Η Κίνα ο μεγαλύτερος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός μέχρι το 2030

ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Κίνα θα γίνει ο μεγαλύτερος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός μέχρι το 2030, σύμφωνα με έρευνα.

Ειδικότερα, μιλώντας στο WTM London, η Caroline Bremner η επικεφαλής ταξιδιών της Euromonitor International δήλωσε: Μέχρι το 2030 η Κίνα θα είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, προσπερνώντας τη Γαλλία. Η Euromonitor υπολογίζει ότι η Κίνα θα κερδίσει 260 εκατομμύρια επισκέπτες μέχρι το 2030.

Επίσης, επισημαίνεται, πως η Κίνα μέχρι το 2030 πέραν του μεγαλύτερου τουριστικού προορισμού, θα έχει γίνει και η μεγαλύτερη αγορά εξαγωγών. Σημειώνεται, πως είναι ήδη, η τρίτη μεγαλύτερη αγορά εξαγωγών σήμερα πίσω από την Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Μετά από την Κίνα άλλες χώρες, που προβλέπεται να έχουν μεγάλη ανάπτυξη είναι η Ταϊλάνδη, οι ΗΠΑ, το Χονγκ Κονγκ και η Γαλλία.

Νέες τάσεις στον τουρισμό

Η Euromonitor αναμένει 1.4 δις αυξήσεων διεθνών ταξιδιών αυτήν την χρονιά, δηλαδή αύξηση 5%. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως παρότι αυξάνεται ο αριθμός των επισκεπτών στην Ευρώπη, τα μέσα χρήματα που ξοδεύονται μειώνονται, το οποίο συνιστά δείγμα του υπερπληθυσμού.

Οι διεθνείς επισκέπτες, που έρχονται στην Ευρώπη ξοδεύουν έκαστος κάτω από 850δολ., συγκριτικά με τα 900 δολ., του 2009.

Αναφορικά με τα όσα δημοσιεύονται από την Euromonitor, χώρες όπως η Ταϊλάνδη κάνουν βήματα προς τη σωστή προσέλκυση τουρισμού. Κατ’ουσίαν, δεν επιθυμεί προσέλκυση πλέον all-inclusive tours. Η Euromonitor επισημαίνει πως οι συνολικές αφίξεις αναμένεται να αυξηθούν στην Ταϊλανδή κατά 6,7% , ενώ στις δαπάνες των τουριστών θα υπάρξει αύξηση κατά 8.4%.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *