©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κόντρα Νοτοπούλου – Κικίλια για τον Τουρισμό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η κυβέρνηση αντί να ασχολείται με τη χάραξη μιας εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής για τον τουρισμό που θα τον κάνει βιώσιμο, ανθεκτικό και δίκαιο ασχολείται με το πως θα ξεπουλήσει το μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού τουρισμού, δήλωσε από το βήμα της βουλής η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

“Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού με αφορμή τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα για τον Τουρισμό με θέμα «Επανεξετάζοντας τον Τουρισμό» , έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές για την ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των Κοινοτήτων ως μέσα για το μετασχηματισμό του τουρισμού ώστε να γίνει ανθεκτικός και βιώσιμος” δήλωσε. Ωστόσο, στη χώρα μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα για ριζική αλλαγή του τουριστικού μας μοντέλου ανάπτυξης αλλά έχει αφήσει τον τουρισμό στον αυτόματο πιλότο.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις δημόσιες υπεραστικές και αστικές τακτικές οδικές μεταφορές επιβατών, η Κ. Νοτοπούλου παρέθεσε στοιχεία κόλαφο από την Εργάνη που αφορούν στην απασχόληση στον τουρισμό που καταδεικνύουν το χειρότερο ισοζύγιο προσλήψεων απασχολήσεων την τελευταία 20ετία, με απώλεια 32 χιλιάδων θέσεων εργασίας εκ των οποίων το 75% στην εστίαση και τα καταλύματα όπως είπε. Παρόλα αυτά, ο Υπουργός Τουρισμού επιμένει σε φιέστες για το success story του τουρισμού.

Τσακίζετε κάθε μέρα τον ελληνικό τουρισμό, τσακίσατε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα τόνισε.

Για το Ναυάγιο της Ζακύνθου

Σε κάθε νομοσχέδιο, η κυβέρνηση φέρνει και μια τροπολογία για το Ναυάγιο της Ζακύνθου δήλωσε η Κ. Νοτοπούλου, προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα. Κατά παρέκκλιση της εθνικής νομοθεσίας, κατά παρέκκλιση της κοινοτικής οδηγίας δήθεν για καλό όπως είπε. Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για όργιο απευθείας αναθέσεων και συγκάλυψη εκ των υστέρων των αναθέσεων και των εργολαβιών.

«Πάλι για το καλό του Ναυαγίου θα πρέπει να συμβασιοποιηθούν οι απευθείας αναθέσεις έργων και μελετών κατά παρέκκλιση; Πως αξιοποιήθηκαν οι μεταμεσονύκτιες, προηγούμενες τροπολογίες σας; Γιατί καρατομήθηκε εν μία νυκτί η πρώην Προέδρος της Επιτροπής; Που είναι τα Πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής που επανειλημμένα σας έχουμε ζητήσει στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου;».

Αναφέρθηκε ακόμη στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών το οποίο όπως είπε, ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που τόσα χρόνια φωνάζουν όσοι αντιστάθηκαν και η ΝΔ τους βγάζει τρελούς! Το βούλευμα το οποίο παραπέμπει τους οι επτά συντελεστές του συμβολαίου της αγοραπωλησίας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με περισσότερες κατηγορίες από όσες τους είχε απαγγείλει το προηγούμενο βούλευμα, αποδεικνύει την απάτη δήλωσε.

Για τις μαρίνες

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό γιατί καταλαβαίνει ότι ο λαός της δείχνει την πόρτα εξόδου δήλωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου σχετικά με την τροπολογία που αφορά στις μαρίνες τονίζοντας ότι μοναδικός σκοπός της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να ιδιωτικοποιήσει ότι προλαβαίνει. Δεν έχει καμία πρόθεση για ενιαία στρατηγική και αξιοποίησή τους προς όφελος του ελληνικού τουρισμού.

Συγκοινωνίες

Σχετικά με το άρθρο 2 του παρόντος νομοσχεδίου, η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ. Νοτοπούλου επανέλαβε σε έντονο ύφος όσα υποστήριξε και χθες κατά τη συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής παραγωγής και εμπορίου από την οποία απουσίαζε ο κ. Κικίλιας. Ότι διευρύνεται το έργο του ΚΤΕΛ, εις βάρος των τουριστικών λεωφορείων, πρακτορείων και γραφείων, φωτογραφικά και απροκάλυπτα. Με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση οδηγεί συνειδητά σε εξαφάνιση τον κλάδο των τουριστικών πρακτορείων, λεωφορείων και γραφείων, τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους σε αυτά. Αγνοεί τους επαγγελματίες του κλάδου, δεν ακούει την αγωνία τους.

Σιδηροδρομικός τομέας

Εδώ και τριάμισι χρόνια η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τις τουριστικές σιδηροδρομικές γραμμές τόνισε η τομεάρχης Τουρισμού, όπως και για τη Σιδηροδρομική Εγνατία και τη σύνδεση της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες. Πάγωσε το κέντρο Logistics στο Γκόνου, δεν έκανε καμία ενέργεια για το δυτικό προαστιακό, ακυρωσε δρομολογημένες και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μελέτες για αναβάθμιση σιδηροδρομικής και οδικής σύνδεσης του λιμανιού και πάγωσε η επέκταση του 6ου προβλήτα.

Το νομοσχέδιο αυτό είπε κλείνοντας, είναι ενδεικτικό του τρόπου που νομοθετεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Νομοθέτηση απευθείας αναθέσεων κατά παρέκκλιση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Η απάντηση Κικίλια

Σε απάντησ ή του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, αναφέρει: “Η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, αναπαράγοντας τα αστήριχτα ψέματα που της υπαγορεύουν, το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών της χώρας.

Σε μια χρονιά-σταθμό, με όλους τους παράγοντες της αγοράς να κάνουν λόγο για μια επιτυχημένη τουριστική σεζόν που συνεχίζεται, ο ελληνικός τουρισμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενισχύοντας την οικονομία της χώρας, στηρίζοντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τη μέση ελληνική οικογένεια.

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η φετινή επιτυχία -την οποία αναγνωρίζει βεβαίως – έγινε στον “αυτόματο πιλότο”.

Όμως, το 2022 είναι η χρονιά του πολέμου, της ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας, του πληθωρισμού και της πανδημίας.  Παρόλα αυτά, και ενώ στις αρχές του έτους οι περισσότεροι πίστευαν ότι οι κρίσεις που αντιμετωπίζουμε δεν θα επέτρεπαν στον τουρισμό να ανακάμψει, τελικά καταφέραμε με σκληρή και συλλογική δουλειά, να ξεκινήσουμε τη σεζόν νωρίτερα από ποτέ, γεμίζοντας όλους αυτούς τους μήνες την Αθήνα, τα νησιά μας και πολλούς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας με ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί βαθιά προσβολή και υποτίμηση της συλλογικής δουλειάς που έχει γίνει από όλους, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους του κλάδου που εργάζονται καθημερινά για να προσφέρουν τη μοναδική ελληνική φιλοξενία στους επισκέπτες μας”.

Ανταπάντηση Νοτοπούλου

Σε ανταπάντηση η κα. Νοτοπούλου αναφέρει: “Άνθρακες ο αποπροσανατολισμός του Υπουργείου Τουρισμού

Η προσπάθεια του Υπουργείου Τουρισμού να αποπροσανατολίσει, διαστρεβλώνοντας κατ’ εξακολούθηση τα λεγόμενα μου, παρότι συντονισμένη, δεν απαντά στα πραγματικά ερωτήματα και τις αγωνίες των επιχειρηματιών και των εργαζομένων του κλάδου.

Ευκαιρίας δοθείσης, όμως, επιμένουμε να μας απαντήσει το Υπουργείο Τουρισμού  για:

Την απώλεια 32.000 θέσεων εργασίας, 75% εκ των οποίων σε εστίαση και καταλύματα.

Τη μείωση 12% των καταλυμάτων.

Για τους σκανδαλώδεις χειρισμούς στο ναυάγιο της Ζακύνθου.

Για το όργιο των απευθείας αναθέσεων.

Όσο και να προσπαθεί να αποφύγει τις απαντήσεις, οι άνθρωποι του Τουρισμού γνωρίζουν την πραγματικότητα, όπως και τους υπαίτιους της υπονόμευσης του πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας, από σεβασμό στον οποίο δεν απαντάμε στην φτηνή προπαγάνδα και τη διαστρέβλωση, στην οποία επιδίδεται ο αρμόδιος Υπουργός”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *