Στην τελική ευθεία η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη

ΦΟΡΕΙΣ

Σε ρυθμούς της Πανορθόδοξης Συνόδου κινείται η Κρήτη με τα μέτρα ασφαλείας, τα οργανωτικά ζητήματα και τις απαιτήσεις της κάθε εκκλησίας χωριστά να αποτελούν πονοκέφαλο για τους διοργανωτές !

Πάνω από 400 δημοσιογράφοι έχουν διαπιστευθεί μέχρι σήμερα – αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα της Κρήτης αφού δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιου επικοινωνιακού τσουνάμι με επίκεντρο το νησί. Μάλιστα το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται μόνο σε ορθόδοξα κράτη αφού τηλεοπτικά συνεργεία από το BBC αλλά και το cnn θα έχουν απεσταλμένους στην Κρήτη.

ekklisiaΜάλιστα σε διευρυμένη Ιερά σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, οι ιεράρχες του νησιού μαζί με τους εκπροσώπους των Εκκλησιών που βρίσκονται ήδη εδώ, θα δουν τις λεπτομέρειες της συνδιασκέψεως.

Πονοκέφαλο αποτελούν όμως και για την ΕΛΑΣ τα μέτρα αφού δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία του νησιού να διεξάγεται τέτοια συνάντηση και να απαιτείται τέτοια αστυνομικά μέτρα που δεν έχουν προηγούμενο για την Κρήτη.

Μιλώντας στο Cretalive ο Γενικός Αστυνομικός επιθεωρητής Κρήτης Ανδρέας Δασκαλάκης εξηγούσε πως μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός που δεν έχει προηγούμενο για την ΕΛΑΣ στην Κρήτη.

Όπως ανακοίνωσε χθες η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, “Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία θα συγκληθεί στην Κρήτη τον προσεχή Ιούνιο, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016”.

Στη Σύσκεψη αυτή έλαβαν μέρος ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλειος Λαμπρινός με αρμοδίους Αντιδημάρχους, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διευθύνσεως Ηρακλείου, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου, ο Διοικητής 133 Σμηναρχίας Μάχης, ο Αερολιμενάρχης Ηρακλείου, εκπρόσωπος της Τροχαίας, εκπρόσωποι Φορέων και Υπηρεσιών, ομάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και ομάδα συνεργατών του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στη Σύσκεψη αυτή συμμετείχαν μέλη της Ειδικής Επιτροπής Αγίας και Μεγάλης Συνόδου του Υπουργείου Εξωτερικών (ΑΜΣΟΕ), υπό τον Ειδικό Γραμματέα Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας, Δρ. Ευστάθιο Λιανό – Λιάντη.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε για την ανταπόκριση όλων στη Σύσκεψη αυτή και σημείωσε τη σπουδαιότητα του μεγάλου και ιστορικού γεγονότος τούτου, την τιμή αλλά και την ευθύνη για την Κρήτη, τονίζοντας την ανάγκη να συμπράξουμε όλοι μαζί για το άριστο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας στην Περιφέρεια Κρήτης όλους τους συμμετέχοντες εξέφρασε τη χαρά του για την κοινή πορεία της προετοιμασίας του ιστορικού-θρησκευτικού γεγονότος και την αναγκαιότητα να συνεργαστούμε όλοι συντονισμένα, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, για την Κρήτη, τη Χώρα μας, την Ελλάδα. Στο ίδιο πλαίσιο χαιρέτισε τη Σύσκεψη και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, αναφερθείς στη μεγάλη σημασία του ιστορικού γεγονότος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, μετέφερε σε όλους τις ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την προθυμία και συμβολή όλων στην επιτυχία της διοργανώσεως του Γεγονότος. Στη συνέχεια αναφέρθηκε λεπτομερώς στο Πρόγραμμα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και έδωσε απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *