Και η TUI στο μπλοκ δράσεων κατά των “ασθενειών”

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ψευδών ισχυρισμών περί ασθενείας κατά τη διάρκεια των διακοπών και τον περιορισμό του φόρου επιβατών αεροπορικών μεταφορών (Air Passenger Duty – APD), ζήτησε από τη βρετανική κυβέρνηση η επικεφαλής του τομέα επιχειρήσεων λιανικής και κρουαζιέρας της Tui UK & Ireland, Helen Caron.

«Καλώ την κυβέρνηση να κλείσει τα κενά που επιτρέπουν σε ορισμένους να κάνουν ασυνείδητους ισχυρισμούς, που θα οδηγήσουν τελικά σε αύξηση των τιμών των διακοπών για τον καταναλωτή», είπε η Caron, σε ομιλία της στο Ινστιτούτο Ταξιδιών και Τουρισμού (ITT), χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με την ίδια η κυβέρνηση οφείλει να αναγνωρίσει τη σημασία της τουριστικής βιομηχανίας, προκειμένου το ταξιδιωτικό εμπόριο να συνεχίσει να ευημερεί.

Αναφερόμενη στον APD, τον χαρακτήρισε ως «φόρο στις οικογένειες», τονίζοντας πως πλέον καθίσταται πιο δύσκολο για πολλούς να κάνουν διακοπές.

Η ιστοσελίδα της Tui έχει στόχο να φτάσει τα 220 εκατομμύρια επισκέψεις φέτος, με πάνω από το 50% των πωλήσεων να γίνονται online. Σύμφωνα με την Caron δήλωσε πρόκειται για «bricks and clicks» (επιχειρηματικό μοντέλο στο οποίο μια εταιρία λειτουργεί τόσο ένα ηλεκτρονικό, όσο και ένα offline κατάστημα).

«Η επόμενη γενιά των καταστημάτων μας, φέρνει τις διακοπές στη ζωή μας», είπε και πρόσθεσε: «Η εικονική πραγματικότητα μπορεί να δημιουργήσει συγκλονιστικές εμπειρίες. Είναι το μέλλον της λιανικής πώλησης».

Το φετινό συνέδριο ITT λαμβάνει χώρα στο Sorrento, το τριήμερο 12 – 14 Ιουνίου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *