Photo by Markus Winkler on Unsplash
Photo by Markus Winkler on Unsplash

Η Κίνα κάνει την επάνοδό της με 400% αύξηση στα εξερχόμενα ταξίδια

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο κόσμος του τουρισμού επηρεάστηκε σημαντικά από την επιβράδυνση των ταξιδιών από την Κίνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Sabre για τις κρατήσεις, οι Κινέζοι τουρίστες επιστρέφουν δυναμικά στην παγκόσμια τουριστική σκηνή, με αύξηση 392% στις κρατήσεις εξερχόμενων ταξιδιών από την ηπειρωτική Κίνα για το 2024, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Είναι γεγονός πως οι ταξιδιώτες από την Κίνα πραγματοποιούσαν πριν την πανδημία 155 εκατομμύρια διεθνή ταξίδια, με συλλογικές δαπάνες ύψους 245 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που δημιουργούσε προσμονή στην τουριστική βιομηχανία για την επιστροφή της Κίνας στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Ωστόσο, με την Κίνα να χαλαρώνει πιο αργά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε σύγκριση με άλλες χώρες, ακόμη και μετά το άνοιγμα των συνόρων, δεν πρόκειται για μια γρήγορη επιστροφή. Η σημαντική ανάκαμψη των εξερχόμενων κινεζικών ταξιδιών που κάποιοι ανέμεναν το 2023 δεν συνέβη. Αυτή η εικόνα αλλάζει γρήγορα το 2024 και αυτό που προκύπτει σαφώς από την ανάλυση των δεδομένων του κλάδου από τη Sabre είναι ότι υπάρχει τεράστια όρεξη των Κινέζων ταξιδιωτών για παγκόσμια ταξίδια.

Ενώ τα εξερχόμενα ταξίδια δεν έχουν ανακάμψει στα προ της πανδημίας επίπεδα, οι κρατήσεις για ταξίδια σε βασικά μέρη του κόσμου κατά τις τυπικές ημερομηνίες αιχμής των ταξιδιών παρουσιάζουν ιδιαίτερα ισχυρή ζήτηση. Για παράδειγμα, οι κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου πριν από το διάλειμμα για την κινεζική πρωτοχρονιά 2024 για ταξίδια από την ηπειρωτική Κίνα προς χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού ήταν στο 106% των επιπέδων του 2019.

Τα βασικά ευρήματά μας περιλαμβάνουν:
▪ Τα ταξίδια που προέρχονται από την ηπειρωτική Κίνα έχουν αυξηθεί κατά 392% συνολικά σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2024, με ορισμένους προορισμούς να σημειώνουν αύξηση άνω του 2.000%,
▪ Οι Κινέζοι ταξιδιώτες επωφελούνται από τις αμοιβαίες συμφωνίες απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης με χώρες σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν περιορίζουν το πού ταξιδεύουν,
▪ Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων έχουν μειωθεί, καθιστώντας τα ταξίδια πιο προσιτά για τους Κινέζους ταξιδιώτες,
▪ Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες διαδρομές παγκοσμίως για τους Κινέζους ταξιδιώτες το 2024 περιλαμβάνουν το Μακάο, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Ρωσία και το Μπαγκλαντές.
▪ Οι Κινέζοι ταξιδιώτες αγκαλιάζουν και πάλι τα ταξίδια Business Class και η ζήτηση για ταξίδια Premium Economy αυξάνεται,
▪ Η χωρητικότητα των εξερχόμενων αεροπορικών εταιρειών έχει αυξηθεί περισσότερο από 3000% σε ορισμένες διαδρομές, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Η ανάλυση των δεδομένων κρατήσεων του κλάδου της Sabre δείχνει ότι ο όγκος των ταξιδιών που προέρχονται από την ηπειρωτική Κίνα, είτε έχουν ήδη ταξιδέψει είτε έχουν κάνει κράτηση για να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια του 2024 (έως τις 31 Μαρτίου 2024), έχει αυξηθεί σημαντικά σε σύγκριση με τα ταξίδια που έχουν κάνει κράτηση στο ίδιο σημείο έως το 2023, σημειώνοντας συνολική αύξηση κατά 392%.

Ειδικότερα, οι Κινέζοι ταξιδιώτες κάνουν κρατήσεις εκ των προτέρων για ολόκληρο το έτος, δείχνοντας ισχυρή εμπιστοσύνη στο ταξιδιωτικό τοπίο. Οι κρατήσεις για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο είναι σημαντικά αυξημένες σε όλες τις περιοχές, καταγράφοντας πάνω από 1000% σε ετήσια βάση για όλες τις περιοχές, και κυρίως, πάνω από 2000% για τους μήνες αυτούς για ταξίδια προς την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Για τα ταξίδια προς άλλες χώρες της Ασίας-Ειρηνικού (APAC) από την Κίνα, οι ταξιδιώτες προγραμματίζουν τα ταξίδια τους πολύ νωρίτερα, με τους αριθμούς των κρατήσεων να παρουσιάζουν μεγάλες αυξήσεις, σε σύγκριση με το 2023, για ολόκληρο το έτος. Ο Οκτώβριος, όταν θα πέσει η περίοδος διακοπών της Χρυσής Εβδομάδας, καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση των κρατήσεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος, 1347%.

Τα εξερχόμενα ταξίδια από την Κίνα προς την περιοχή της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής (EMEA) κορυφώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους, τον Ιανουάριο, με αύξηση 676%. Και πάλι, υπάρχουν αυξήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με σημαντική ετήσια αύξηση τον Δεκέμβριο.

Όσον αφορά την αμερικανική ήπειρο, τα ταξίδια προς τη Βόρεια Αμερική το πρώτο τρίμηνο κατέγραψαν τη δεύτερη υψηλότερη ετήσια αύξηση με 336%, ενώ τα ταξίδια προς τη Λατινική Αμερική αυξάνονται επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με τις σημαντικότερες αυξήσεις κρατήσεων για το τελευταίο τρίμηνο του 2024.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *