουν στα σπίτια. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο αεροπλάνο ή στο έδαφος.

Το Εθνικό Συμβούλιο Μεταφορών και Ασφάλειας των ΗΠΑ διεξάγει έρευνα.

Οι ιαπωνικοί αερομεταφορείς Japan Airlines και ANA έχουν καθηλώσει όλα τα Boeing 777 που έχουν μετά από εντολή από το ιαπωνικό Υπουργείο Μεταφορών.

Η United έχει καθηλώσει 24 αεροσκάφη Boeing 777.

Η Korean Air έχει επίσης καθηλώσει έξι από τα Boeing 777 της που έχουν κινητήρες PW4000.

Ακόμη, το Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε στα αεροσκάφη Boeing 777s με τον ίδιο κινητήρα με αυτόν που πήρε φωτιά να εισέρχονται προσωρινά στον εναέριο χώρο του. Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps ανακοίνωσε την απόφαση στο Twitter.

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *