Κορωνοϊός: Ακυρώσεις συνεδρίων και συμμετοχών από Facebook και IBM

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την απόφαση για την ακύρωση της συμμετοχής τους σε τεχνολογικά συνέδρια έλαβαν το Facebook και η IBM, λόγω της ανησυχίας που προκαλεί ο Κορωνοϊός, η οποία οδήγησε ήδη στην ακύρωση του Mobile World Congress 2020 από τη GSMA.

H IBM δήλωσε ότι δε θα συμμετέχει στο ετήσιο συνέδριο RSA cybersecurity στο Σαν Φρανσίσκο στα τέλη του Φεβρουαρίου φοβούμενη τη μετάδοση του ιού στους εργαζόμενούς της.

Την ίδια στιγμή το Facebook θα ακυρώσει το Ετήσιο Συνέδριο Μάρκετινγκ που διοργανώνει, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από τις 9 έως και τις 15 Μαρτίου στο Σαν Φρανσίσκο. Το Συνέδριο αυτό υπολογίζεται πως θα είχε 5000 συμμετέχοντες και θα απέφερε 11 εκατ. δολάρια στην περιοχή.

Η απόφαση των δύο εταιρειών βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην ακύρωση του μεγαλύτερου συνεδρίου κινητής τεχνολογίας, το Mobile World Congress 2020, που θα πραγματοποιούταν στη Βαρκελώνη. Οι ανησυχίες για τον Κορωνοϊό ήταν πολλές και κάποια από τα μέτρα που θα εισήγαγε η διοργανώτρια αρχή (αλλαγή μικροφώνου μετά από κάθε ομιλητή) ήταν δύσκολα προς την εφαρμογή τους. Εν τούτοις, η GSMA αναφέρει ότι έχει τη στήριξη των συμμετεχόντων και των εκθετών, οι οποίοι ανυπομονούν για τη διοργάνωση του 2021.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *