Κρουαζιέρες στην Ελλάδα για το Costa Luminosa

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρουαζιέρες στην Ελλάδα από την Ιταλία ξεκίνησε ήδη το Costa Luminosa, της Costa Cruises, το δεύτερο πλοίο της εταιρίας που επιστρέφει σε κρουαζιέρες στη Μεσόγειο. Ειδικότερα, το Costa Luminosa θα πραγματοποιεί δρομολόγια από την Τεργέστη, στο πλαίσιο του σχεδίου της εταιρίας να επιστρέψουν στη Μεσόγειο τέσσερα πλοία της αυτό το καλοκαίρι.

Το εβδομαδιαίο δρομολόγιο του Costa Luminosa περιλαμβάνει προσεγγίσεις στο Μπάρι της Ιταλίας, στην Κέρκυρα, την Αθήνα, τη Μύκονο και το Κατάκολο. Συνολικά, προγραμματίζονται 27 κρουαζιέρες έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Το Costa Luminosa ακολουθεί τη ναυαρχίδα της εταιρίας, Costa Smeralda, που επέστρεψε σε κρουαζιέρες στην Ιταλία, από τη Σαβόνα, από την 1η Μαΐου. Το Costa Smeralda θα εκτελεί, από τις 3 Ιουλίου, εβδομαδιαίες κρουαζιέρες στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

ksd PRIMAGEL
adv

Αντίστοιχα, το Costa Deliziosa θα ξαναρχίσει εβδομαδιαίες κρουαζιέρες στην Ελλάδα, από τις 26 Ιουνίου και στη συνέχεια το νέο πλοίο Costa Firenze θα ταξιδεύει σε ιταλικούς προορισμούς από τις 4 Ιουλίου.

“Με την επανεκκίνηση του Costa Luminosa, επιτέλους φέρνουμε τις κρουαζιέρες πίσω στην Αδριατική Θάλασσα και την Ελλάδα, έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, αναβιώνοντας έναν τομέα μεγάλης σημασίας για την οικονομία πολλών ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας”, δήλωσε ο πρόεδρος της Costa Cruises, Mario Zanetti. Και συμπλήρωσε: “Για να δείξουμε τη σημασία αυτής της επανεκκίνησης, πριν από την παύση που προκλήθηκε από την πανδημία, η εταιρία μας δημιούργησε ετήσιο οικονομικό αντίκτυπο σχεδόν 13 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ευρώπη, δημιουργώντας περισσότερες από 63.000 θέσεις εργασίας. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ξαναρχίζουμε από την Τεργέστη, μια πόλη που πάντα μας υποδέχεται θερμά, και η οποία θα είναι το λιμάνι του Costa Luminosa όχι μόνο για φέτος, αλλά και για το 2022. Προσβλέπουμε στο μέλλον με αισιοδοξία, προσπαθώντας να καταστήσουμε την Τεργέστη ακόμα πιο στρατηγικής σημασίας λιμάνι για κρουαζιέρες, προωθώντας την αειφόρο ανάπτυξη και μια ποιοτική εμπειρία για τον επισκέπτη”.

Βελτιωμένα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας

Οι βελτιωμένες διαδικασίες που αφορούν υγειονομικά πρωτόκολλα και πρωτόκολλα ασφάλειας περιλαμβάνουν μειωμένη χωρητικότητα, τεστ επιχρίσματος για τον Covid-19 για όλους τους επιβάτες πριν από την επιβίβαση και κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, αλλά και τεστ για το πλήρωμα, πριν από την αναχώρηση και τακτικά επί του σκάφους.

Επιπλέον, πραγματοποιούνται καθημερινοί έλεγχοι θερμοκρασίας καθώς και κάθε φορά που οι επιβάτες αποβιβάζονται σε κάποιον προορισμό, αλλά και όταν επιστρέφουν στο πλοίο, καθώς και κατά την είσοδό τους σε εστιατόρια του πλοίου.

Οι επισκέψεις σε προορισμούς πραγματοποιούνται μόνο ως «προστατευόμενες εκδρομές».

Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν την κοινωνική απόσταση στο πλοίο, νέους τρόπους χρήσης υπηρεσιών στο πλοίο, ιατρικές υπηρεσίες και τη χρήση προστατευτικών μασκών, όταν είναι απαραίτητο.

Tagged

2 σχόλια στο “Κρουαζιέρες στην Ελλάδα για το Costa Luminosa

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *