duty

Και το φωτορεπορτάζ από τα εγκαίνια του νέου terminal στο “Ν. Καζαντζάκης”

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Μετά το ρεπορτάζ της Δευτέρας για τα εγκαίνια του νέου terminal του Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», τα οποία έγιναν από τον  Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης
κ. Γιάννη Δραγασάκη, τον
Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
κ. Χρήστο Σπίρτζη, τον Διοικητής της ΥΠΑ κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο και
τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε.
κ. Γιώργο Βελέντζα, δημοσιεύουμε σήμερα και το φωτορεπορτάζ.

Όπως γράψαμε, παρουσία πλήθους εκπροσώπων πολιτικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου  πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του terminal του διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» και των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών. H ανακατασκευή, επέκταση και εκσυγχρονισμός των υποδομών του Αερολιμένα Ηρακλείου χρηματοδοτήθηκαν εξολοκλήρου από την εταιρεία Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε. συμβάλλοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση του συνεχώς αυξανόμενου επιβατικού κοινού της Κρήτης.

 money tourism photo
money tourism photo
 money tourism photo
Σταύρος Δαλιάκας και Μιχάλης Βλατάκης | money tourism photo
 money tourism photo
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης | money tourism photo
 money tourism photo
money tourism photo
Οι κ.κ. Κουτσολιούτσος και Καλλίνικος | money tourism photo
 money tourism photo
Οι κ.κ. Δήμας και Κουμπαράκης | money tourism photo
 money tourism photo
Η κα. Ιωάννα Μαλέσκου που παρουσίασε την εκδήλωση | money tourism photo
 money tourism photo
Οι κ.κ. Μανούσος και Δήμας | money tourism photo
 money tourism photo
Ο κ. Χρίστος Σπίρτζης | money tourism photo
 money tourism photo
Ο κ. Γιώργος Βελέντζας | money tourism photo
 money tourism photo
money tourism photo
 money tourism photo
Ο κ. Γ. Βελέντζας | money tourism photo
 money tourism photo
Η κα. Ρέα Βερβίτα | money tourism photo
 money tourism photo
Η ηγεσία της Ένωσης Πρακτόρων Κρήτης | money tourism photo
 money tourism photo
money tourism photo
 money tourism photo
money tourism photo
 money tourism photo
money tourism photo
 money tourism photo
money tourism photo
 money tourism photo
money tourism photo
 money tourism photo
Ο αερολιμενάρχης κ. Γιώργος Πλιάκας | money tourism photo

Η ανακαίνιση του αεροδρομίου περιλαμβάνει τη νέα  αίθουσα αναχωρήσεων συνολικής επιφάνειας   2.895 m² στο ισόγειο και 585τ.μ  στο στεγασμένο χώρο του υπογείου, η οποία διαθέτει έντεκα εξόδους  αναχωρήσεων,  εννιά στο ισόγειο και δύο στον όροφο. Σε όλες τις εξόδους τοποθετήθηκαν ανελκυστήρες.    Ανακαινίστηκαν  οι παλαιοί χώροι των αναχωρήσεων  8.000 m² περίπου όπου δημιουργήθηκαν νέα καταστήματα αφορολόγητων ειδών μεγέθους 2.054 m².   Παράλληλα, δημιουργήθηκαν  τέσσερις αίθουσες διακεκριμένων επιβατών δύο στην Extra και δύο στην Intra Schengen περιοχή, ανακαινίστηκαν όλα τα καταστήματα εστίασης, τοποθετήθηκε νέο κλιματιστικό σύστημα στην καινούργια επέκταση, καθώς και νέα συστήματα  πυροπροστασίας.

Επιπλέον, κατασκευάστηκαν, δύο συγκροτήματα τουαλετών ένα στην Intra και ένα στην Extra Schengen και ανακαινίστηκαν οι  παλιές τουαλέτες των αναχωρήσεων, δημιουργήθηκαν νέοι χώροι για την αστυνομία και για την εταιρεία security ασφάλειας επιβατών.

Με το έργο αυτό, δεν εξασφαλίζεται μόνο ο εκσυγχρονισμός του κτιρίου του αερολιμένα, αλλά  και ο εκσυγχρονισμός ολόκληρου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, γεγονός που δίνει οριστική λύση στην εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης, του μεγαλύτερου σε όγκο διακινούμενων επιβατών, αερολιμένα που βρίσκεται στη διαχείριση της ΥΠΑ και του ελληνικού δημοσίου. Το 2018, υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετηθούν 8 εκατομμύρια επιβάτες, 4 εκατομμύρια αναχωρούντες και 4 εκατομμύρια αφικνούμενοι.

 Με την ανακαίνιση του αερολιμένα μετεγκαταστάθηκαν οι εμπορικοί χώροι  των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών από τον πρώτο όροφο, στο ισόγειο του κτιρίου χωρίς να μεταβληθεί το συνολικό εμβαδόν τους. Τα καταστήματα έχουν σχεδιαστεί στη βάση του walk through εμπορικού concept, εξασφαλίζοντας τη διέλευση των επιβατών μέσα από τα καταστήματα. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη ανακατασκευή καταστημάτων της εταιρείας Dufry A.G., μητρικής εταιρείας της Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε., η οποία συγκαταλέγεται στο ευρύτερο πλαίσιο του παγκόσμιου σχεδίου της για να προσφέρει στους πελάτες της μία «Παγκόσμιας Κλάσης» εμπειρία.

Κάθε εμπορικός χώρος που λειτουργεί η Dufry, σε ολόκληρο τον κόσμο, δημιουργείται αντικατοπτρίζοντας την κουλτούρα και τα εμβληματικά χαρακτηριστικά του μέρους στο οποίο βρίσκεται. Το ίδιο συμβαίνει και τα νέα καταστήματα του αερολιμένα, που προσφέρουν στους επιβάτες μία μεγάλη συλλογή από τις κατηγορίες αφορολογήτων και φορολογημένων προϊόντων και συγκεκριμένα παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, οινοπνευματωδών, καπνικών καθώς και μία μεγάλη συλλογή ειδών πολυτελείας και αξεσουάρ, περιλαμβανομένων επώνυμων αρωμάτων και καλλυντικών και όλα χωρίς να υπολείπονται από το θερμό κρητικό καλωσόρισμα και τις τόσο χαρακτηριστικές τοπικές πινελιές.

dutyΣε στρατηγικό σημείο στην Cava των Hellenic Duty Free Shops παρουσιάζεται, το ειδικά σχεδιασμένο, Hellenic gourmet που προσφέρει στους ταξιδιώτες μια τελευταία γεύση Ελλάδας, ενώ σημαντικό χώρο καταλαμβάνουν τα παγκοσμίως, γνωστά Κρητικά προϊόντα,  τρόφιμα και ποτά. Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στην εκπαίδευση των πωλητών για να γνωρίζουν τα προϊόντα και να αισθάνονται υπερηφάνεια για την ελληνική παραγωγή. Οι επιβάτες έχουν την ευκαιρία, πριν ταξιδέψουν να δοκιμάσουν κάποια από τα είδη, καθώς τους προσφέρεται, καθημερινά, ένα «κέρασμα». Η εταιρεία με τα νέα καταστήματα δημιουργεί ένα μοναδικό, συναρπαστικό περιβάλλον αγορών για εκατομμύρια επιβάτες που το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Στην ομιλία του ο κ. Βελέντζας, ανέφερε: «Η συνολική αυτή επένδυση της Εταιρίας μας πραγματοποιήθηκε σε 165 ημέρες και αποτελεί επιτυχή έκφραση της σύμπραξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας  με το Ελληνικό Δημόσιο προς όφελος και των δύο πλευρών. Με δύο λόγια: Ιδιωτική πρωτοβουλία προς όφελος του δημοσίου. Δεν θα μείνουμε εδώ, θα προχωρήσουμε και σε άλλες επενδύσεις».

Το έργο ανακαίνισης υλοποιήθηκε σε στενή συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και του Αερολιμενάρχη Ηρακλείου, με την εταιρεία Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε. Η εταιρεία λειτουργεί από το 1979 καταστήματα στο Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βελέντζας τόνισε: «Βρισκόμαστε σε ένα χώρο, που αποτελεί την καλύτερη έκφραση της Ευρωπαϊκής Ελλάδος. Σε ένα χώρο που συνυπάρχουν η καθαριότητα, ο σεβασμός, το χαμόγελο, η  τάξη,  η ευγένεια και η καλαισθησία. Και αυτά τα στοιχεία είναι που επιβάλλουν σε όλους, ακόμη και στον πιο «παράξενο»  Έλληνα να προσαρμόζεται στο περιβάλλον αλλά και να αισθάνεται υπέροχα. Πιστεύουμε, ότι στη διαμόρφωση αυτού του περιβάλλοντος και αυτής της εικόνας, συμβάλλουμε και εμείς με τα Καταστήματά μας».

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης
κ. Γιάννης Δραγασάκης στην ομιλία του τόνισε: «Το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα δίνει μια σημαντική ανάσα σε ένα χρόνιο πρόβλημα. Σχεδιασμένο σε άλλες εποχές, το αεροδρόμιο Ηρακλείου είχε προ πολλού εξαντλήσει τα όρια του. Με τις διαρρυθμίσεις και επεκτάσεις που έγιναν, αλλά και με αυτές που θα ακολουθήσουν στον περιβάλλοντα χώρο, θα βελτιωθεί αισθητά η λειτουργικότητα του αεροδρομίου, ώστε να ανταποκριθεί με καλλίτερο τρόπο, σύγχρονο και αποτελεσματικό,  στις αυξανόμενες ανάγκες. Ωστόσο η σημερινή παρουσία μας εδώ έχει διπλό στόχο. Από τη μια, θέλουμε να αναδείξουμε το γεγονός ότι ακόμη και υπό δύσκολες συνθήκες μπορούν να υπάρξουν λύσεις, όταν υπάρχει θέληση, σχεδιασμός και συνεργασία. Το συγκεκριμένο έργο ειδικότερα ήταν αποτέλεσμα ακριβώς αποδοτικής συνεργασίας δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, με στόχο το δημόσιο συμφέρον και το κοινό όφελος. Από την άλλη πλευρά, με την παρουσία μας εδώ θέλουμε να υπογραμμίσουμε τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση τόσο στην Κρήτη όσο και την ελληνική περιφέρεια γενικότερα, καθώς και τη σημασία επιτάχυνσης σε όλους τους τομείς. Διότι τώρα, που η χώρα βγαίνει επιτέλους από τα μνημόνια και τη σκληρή επιτήρηση, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της ανάπτυξης είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη. Ακόμη, γιατί τώρα η ανάπτυξη, ξεκινώντας από τον τουρισμό, επεκτείνεται σε όλους τομείς, γενικεύεται και άρα αυξάνονται οι απαιτήσεις  σε υποδομές, σε σχεδιασμό, σε συνεργασία, σε κοινωνικό διάλογο, σε ταχύτητα στη λήψη και την υλοποίηση των αναγκαίων αποφάσεων».

Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, ανέφερε: «Το  ανακαινισμένο Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» που παραδόθηκε σήμερα αποδεικνύει στην πράξη πόσο αποφασιστικά μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, η υγιής επιχειρηματικότητα.

Σ΄ αυτές  τις δυνάμεις, αυτή η κυβέρνηση,  θα είναι  πάντα δίπλα, θα τις στηρίζει και τις ενισχύει. Το σύγχρονο ανανεωμένο αεροδρόμιο θα δώσει νέα ώθηση ανάπτυξης και νέα πνοή και εικόνα στις υποδομές της Κρήτης μέχρι έως κατασκευαστεί και λειτουργήσει το αεροδρόμιο στο Καστέλι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς  το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε. κ. Γιώργο Βελέντζα, για τη διαρκή προσπάθεια που κάνει με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και προϊόντων στα αεροδρόμια της χώρας. Να τον ευχαριστήσω διπλά για τη συμβολή του και την άψογη συνεργασία που είχαμε  μέσω της σύμβασης που υπογράψαμε με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Ηρακλείου. Μία ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε μέσω της δωρεάς που έκαναν τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών.  Μεταμόρφωσαν ένα κορεσμένο αεροδρόμιο σε ένα κτίριο κόσμημα, αντάξιο της μεγάλης τουριστικής κίνησης που υποδέχεται καθημερινά ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση, και δείχνει, ότι ακόμη και μέσα στην εποχή της σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας που επιβλήθηκε στη χώρα, οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις μπορούν να τα καταφέρουν και να επιτύχουν μικρά θαύματα, σαν και αυτό που εγκαινιάσαμε σήμερα».

Dufry Group – η κορυφαία παγκόσμια εταιρεία ταξιδιωτικού εμπορίου

Η Dufry AG (SIX: DUFN, BM & FBOVESPA: DAGB33) είναι η κορυφαία εταιρεία ταξιδιωτικού εμπορίου παγκοσμίως. Λειτουργεί 2.200 καταστήματα αφορολόγητων και φορολογημένων καταστημάτων σε αεροδρόμια, κρουαζιερόπλοια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και τουριστικές περιοχές σε τοπικές αγορές. Η Dufry απασχολεί περισσότερα από 31.000 άτομα. Η Εταιρεία, με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, λειτουργεί σε 63 χώρες και στις πέντε ηπείρους.

Η Dufry φροντίζει τα παιδιά και υποστηρίζει κοινωνικά προγράμματα του SOS Kinderdorf στη Βραζιλία, την Καμπότζη, το Μεξικό, το Μαρόκο και την Ακτή Ελεφαντοστού. Τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ένας ανεξάρτητος, μη πολιτικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε για ορφανά και άπορα παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *