KLM: 70 χρόνια Άμστερνταμ – Νέα Υόρκη

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Στις 21 Μαΐου 1946 η KLM πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση προς τη Νέα Υόρκη, προς το σημερινό αεροδρόμιο J.F. Kennedy (JFK).
Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η KLM ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία που ξεκίνησε τις πτήσεις μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής. 
Σηματοδοτώντας αυτή την ξεχωριστή περίσταση,  στους επιβάτες που πέταξαν στις 21 Μαΐου – την ημέρα της επετείου της πτήσης – από το Άμστερνταμ προς τη Νέα Υόρκη (πτήση KL641) προσφέρθηκε το BOLS cocktail “Sweet and Sour”.
Τα cocktails ετοιμάστηκαν κατά τη διάρκεια της πτήσης από mixologists της BOLS. Επίσης, προσφέρθηκε το  βιβλίο “Boterballentijd”, ειδικά γραμμένο για την KLM από τον Ronald Giphart. Το βιβλίο δίνει μια ιδιαίτερα περιγραφική άποψη της εναρκτήριας πτήσης.

klm_afficheservingnewyork_low «Το γεγονός ότι η KLM προσφέρει στους επιβάτες άμεση σύνδεση μεταξύ Άμστερνταμ και Νέας Υόρκης τα τελευταία 70 χρόνια, αποτελεί ένα τόσο σημαντικό και συμβολικό ορόσημο. Πολλά από τα σημαντικά ορόσημα στην ιστορία της KLM συνδέονται με τη Βόρεια Αμερική. Επιπρόσθετα, μετά την Ευρώπη, η Βόρεια Αμερική αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά της KLM. Μαζί με τους εταίρους μας Delta Air Lines, μεταφέρουμε περισσότερους από 2,8 εκατομμύρια επιβάτες μέσω του Άμστερνταμ προς τη Βόρεια Αμερική. Εκεί όπου η πρωτοπορία και η επιχειρηματικότητα αποτέλεσαν το κλειδί  της επιτυχίας της KLM στο παρελθόν, το ίδιο θα ισχύσει και για το μέλλον» δήλωσε ο Pieter Elbers, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της KLM.

Nέα Υόρκη

klm _kantoorfifthavenueny_lowΤο 1946 η KLM ξεκίνησε μία καθημερινή πτήση για τη Νέα Υόρκη. Σε συνεργασία με την Delta Airlines, η KLM προσφέρει σήμερα τέσσερις πτήσεις την ημέρα μεταξύ Άμστερνταμ και του αεροδρομίου J.F. Kennedy. Στο δρομολόγιο αυτό η κάθε εταιρία πραγματοποιεί από δύο πτήσεις καθημερινά.
Επιπλέον, η Delta προσφέρει μία καθημερινή πτήση προς το αεροδρόμιο  Newark Liberty International (EWR). Κάθε χρόνο η KLM μεταφέρει περίπου 400.000 επιβάτες στο «Νέο Άμστερνταμ», ξεχωρίζοντάς τον ως κορυφαίο προορισμό στη Βόρειο Αμερική για την εταιρία.  Οι δύο εταιρίες, KLM και Delta, μεταφέρουν περισσότερους από 750.000 επιβάτες κάθε χρόνο.

Η επιτυχημένη συνεργασία με την Delta Air Lines προσφέρει στους επιβάτες ένα εκτενές δίκτυο, εξασφαλίζοντας γρήγορες και εύκολες συνδέσεις στους επιλεγμένους προορισμούς. Η KLM πρόσθεσε πρόσφατα στο δίκτυό της ένα νέο προορισμό στη Βόρεια Αμερική: Το Salt Lake City, που αποτελεί έναν από τους πέντε κόμβους της Delta. Μέσω αυτού του κόμβου η KLM προσφέρει στους επιβάτες απρόσκοπτες συνδέσεις σε περισσότερες από 50 πόλεις στην Αμερική. Από τον Οκτώβριο του 2016  η KLM θα ξεκινήσει επίσης πτήσεις προς το Μαϊάμι. Η επένδυση σε νέους προορισμούς συνάδει με τη νέα στρατηγική στο δίκτυο της εταιρείας.  Στα δρομολόγια προς Βόρεια Αμερική η KLM και η Delta έχουν 20 προορισμούς το καλοκαίρι και 21 τον χειμώνα: 15 στις ΗΠΑ, ένα στο Μεξικό και πέντε στον Καναδά. Για πρώτη φορά στην ιστορία  πάνω από 5,5 εκατομμύρια επιβάτες θα ταξιδέψουν μεταξύ Άμστερνταμ και Βόρειας Αμερικής με την KLM και την Delta.

Νέα Υπηρεσία Messenger

Εκτός από τη νέα στρατηγική στο δίκτυό της, η KLM συνεχίζει να καινοτομεί. Η KLM και το Facebook Messenger έκαναν πρόσφατα ένα ακόμη βήμα στο χώρο των social media. Από τις  13 Μαρτίου, οι επιβάτες της εταιρίας έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν την επιβεβαίωση της κράτησής τους και του check-in τους, τις κάρτες επιβίβασης και την κατάσταση της πτήσης τους μέσω του Facebook Messenger.  Μόνο για τον πρώτο μήνα, οι επιβάτες της KLM χρησιμοποίησαν τη νέα υπηρεσία Messenger περισσότερο από 115.000 φορές.

Επετειακή Προσφορά

Για να σηματοδοτήσει την 70η επέτειο των πτήσεων μεταξύ Άμστερνταμ και Νέα Υόρκης, τα  κοινωνικά μέσα της KLM διαθέτουν ένα βίντεο με ιστορικές εικόνες της πτήσης του 1946 που έχουν συνδυαστεί με σύγχρονα πλάνα.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να κλείνουν εισιτήρια για το Μεγάλο Μήλο μέσω του Άμστερνταμ στον ειδικό ναύλο των 470 ευρώ (για την αναχώρηση μεταξύ 28 Μαΐου και 16 Ιουνίου 2016).

Κάντε κράτηση στο ειδικό ναύλο σήμερα!

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το blog της KLM για τη Νέα Υόρκη εδώ.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *