Κέρδισε την έφεση για επέκτασή του το αεροδρόμιο Stansted

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μετά από ένσταση του αεροδρομίου, η Επιθεώρηση Σχεδιασμού ενέκρινε τα σχέδια επέκτασης του Stansted, που είχαν απορριφθεί πέρυσι από το Περιφερειακό Συμβούλιο του Uttlesford. Ειδικότερα το αεροδρόμιο του Λονδίνου είχε καταθέσει πρόταση για αύξηση του ανώτατου ορίου επιβατών του από 35 σε 43 εκατομμύρια ετησίως.

Το αεροδρόμιο, το οποίο πριν από την εκδήλωση της πανδημίας του Covid-19, “υποδεχόταν” 27 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο, είχε προειδοποιήσει πέρυσι τον Ιούλιο πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του συμβουλίου, την οποία χαρακτήριζε ως “ελαττωματική”.

Η απόφαση προσφυγής αναφέρει, μεταξύ άλλων: “Η πλειοψηφία είναι υπέρ της χορήγησης άδειας επέκτασης, αφού τα οφέλη της πρότασης υπερτερούν σε σχέση με τις ζημιές που μπορεί να προκληθούν από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα”. Και συνεχίζει σε άλλο σημείο: “H πρόταση θα μπορούσε να υποβληθεί χωρίς την αύξηση του αριθμού των πτήσεων που επιτρέπονται επί του παρόντος και περιλαμβάνουν μια νομική δέσμευση για τη μείωση του αποτυπώματος θορύβου του αεροδρομίου και ένα βελτιωμένο σύστημα ηχομόνωσης για την προστασία των κατοικιών που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο”.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Stansted, Steve Griffiths, είπε μιλώντας στο BBC, είπε πως το αεροδρόμιο “χαιρέτισε την απόφαση” της Επιθεώρησης Σχεδιασμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο “η άδεια προγραμματισμού έπρεπε να είχε εκδοθεί από το συμβούλιο και η έφεση δεν θα έπρεπε να ήταν απαραίτητη”.

ksd PRIMAGEL Stansted
adv

Πίσω από τα παρασκήνια επενδύουμε 40 εκατομμύρια λίρες σε ένα ολοκαίνουργιο σύστημα παράδοσης αποσκευών και ασφάλειας. Στεγάζεται κάτω από τον τερματικό σταθμό, το περίπλοκο δίκτυο μεταφορικών ιμάντων θα επαναδιαμορφωθεί πλήρως σε ένα νέο σύστημα ταχείας παράδοσης, επιταχύνοντας τον χρόνο που χρειάζεται για να ταξιδέψουν οι τσάντες από το check-in στο αεροσκάφος.

Επενδύσεων συνέχεια

Η πανδημία μπορεί να έχει σταματήσει τα αεροπορικά ταξίδια, όμως αυτό δεν σημαίνει πως σταματούν και οι επενδύσεις αναβάθμισης που υλοποιούνται στο αεροδρόμιο Stansted, με πρόσφατη την ανανέωση του συστήματος αποσκευών, κόστους 70 εκατομμυρίων λιρών.

Το έργο, το οποίο χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί, συνιστά τη μεγαλύτερη αναβάθμιση στο δίκτυο αποσκευών του αεροδρομίου, από το άνοιγμα του τερματικού σταθμού το 1991. Μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει την αντικατάσταση των μεταφορικών ιμάντων και των αγωγών, απόστασης 2,4 χιλιομέτρων και 180 αυτοματοποιημένα καροτσάκια.

Σχεδιασμένο από τον ειδικό στις αποσκευές σε αεροδρόμια, τον όμιλο Beumer, το νέο, πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα χαμηλής ενέργειας είναι ταχύτερο και αποδοτικότερο από αυτό που αντικαθιστά. Είναι το μακρύτερο σύστημα του τύπου του στον κόσμο και με ταχύτητες έως και πέντε μέτρα ανά δευτερόλεπτο, χρειάζονται μόλις 6 λεπτά για να “ταξιδέψουν” οι αποσκευές από το check-in μέχρι το αεροσκάφος.

Tagged

1 σχόλιο στο “Κέρδισε την έφεση για επέκτασή του το αεροδρόμιο Stansted

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *