Κρήτη: Ανεβαίνουν οι κρατήσεις, τι λένε δύο κορυφαίοι γενικοί διευθυντές ξενοδοχείων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Στην κάμερα του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ μίλησαν δύο γενικοί διευθυντές κορυφαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, για την εξέλιξη της εφετινής τουριστικής περιόδου στην Κρήτη: Νίκος Βλασιάδης, γενικός διευθυντής του Creta Maris και Ηλίας Καλαθάς, γενικός διευθυντής των Nana Golden Beach και Nana Princess.

Όπως τονίζουν και οι δύο, οι κρατήσεις στην Κρήτη έχουν αρχίσει να αυξάνονται σημαντικά, ωστόσο προειδοποιούν για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην ναυαρχίδα του ελληνικού Τουρισμού.

Κρήτη
Ο κ. Νίκος Βλασιάδης

Ο Νίκος Βλασιάδης κάνει λόγο για “περίεργη σεζόν”, η οποία είναι δυσκολότερη από την περυσινή, ενώ υπογραμμίζει ότι όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αναμένουν με αγωνία το άνοιγμα της Βρετανίας και της Ρωσίας. Αποφεύγει δε οποιαδήποτε πρόβλεψη, εκτιμώντας ωστόσο ότι από τις συνολικές εξελίξεις στην Μεσόγειο, η Ελλάδα, είναι ευνοημένη. Προχωρά δε σε εκτιμήσεις για την πορεία των επιμέρους αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό.
Από την πλευρά του ο Ηλίας Καλαθάς, τονίζει ότι η σεζόν ξεκίνησε πολύ δειλά, αλλά αυτή τη στιγμή οι αγορές της κεντρικής Ευρώπης, στηρίζουν τον ελληνικό Τουρισμό. Ο κ. Καλαθάς υπογραμμίζει ότι η αγγλική αγορά ξεκίνησε δυναμικά και από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου, οι κρατήσεις αυξάνονται ιδιαίτερα και οι πληρότητες δείχνουν ικανοποιητικές.

ksd copyright Κρήτη
Ο κ. Ηλίας Καλαθάς | money tourism copyright photo

Ο γενικός διευθυντής των ξενοδοχείων του ομίλου Καράτζη, σημειώνει ότι από την ανατολική Ευρώπη, η Ουκρανία και οι χώρες της Βαλτικής εξελίσσονται από πλευράς κρατήσεων θετικά για την Ελλάδα, ενώ εκφράζει τον προβληματισμό του για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών, όχι μόνο μεταξύ των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αλλά και του γενικού πληθυσμού.

Ο κ. Καλαθάς εκτιμά ότι με ένα ποσοστό 40-45% της κίνησης του 2019 για την φετινή σεζόν, η ελληνική τουριστική βιομηχανία θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη, ενώ χαρακτηρίζει δύσκολη την επίτευξη του στόχου του 50%, που είχε τεθεί στην αρχή της σεζόν.

Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη και στο κανάλι του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, στο youtube.

ksd Κρήτη
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *