virus

Κοροναϊός: Απαραίτητα μέτρα από τους ξενοδόχους, για προστασία

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η έξαρση του Κοροναϊού και η κήρυξη έκτακτης ανάγκης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έχουν προκαλέσει πλήθος εμποδίων και ανησυχιών για τον τουριστικό τομέα (με το μπαράζ ακυρώσεων πτήσεων από και προς την ηπειρωτική Κίνα), καθώς και για τους ξενοδόχους, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν την πιθανή έξαρση στους επισκέπτες, αλλά και το εργατικό προσωπικό τους.

Η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά με τα θύματα στην Κίνα να φτάνουν τα 360, τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις να ξεπερνούν τις 17,000 και τον ιό να έχει εξαπλωθεί σε 27 χώρες παγκοσμίως.

Πόσο εύκολα μπορεί να εξαπλωθεί ο ιός

Οι ειδικοί δεν έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για τον ακριβή τρόπο μετάδοσης του ιού, ή για το πόσο εύκολα μεταδίδεται. Πολλές περιπτώσεις είχαν άμεση σύνδεση με την αγορά του Wuhan, αλλά επιπλέον μολύνσεις ήταν ξεκάθαρα παραδείγματα διαπροσωπικής μετάδοσης.

Στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας είναι η διακοπή της μετάδοσης του ιού στην Κίνα και η παρεμπόδιση “εξαγωγής” του σε άλλες χώρες και περιοχές.

Συμπτώματα Κοροναϊού

Με την πάροδο των ημερών, οι γιατροί και ο Π.Ο.Υ παρατήρησαν μια πληθώρα συμπτωμάτων. Αυτά περιλαμβάνουν κυρίως βήχα, υψηλή θερμοκρασία, διαρροή και δυσκολία στην αναπνοή. Μερικοί από τους ασθενείς έχουν νοσηλευτεί επιτυχώς και έχουν πάρει εξιτήριο εντός ημερών.

Τι πρέπει να προσέχουν οι ξενοδόχοι

Οι ξενοδόχοι πρέπει να ανταποκριθούν γρήγορα και να λάβουν προληπτικά μέτρα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω του συνδυασμού μέτρων υγείας, όπως η πρόληψη μετάδοσης για τους ταξιδιώτες, η έγκαιρη ενημέρωση και η επικοινωνία των κινδύνων. Η κατάσταση έχει κοινά στοιχεία με την έξαρση του ιού SARS πριν από 17 χρόνια.

Τα μέτρα που προτείνονται είναι τα εξής:

  •  Επικοινωνία με το εργατικό προσωπικό και συνεχής υπενθύμιση απολύμανσης των χεριών τους.
  • Παροχή απολυμαντικού στο προσωπικό και τους επισκέπτες.
  • Ενημέρωση των επισκεπτών για τη διαθεσιμότητα των απολυμαντικών και τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου εκ μέρους της διοίκησης.
  • Αναθεώρηση της εξέλιξης της επιχείρησης και εφαρμογή άσκησης για να αποδειχθεί, αν η ξενοδοχειακή δομή είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο σενάριο σε λειτουργικό επίπεδο.
  • Αποφυγή χειραψιών για όσο διαρκεί η κατάσταση έξαρσης.

Να απολυμαίνεται οτιδήποτε αγγίζουν συχνά οι ταξιδιώτες, όπως τα κουμπιά του ανελκυστήρα, διακόπτες, πόμολα, τουαλέτες, τηλέφωνα, και τον πάγκο υποδοχής, μεταξύ άλλων. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη διαθεσιμότητα απολυμαντικών, καθώς ενδέχεται να τελειώσουν γρήγορα.

Nα ληφθεί επίσης υπ’όψιν

Δεν υπάρχουν προς το παρόν εμβόλια για την αντιμετώπιση μετάδοσης του Κοροναϊού μεταξύ ανθρώπων. Μερικά μέτρα μείωσης του κινδύνου μετάδοσης είναι τα παρακάτω:

  • Συχνός καθαρισμός χεριών με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.
  • Αποφυγή επαφής μη καθαρών χεριών με τα μάτια, την μύτη και το στόμα.
  • Αποφυγή κοντινής επαφής με άρρωστα άτομα.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *