Κλείνουν και τα καταστήματα, πέραν της εφοδιαστικής αλυσίδας, 5000 € πρόστιμο για αντικοινωνική συμπεριφορά…

ΦΟΡΕΙΣ

Κλείνουν από την Τετάρτη και τα καταστήματα λιανικής, πέραν της εφοδιαστικής αλυσίδας (σούπερ μάρκετς, φαρμακεία, βενζινάδικα, κ.λπ), πρόστιμο 5000 € για αντικοινωνική συμπεριφορά και καραντίνα 14 ημερών σε όσους εισέρχονται στην Ελλάδα, με αποφάσεις της κυβέρνησης, που ανακοίνωσε πριν από λίγο στην

Η κα. Πελώνη επίσης, επανέλαβε όσα αποφασίστηκαν χθες στην κυβερνητική σύσκεψη, που συνοψίζονται στα εξής:

– Η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.
– Η διακοπή και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες. Συνεχίζεται η μεταφορά εμπορευμάτων.
– Η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.
– Διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ισπανία.
– Έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες με ξένες πρεσβείες ώστε η Ελλάδα να προμηθευθεί μάσκες τις επόμενες μέρες από χώρες που έχουν απόθεμα.

Η κα. Πελώνη έκανε εκτενή αναφορά στο γεγονός ότι τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού των πολιτών, δεν τηρούνται, ενώ αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο, προκειμένου οι εκκλησίες να λειτουργούν χωρίς κόσμο.

Τέλος, η κα. Πελώνη είπε ότι μετά το σημερινό Eurogroup, θα ανακοινωθούν μέτρα για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *