fti-touristik

Κινήσεις για να πραγματοποιηθούν τα ταξίδια κρατήσεων του FTI, μετά τις 10 Ιουνίου, από άλλους παρόχους | Οι κινήσεις του προσωρινού διαχειριστή αφερεγγυότητας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Εναλλακτικές λύσεις που θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση ταξιδιών με βάση τις κρατήσεις του FTI, μετά τις 10 Ιουνίου, μέσω άλλων tour operators, εξετάζει ο διαχειριστής αφερεγγυότητας Axel Bierbach.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, “…όλα τα ταξίδια με ημερομηνίες αναχώρησης μέχρι τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024, θα ακυρωθούν από το FTI, ενώ οι υπόλοιπες κρατήσεις οργανωμένων διακοπών θα πραγματοποιηθούν από άλλους παρόχους. Νέες κρατήσεις ταξιδιών μέσω πυλών δεν είναι πλέον δυνατές, μιας και η επιχειρηματική λειτουργία συνεχίζεται με περιορισμούς. Βασική εγγύηση είναι ότι οι μισθοί και τα ημερομίσθια των 843 εργαζομένων της FTI Touristik GmbH θα διασφαλιστούν έως μέχρι και το τέλος Αυγούστου μέσω παροχών αφερεγγυότητας”.

Τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024, η FTI Touristik GmbH, κατέθεσε αίτηση στο τοπικό δικαστήριο του Μονάχου για την έναρξη διαδικασίας αφερεγγυότητας λόγω αφερεγγυότητας και υπερχρέωσης. Το τοπικό δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση την ίδια ημέρα και διόρισε τον εμπειρογνώμονα αναδιάρθρωσης και δικηγόρο Axel Bierbach από τη δικηγορική εταιρεία Müller-Heydenreich
Bierbach & Kollegen (Μόναχο) ως προσωρινό διαχειριστή αφερεγγυότητας. Ο Bierbach και η ομάδα του από το απόγευμα της Δευτέρας έχουν αποκτήσει μια πρώτη εικόνα της τρέχουσας κατάστασης στην εταιρεία. Οι συζητήσεις με τη διοίκηση και τα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη συνεχίζονται.

Σε συνεργασία με το Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλειας (DRSF), το οποίο διαθέτει ήδη μια ομάδα στο Μόναχο, η FTI συνεργάζεται τώρα με τον Bierbach και την ομάδα του για την εξεύρεση των ταχύτερων δυνατών λύσεων για όλους τους πελάτες της FTI Touristik GmbH που επηρεάζονται από την αφερεγγυότητα. Το Γερμανικό Ταμείο Ασφάλισης Ταξιδιών έχει ως
εντολή να προστατεύει τους καταναλωτές που έχουν κλείσει ένα πακέτο διακοπών ή ένα ταξίδι με συναφή ταξιδιωτικά υπηρεσίες με την FTI Touristik GmbH και επηρεάζονται από την αφερεγγυότητα.

«Το FTI, το DRSF και εγώ γνωρίζουμε πόσο δύσκολη και συναισθηματικά αγχωτική είναι η κατάσταση των παραθεριστών και έτσι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε γρήγορες και καλές λύσεις για τους για τους πελάτες, προκειμένου να αποτραπεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημία”, δήλωσε ο προσωρινός υπεύθυνος αφερεγγυότητας διαχειριστής Axel Bierbach την Τετάρτη. Πρώτη προτεραιότητα θα δοθεί στους περίπου 60.000 παραθεριστές που ταξιδεύουν επί του παρόντος στους προορισμούς. «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε
ότι οι ταξιδιώτες μπορούν να ολοκληρώσουν τις διακοπές τους και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με ασφάλεια και εντός του χρονοδιαγράμματος”, δήλωσε. Μέχρι στιγμής, αυτή η διαδικασία ήταν πολύ δομημένη και σε μεγάλο βαθμό οργανωμένη. Προκειμένου να είναι σε θέση να επιλύσει τα όποια προβλήματα επί τόπου, οι υπεύθυνοι επικοινωνίας της εταιρείας είναι διαθέσιμοι για τους πελάτες της FTI. Η FTI έχει δημιουργήσει μια τηλεφωνική γραμμή για τα ερωτήματα των πελατών.

Σύμφωνα με τον προσωρινό διαχειριστή αφερεγγυότητας, οι πελάτες της FTI που ήθελαν να να ξεκινήσουν το ταξίδι τους τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να τα ακυρώσουν, καθώς η ομαλή ταξιδιωτική διαδικασία στις χώρες προορισμού δεν μπορεί να διασφαλιστεί. Σύμφωνα με τον Bierbach, αυτό ισχύει για όλα τα ταξίδια που έχουν κλείσει μέσω FTI Touristik GmbH μέχρι και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024.

Επί του παρόντος αναζητούνται λύσεις για τα ταξίδια μετά την ημερομηνία αυτή, προκειμένου να είναι δυνατή η πραγματοποίηση των ταξιδιών με ομαλό τρόπο. «Εργαζόμαστε με εντατικούς ρυθμούς για να διερευνήσουμε όλες τις δυνατότητες ώστε να πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα ταξίδια κανονικά από άλλους ταξιδιωτικούς παρόχους από την πρώτη δυνατή ημερομηνία”, δήλωσε ο Bierbach. Οι πελάτες θα ενημερωθούν από την FTI το συντομότερο δυνατό για το αν και πώς αυτό μπορεί πράγματι να λειτουργήσει. Σύμφωνα με τον προσωρινό διαχειριστή αφερεγγυότητας, διεξάγονται ήδη συνομιλίες με άλλους παρόχους. «Ελπίζουμε να βρούμε μια λύση για τα ταξίδια από την 1η Ιουλίου το αργότερο», δήλωσε ο Bierbach.

Ο Bierbach επιβεβαίωσε ότι όλες οι πληρωμές των πελατών για οργανωμένα ταξίδια που έκλεισαν μέσω της FTI Touristik GmbH διασφαλίζονται από το DRSF. Το DRSF αναλαμβάνει τις πληρωμές που γίνονται για υπηρεσίες που δεν έχουν παρασχεθεί, έτσι ώστε οι πελάτες οργανωμένων διακοπών να μην χρειάζεται να φοβούνται ότι θα χάσουν χρήματα λόγω της αφερεγγυότητας της FTI Touristik GmbH. Το DRSF θα επιστρέψει επίσης τυχόν προκαταβολές που έχουν καταβάλει οι πελάτες οργανωμένων διακοπών σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν τα ταξίδια αυτά. Το ποσοστό των κρατήσεων για οργανωμένα ταξίδια στην FTI είναι μεγαλύτερο από 90 τοις εκατό.

Είναι ήδη βέβαιο ότι οι νέες διακοπές δεν μπορούν πλέον να κλείνονται με την FTI με άμεση ισχύ. Οι αντίστοιχες πύλες κρατήσεων απενεργοποιήθηκαν τη Δευτέρα, επιβεβαίωσε ο Bierbach. Επιχειρηματικές δραστηριότητες θα συνεχιστούν επομένως μόνο σε περιορισμένο βαθμό. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι της FTI καταβάλλουν προσπάθειες να αντιμετωπίσουν όλα τα τρέχοντα ζητήματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα. Το ειδικά διευρυμένο τηλεφωνικό κέντρο διαθέτει δυνατότητες που εξακολουθούν να αναπτύσσονται περαιτέρω.

Ο Bierbach έχει οργανώσει τώρα τις πρώτες συζητήσεις με τους εργαζόμενους και το συμβούλιο εργαζομένων στον όμιλο με έδρα του ομίλου το Μόναχο. Σύντομα θα ενημερώσει τους εργαζόμενους για την τρέχουσα κατάσταση και τα επόμενα σχεδιαζόμενα βήματα. Οι μισθοί και τα ημερομίσθια περίπου 843 εργαζομένων έχουν καταβληθεί μέχρι το τέλος Μαΐου
2024. Οι εργαζόμενοι καλύπτονται από παροχές αφερεγγυότητας για την περίοδο από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2024. Ο προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας θα εξετάσει τώρα όλες τις επιλογές ως προς το αν και με ποια μορφή υπάρχουν επιλογές συνέχισης της λειτουργίας της πτωχευμένης εταιρείας και θα διερευνήσει επίσης τις δυνατότητες πώλησης των
επιχειρηματικών τμημάτων στη Γερμανία και στο εξωτερικό.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *