tui_crete_ksd copyright
ksd copyright

Η Κρήτη ως προορισμός βιώσιμης διατροφής στο επίκεντρο της TUI

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με τον τίτλο «Η TUI φροντίζει για την Κρήτη – βιώσιμη διατροφή», το Ίδρυμα TUI Care και η Futouris παρουσίασαν ένα κοινό πρόγραμμα για την Κρήτη, το οποίο έχει σαν στόχο να συνδέσει τους σημαντικότερους οικονομικούς παράγοντες του νησιού -τον τουρισμό και τη γεωργία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το ίδρυμα TUI Care δικτυώνει 47 οινοπαραγωγούς, 2 αμπελοκαλλιεργητές, 25 καλλιεργητές ελιάς και 1 ελαιοτριβείο, με τον τομέα του τοπικού τουρισμού, με σκοπό την ανάπτυξη του ελληνικού νησιού σε έναν ιδιαίτερο προορισμό βιώσιμης διατροφής.

kountoura_ksd copyright
ksd copyright

Μιλώντας σχετικά η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά, είπε: «Το 2017 είναι μια χρονιά δυναμικής ανάπτυξης για την Ελλάδα, ως παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, μετά από δύο συναπτά έτη ρεκόρ σε αυτό τον τομέα. Αυτή η αύξηση επιτυγχάνεται σταθερά, με μια μακρόπνοη στρατηγική. Αυτή η αειφόρος προσέγγιση μέσω της εθνικής πολιτικής για τον τουρισμό, εγγυάται ότι η Ελλάδα και ο λαός της, καθώς επίσης και οι επισκέπτες από όλο τον κόσμο, επωφελούνται από τον τουρισμό. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μαζί με το ίδρυμα TUI Care και την Futouris, μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα, και μπορούμε να ηγηθούμε με ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που έχει σαν στόχο να ενισχύσει περαιτέρω την Ελλάδα ως έναν αειφόρο προορισμό διακοπών, ο οποίος προσφέρει μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες, 365 ημέρες τον χρόνο».

«Μαζί με το ίδρυμα TUI Care, έχουμε δεσμευτεί να βοηθήσουμε τους ανθρώπους σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Είμαστε τώρα στην διαδικασία ενίσχυσης της Κρήτης ως μελλοντικού προορισμού διακοπών, δημιουργώντας νέες προοπτικές για τους παραγωγούς ελιάς και κρασιού. Με την ανάπτυξη του μεγαλύτερου ελληνικού νησιού ως βιτρίνας αειφόρου γεωργίας και τουρισμού, θα θέλαμε επίσης να βοηθήσουμε στο να γίνει η Ελλάδα ακόμα πιο ελκυστικός τουριστικός προορισμός», τόνισε ο Thomas Ellerbeck, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος TUI Care.

«Η ενημέρωση για τη βιώσιμη διατροφή συνεχίζει να αυξάνεται. Αυτό μπορεί να αναγνωριστεί, μεταξύ άλλων, στη σταθερά αυξανόμενη ζήτηση για τα τοπικά ή βιολογικά προϊόντα από τους επισκέπτες μας», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Futouris, Hasso von During.

Στο επίκεντρο του προγράμματος βρίσκονται δύο κύρια προϊόντα της Κρήτης, το κρασί και το ελαιόλαδο, όπως και η οικολογική καλλιέργεια και οι διαδικασίες της.

Επιπλέον, επτά παραδοσιακά κρητικοί αμπελώνες θα προωθηθούν κυρίως μέσω της παραγωγής τοπικών οίνων. Ο Bart Λυραράκης, διευθύνων σύμβουλος του Αμπελώνα Λυραράκη στην Κρήτη, τονίζει τη σημασία του έργου για τη διατήρηση των τοπικών ποικιλιών κρασιών. Ο αμπελώνας του έχει ήδη συμμετάσχει στην πιλοτική φάση «Αειφόρος Αμπελουργία» το 2016, στην οποία βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους 47 τοπικούς αμπελουργούς και βραδιές κρασιού διεξήχθησαν σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.

Για να μπορέσουν οι επισκέπτες να περιηγηθούν στις τοπικές εγκαταστάσεις παραγωγής και να επικοινωνούν απευθείας με τους οινοπαραγωγούς και τους ελαιοπαραγωγούς, ένα πρωτοποριακό και διαδραστικό πρόγραμμα αναπτύσσεται, ενώ μέτρα ενημέρωσης και επικοινωνίας θα συνοδεύουν το πρόγραμμα.

Μακροπρόθεσμα, η βελτίωση της τοπικής ποιότητας και ποσότητας των τροφίμων στα ξενοδοχεία θα πρέπει να επιτευχθεί, οι αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη γεωργία θα πρέπει να μειωθούν, καθώς και η τοπική οικονομία θα ενισχυθεί. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα επωφεληθούν από μία διευρυμένη προσφορά τοπικών εδεσμάτων στα ξενοδοχεία και στις εκδρομές.

Η προώθηση του έργου ανακοινώθηκε στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος του ιδρύματος TUI Care, το οποίο μετά την ίδρυσή του το 2016, έχει διαθέσει περισσότερα από € 4 εκατομμύρια για τον αειφόρο τουρισμό, μέσα από 30 προγράμματα, σε 25 χώρες. Το ποσό, μάλιστα, των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ που διατίθενται για την προώθηση του αειφόρου τουρισμού παγκοσμίως, μέχρι το 2020 θα αυξηθεί σταδιακά σε 10 εκατομμύρια ευρώ.

«Ως κινητήρια δύναμη για θετικές αλλαγές στους προορισμούς διακοπών, το Ίδρυμα TUI Care δημιουργεί ευκαιρίες για τα άτομα, για την κοινότητα και για τη φύση. Με τα προγράμματά του, αποδεικνύει ότι ο τουρισμός μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος «συνέταιρος» στην ανάπτυξη των χωρών. Δεν είναι μόνο ο οικονομικός παράγοντας, αλλά μπορεί επίσης να συμβάλει στη βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη», σχολίασε ο Thomas Ellerbeck.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *